Onze tweede keukenMil's place is een gezellig restaurant uitgebaat door een jonge kok met een passie voor eten. En dat proef je! We hebben ons vaste stek gereserveerd, tafeltje voor 2 beneden aan de open keuken. La mama brengt ons de kaart en we bestellen meteen een aperitief; witte porto en droge sherry hierbij worden lekkere olijven geserveerd. Onze keuze is snel gemaakt : Gegrilde runderlapjes met spaghetti aglio olio e peperoncino
en een rucola salade (18) en Varkenshaasje met Italiaanse aardappeltjes
en warme groenten (18). Hierbij drinken we een frisse pinot grigio. De kaart is niet te uitgebreid maar het bord boven ons vermeld nog een aantal suggesties meestal met een italiaanse tint. Terwijl wij genieten van onze aperitief en de geuren vanuit de open keuken loopt 'Mil' af en toe naar buiten met een pizza of pasta voor home delivery of café delivery. Het aroma van look en het sissend geluid van gegrild vlees doet ons vermoeden dat onze gerechten eraan komen. Varkenshaasje perfect gekruid, correct gegaarde groenten (wortel boontjes, witloof) en een sausje met champignons om duimen en vingers af te likken. Maar de signature dish van 'Mil' zijn gegarandeerd de gegrilde runderslapjes beetje spicy maar the right touch, samen met de beetgare pasta en rucola een fantastisch gerecht! 'Mil' biedt steeds verse producten aan en dat proef je!
De hoeveelheid is meer dan voldoende en ik moet mijn overbuur zelfs een
handje helpen om zijn bord leeg te maken. Het eenvoudige kader en de familiale sfeer is aangenaam. Wij verlaten met een vol buikje het restaurant en zijn blij met het democratische prijskaartje van 64. Dit is de place to eat voor de antwerpenaren uit de buurt, en een aanwinst in de buurt van het Mechelse plein. Best wel reserveren want het kan soms ook op gewone weekdagen druk zijn.