Toen Veerle me vroeg
om een verslag op haar blog te schrijven over een gezamenlijk restaurantbezoek
heb ik toch even getwijfeld . Veel ervaring heb ik daar niet mee en ik vond het
toch maar eng dat ineens iedereen kan lezen hoe jij een restaurant beoordeelt. Ik
heb dan toch toegestemd omdat vriendinnen dat nu eenmaal voor elkaar doen. Om
toch een beetje een idee te krijgen hoe zo'n tekst in elkaar steekt heb ik
vooraf toch nog snel even een paar restaurant recensies geraadpleegd. Ik hoop
dus dat het een beetje leesbaar overkomt ...
Eind februari. de
Kerstdagen liggen alweer een tijd achter ons. Tijd om "nog eens goed te
gaan smekkelen" zoals Veerle en ik het altijd verwoorden. Agenda's bij
elkaar en de discussie "waar, wanneer, hoe laat" kan beginnen.
Toevallig hadden we
allebei net de Zone 03 gelezen en het restaurant Enfanterrible 1979 sprak ons
direct aan. Datum en uur bepaald en, hup, reserveren maar. Dit laatste is
trouwens een must. Zeker in het weekend. Veel Antwerpenaren hebben ondertussen
ook de weg gevonden naar het restaurant.
Wanneer we de
Stadswaag opstappen valt het pand ons gelijk op.Het is een restaurant met veel glas waardoor
we als het ware door het licht er naar toegetrokken worden.
Als de twee kakelende
kippen steken we vol verwachting het plein over. We komen binnen in een
gezellige maar moderne sfeer waar een vriendelijke ober ons meteen verder helpt
en onze jassen aanneemt.
Nadat we ons aan een tafeltje hebben
geïnstalleerdkrijgen we de menukaart en
kunnen we op een bord aan een pilaar de suggesties bekijken. De keuze is echter
snel gemaakt aangezien website reeds grondig hadden bestudeerd. Een mens mag
zich al eens verlekkeren op hetgeen komen gaat ..
Beide bestellen we de
Argentijnse Agnus steak met een nage van buikzwammen, shisokruiden en verse
frietjes. En zoals vriendinnen toch
ook vaak elkaars tegenpolen zijn vraagt Veerle het vlees saignant te bakken en
ik à point. We nemen er een fles rode huiswijn bij. Het voorgerecht slagen we
over vermits we eerst zijn gaan aperitieven in de Copa Cava op de Vlasmarkt
(ook een top adres!).
We hoeven niet lang te
wachten en algauw genieten we van perfect gebakken vlees met verse frietjes en
verse mayonaise. Ik sta nogal gekend om veel te kunnen eten dus wanneer de ober
onze borden komt weghalen weet Veerle al hoe laat het is en ze vraagt achter de
dessertkaart. Veerle neemt deMoeilleux
van chocolade met ananas sorbet en ik kies voor de textuur van aardbei met
vanille ijs en munt. Ook hier worden de
verwachtingen helemaal ingelost. We sluiten de avond af met een koffie verkeerd
en een verse muntthee.
Vlotte bediening,
lekker eten en een leuke locatie. Allebei zijn we het erover eens dat we hier
zeker zullen terugkomen. Volgegeten en goedgemutst keren we huiswaarts.
Stadswaag 9/10
2000 Antwerpen
T +32 3 293 80 64 of M +32 485 11 32 87
zondaag en maandag: gesloten
dinsdag - vrijdag: 12u - 14u30 en vanaf 18u - 22u
zaterdag: 18u - 22u
Antwerpen bruist, het leven bruist, dus laat de drank ook maar bruisen!
Met zo'n instelling ben je bij Copa Cava aan het juiste adres. Hier vier
je het leven zoals de Barcelonetas dat doen: met rijkelijk vloeiende
Cava ! Bubbels bubbels en nog eens bubbels. Ideale plaats om een avondje uit eten te starten. Een uitgebreide cavakaart waar je al snel de weg in kwijtraakt gelukkig komt een vriendelijke dienster even een woordje uitleg geven en beslissen we om een fles huiscava brut te nemen. Daarbij bestellen we een mix schotel tapa's; overheerlijke pata negra, manchegokaas, olijven waar je spanje in proeft en chorizo dit allemaal vergezeld van versgebakken sneetjes frans brood en superlekkere olijfolie. Dit is genieten...