Inhoud blog
  • Copa Cava
  • Enfant Terrible 1979
  • Zuiderterras
  • Sushi Palace
  • Griekse taverne
  • Walrus
  • Mil's Place
  • Antwerp Asia
  • Kapitein Zeppos
  • Non Solo Té
    Categorieën
  • Apeneten gaat vreemd (0)
  • Ons proefkonijn (2)
  • Restaurants (9)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    A'peneten
    Restaurants in Antwerpen
    lekker eten in Antwerpen
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grill
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zonnige vrijdagavond in april en wij hebben ons een tafeltje gereserveerd in de 'Grill' op het Antwerpse zuid.
    Om half 8 stappen we binnen en krijgen een tafeltje aan het raam toegewezen, terwijl de mensen naast ons een uitgebreide uitleg krijgen over het suggestiebord bestellen wij alvast een aperitief (demi-demi, cynar). Bij ons aperitief krijgen we lekkere toast en een smeerbare mix met kipsmaak, zeer lekker.
    We bekijken de menukaart die vrij beperkt is maar verheugen ons om te horen wat het suggestiebord zoal inhoud. Spijtig genoeg krijgen we geen voorstelling van het bord zelfs niet na een aantal pogingen het te vragen.
    We maken onze keuze; we delen eerst een voorgerecht van langzaam gegaard varkensspek met inktvis en citroenmarmelade, dan kies ik voor spareribs met BBQ saus en gepofte aardappel met kruiden en mijn tafelgenoot gaat voor de contrefilet met bearnaisesaus en fritjes en extra witloofsla en huisgemaakte pickles en we bestellen een fles spaanse witte wijn.
    Het restaurant is helder en licht en ruime plaats om te zitten. Het personeel is vriendelijk maar blijkbaar met te weinig.
    Tijdens het aperitief laten ze ons de wijn al proeven en komt al snel ons voorgerecht. De combinatie van varkensspek met inktvis is perfect en daarbij de frisse citroenmarmelade, een uitstekende gerecht (als je graag varkensspek lust).
    We genieten van ons glaasje wijn en dan wordt het hoofdgerecht geserveerd.
    Een houten snijplank met daarop een gigantische rack ribbekes en een klein potje BBQ saus en een gepofte aardappel met een kruidenboter waarvan ik me afvraag welke kruiden erin zitten. Daar hoort ook nog een slaatje bij, beter gezegd mini slaatje ik krijg 3 kleine potjes waarvan eentje met blokjes tomaat, eentje met paar blaadjes sla en dan nog iets dat lijkt op wortel en witte kool.
    De contrefilet aan mijn overzijde is lekker maar te hard gebakken hadden saignant gevraagd en trekt meer op à point. De huisgemaakte pickles zijn wel overheerlijk en de bearnaisesaus is lekker en luchtig, a la minute gemaakt. Witloofsla mist kruiden en misschien een eitje, nu is het mayonaise met witloof  en blijkbaar een blaadje sla eronder gemixt, niks speciaals.

    Dit restaurant is niet echt een aanrader en overroepen,  heb al malser en beter vlees gegeten. Als je een viseter bent is de kaart heel beperkt.
    Prijs kwaliteit is het ook niet goedkoop maar ja je zit wel op het hippe zuid. Vrees dat ze ons er niet direct terug zien.

    Grill
    Graaf van Egmontstraat 60
    2000 Antwerpen
    Tel: 03/257.76.78

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Restaurants


    Archief per week
  • 21/02-27/02 2011
  • 28/06-04/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs