In dit restaurant is het idee van mijn blog 'Apeneten' geboren dus tijd voor een bezoekje en een verslag. We hebben gereserveerd om half 8 aan het open raam dit is gezellig en fris tijdens de warme zomerdagen. We starten met Eda Mame (letterlijk vertaald 'bonen nog aan de tak' )zijn jong geoogste peulen van de sojabonenplant. Hierbij drinken we een frisse chileense wijn 'casablanca' (20). Japans eten betekent voor mij Sashimi! We bestellen sashimi van tonijn, paling (voor mijn tafelgenoot) en zalmeieren. De zalmeieren worden geserveerd op komkommer wat het geheel lekker fris maakt. En met de bijhorende sojasaus, wasabi en ingelegde gember likken we duimen en vingers af. Beef teriyaki verschijnt ook op tafel, eigenlijk iets te snel en hadden we onze sashimi als voorgerecht willen eten maar dat moet je hier heel duidelijk zeggen want anders krijg je alles tegelijk op je tafel wat soms ook zijn charmes heeft. Kraakverse groenten, iets te hard gebakken rundsvlees (volgende keer vragen of we een bakwijze mogen kiezen) overgoten met heerlijke teriyakisaus. Deze maaltijd is licht en gezond, ook met onze rekening kunnen we leven 58,75 voor 2 personen dit is japans op zijn best!
25c° zondagmiddag ideaal voor een luxebrunch op het welbekende zuiderterras. We voelen de hitte aankomen en vragen voor een tafeltje binnen daar is het wat koeler. En krijgen een gezellig tafeltje voor 2 vlak naast de schelde. Van onze vrienden hadden we een bongobon gekregen voor een luxe-ontbijt het zuiderterras leek ons daar ideaal voor. We geven onze bon af aan de vriendelijke ober en krijgen onmiddellijk een glaasje vers fruitsap voorgeschoteld en enkele minuten later volgt ons glaasje champagne dat smaakt heerlijk met zulke warme temperaturen. Een broodmandje met 2 croissants, choco, konfituur en 4 (bruine & witte) pistolets komt richting onze tafel en na even geduld wordt ons een fantastisch uitziend hapjesbord voorgeschoteld; zachtgekookt eitje, stukje scheldeland weikaas, eitaartje geparfumeerd met truffel, gravad lax met yoghurtdressing, dille en radijsjes, preparé met uitjes, toastjes met gerookte forel en mieriksworteldressing, camembert met rozijnen en noten, minicroque met mozzarella en italiaans ham, luchtig yoghurtje met aardbeien. Ik weet niet waaraan te beginnen en proef eerst vanalles wat behalve het yoghurtje dat ik als nagerechtje bewaar. De preparé proeft vers gemaakt, het eitaartje slaagt een beetje tegen het vlees dat erin zit smaakt vet en het taartje is vrij vast. De gravad lax is heerlijk en vooral heel fris met de dressing en radijsjes. Het is een geslaagde combinatie van verschillende hapjes; een brunch om van te genieten. Als laatste geniet ik van het yoghurtje met aardbeien mmmmm. De ober vraagt of we koffie of thee willen maar dat wimpelen we vriendelijk af wegens de hete temperaturen en onmiddellijk krijgen we een fris drankje aangeboden, een gini en een tonic en zo sluiten we onze brunch met zicht op de schelde af. Zo zou elke zondag mogen beginnen Onze vrienden mogen ons nogmaals een bongo bon voor luxe ontbijt cado geven! Op naar het zuiderterras!
Zuiderterras
Café-Restaurant & Feestzaal
Ernest Van Dijckkaai 37
2000 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 234 12 75 info@zuiderterras.be