Na het overlijden van zijn vrouw, ontvangt de ontredderde echtgenoot een brief van een andere man. De brief blijkt echter gericht te zijn aan zijn vrouw. De man raakt geobsedeerd door het mysterie achter de brief en wil de waarheid achterhalen. Hij doet zich voor als zijn overleden vrouw en schrijft een brief terug, waarna hij een liefde ontdekt die bij niet begrijpt.
Het is niet verwonderlijk dat deze niet al te lang duurt, want er valt ook werkelijk niets te vertellen. Saaie film waarbij je je na afloop afvraagt wat nu eigenlijk de bedoeling was.
hoofdpersoon is Topper Harley, een Amerikaanse piloot, die na een vliegtuigongeval bij een groep indianen gaat wonen. Hoewel hij aan zijn capaciteiten als piloot was gaan twijfelen, wordt hij toch overgehaald om opnieuw te vliegen. Tijdens de Golfoorlog moet hij een fabriek van Saddam Hoessein bombarderen en strijden om de hand van Ramada Thompson.
Leuke film, van weeral heel wat jaartjes geleden, met absurde fantastische humor.
Thomas Craven is een detective, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Hij gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, ontdekt hij dat ze een dubbelleven leidde. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen de bedrijfswereld en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Wat een spannende thriller had kunnen worden is spijtig genoeg uitgedraaid in een vrij saai filmpje. Er worden geen duidelijke keuzes gemaakt over welke richting men nu met het verhaal uit wil. Zoeken we nu naar wie de moord heeft gepleegd, of waarom. Het is een beetje een potje van beiden. Daarbij brandt het vuur net niet heet genoeg aan Mel Gibson alias Craven zijn schoenen. Conclusie: dit kan absoluut beter.
Simon is zwemleraar in een zwembad in Calais. In een poging om indruk te maken op z'n vrouw en haar zo terug voor hem te winnen, beslist Simon om een jonge Koerdische vluchteling te helpen die al zwemmend het Kanaal wil oversteken...
Lee Daniels nieuwe film Precious, gebaseerd op het boek Push van Saphhire, is een eerlijke film over mensen en hun sterke wilskracht om te groeien en te overleven. De film vertelt het verhaal van Claireece Precious Jones, een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder, een intens boze vrouw, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain. Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand...
Het camerawerk is wel wat onhandig en onprofessioneel, maar toch lijkt het niet te storen. Mooi drama waarbij je soms moeite moet doen om geen traantje weg te pinken.
Meryl en Paul Morgan zijn een zeer succesvol stel uit Manhattan, wiens bijna perfecte leven maar één scheurtje vertoond - hun falende huwelijk. Maar de commotie rondom hun liefdesleven valt in het niets bij wat te gebeuren staat: ze zijn getuigen van een moord en worden het doelwit van een huurmoordenaar. Uit bescherming verplaatst de politie de Morgans van hun geliefde New York naar een klein dorp in Wyoming. De relatie die al op instorten stond, lijkt nu volledig te stranden in de Rocky Mountains...tenzij de Morgans, in hun nieuwe BlackBerry vrije leven, hun hectische leven achter zich kunnen laten en hun passie nieuw leven kunnen inblazen.
Het leuke aan dit soort films is dat je er niets van verwacht, en je krijgt ook niets in retour. Goed toch? Even trailer bekijken en je hebt de film gezien.
In deze ijzingwekkende, amorele vertelling is Thurman de geboren onschuld, een speelbal in de handen van twee manipulatieve, gewetenloze edellieden die aantonen dat de liefde slechts een spel is.
Tijdloze film met mooie decors, prachtige kostuums, een goed scenario en geslaagde regie en montage. Meer moet dit volgens mij niet zijn.
Michael Moore neemt dit keer de globale financiële crisis onder de loep en de economie in de Verenigde Staten, nu Obama het roer heeft overgenomen van Bush. Daarnaast gaat de documentaire over de rampzalige invloed die de heerschappij van de grote bedrijven, en de onstilbare honger naar winst, heeft op het dagelijks leven van de gewone Amerikaan en andere burgers ter wereld.
Ik hou wel van de documentaires van Michael Moore. De man heeft lef, en schetst met een knipoog een beeld van de soms pijnlijke werkelijkheid.
Yvonne: Where were you last night? Rick: That's so long ago, I don't remember. Yvonne: Will I see you tonight? Rick: I never make plans that far ahead.
Casablanca was in 1942 een transitoord voor Europeanen op de vlucht voor het nazisme. Bogart is de verbitterde, levensmoeë Amerikaan die zich in zijn Café Américain afzijdig houdt van de wereld en zijn verleden poogt weg te drinken. Tot de dag waarop zijn oude vlam Ingrid Bergman, die hem destijds in Parijs in de steek liet, zijn bar en opnieuw zijn leven binnenstapt en hem smeekt haar man, een verzetsstrijder, te helpen ontsnappen.
Prachtige klassieker, moet je gezien hebben !
Noot deze film staat op nr 1 in de lijst met de 101 beste scenario's (onder films uit de oude doos)