Inhoud blog
  • Copa Cava
  • Enfant Terrible 1979
  • Zuiderterras
  • Sushi Palace
  • Griekse taverne
  • Walrus
  • Mil's Place
  • Antwerp Asia
  • Kapitein Zeppos
  • Non Solo Té
    Categorieën
  • Apeneten gaat vreemd (0)
  • Ons proefkonijn (2)
  • Restaurants (9)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Zoeken in blog

    A'peneten
    Restaurants in Antwerpen
    lekker eten in Antwerpen
    08-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerp Asia
    We stappen Antwerp Asia binnen, een groot restaurant en geen volk zeer bizar voor een vrijdagavond in hartje Antwerpen.
    Onmiddellijk worden we omringd door 3 chinese diensters die ons naar een plaats voor 2 vergezellen.
    Vermits er maar 2 tafeltjes bezet zijn in het restaurant is de bediening supersnel.
    We bestellen alvast onze aperitief Bacardi gini en gin tonic en krijgen hierbij knapperige kroepoek.
    Ons oog valt op een assortiment van voorgerechtjes en als hoofdgerecht kies ik Typan van Japanse nobashi scampi's met zwarte bonensaus en mijn tafelgenoot filet pure op Japanse wijze, witte wijn: Stellenbosch.
    De diensters staan duidelijk met hun vingers te draaien en dus is onze bestelling snel geplaatst.
    Plots komt de dienster terug met 2 rechthoekige borden met hapjes en zet het voor onze neus...is dit het voorgerecht al? (zie foto)
    3 hapjes mooi geschikt op het bord; daikin, gegrilde zalm in jasje van sesamzaadjes, tempura scampi met amandel. Deze hapjes blijken van het huis te zijn want snel erna komt ons assortiment van voorgerechtjes spijtig genoeg krijgen we geen uitleg over wat onze hapjes inhouden en proberen we te proeven wat de dumplings inhouden. Dit voorgerecht was niet echt geslaagd hopelijk  heeft ons hoofdgerecht meer succes.
    Uit de keuken verschijnt een sissend pannetje met heerlijke nobashi scampi's en de geur van zwarte bonensaus. Aan mijn overkant een schoon stukske vlees, perfecte cuisson, veel groentjes. Nobashi scampi's zijn lekker mis wel groenten dus eet ik maar mee van de groenten van mijn overbuur.
    Er hangt niet echt een sfeer in dit restaurant misschien door het weinige volk. We hebben niet slecht gegeten maar ze zien ons niet echt terug hier dan vinden we sushi palace lekkerder en gezelliger.

    Antwerp Asia
    Suikerrui 16
    2000 Antwerpen
    Tel: 03/231.87.16

    www.antwerpasia.be

    Bijlagen:
    antwerpasia5.jpg (95.2 KB)   
    antwerpasia6.jpg (59.4 KB)   

    08-05-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Restaurants
    02-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapitein Zeppos
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kapitein Zeppos is een gezellig eetcafé op het Mechelseplein en een gevestigde waarde in Antwerpen.
    Als we er op een zaterdagavond binnen wandelen heerst er een gezellige drukte, gelukkig is er nog een tafeltje vrij voor ons tweetjes.
    Al snel worden we vriendelijk bediend en bestellen alvast een fles Zuid afrikaanse witte wijn:  Simonsig.
    We bekijken snel de menukaart en het uitgebreide suggestiebord. Wegens kleine honger neemt mijn vriend een kleine spaghetti, en ik laat mijn oog vallen op lamsbout met oesterzwammen.
    Spaghetti is lekker, beetgaar en goed gekruid. De lamsbout zwemt in een lekker sausje maar mocht iets meer rosé zijn. De gebakken paprika's geven een pittige tint aan dit gerecht. Wel mis ik aardappelen of rijst of dergelijke. Maar de ruime portie oesterzwammen maakt dat dan weer goed.

    Misschien zijn er mensen die dit geen echt restaurant noemen (het is dan ook een eetcafé) maar prijs/kwaliteit is Zeppos niet te onderschatten en ons favoriete eetcafé!

    Kapitein Zeppos
    Vleminckveld 78
    2000 Antwerpen

    02-05-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Restaurants
    30-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non Solo Té
    Vrijdagavond (30 april 2010) half 8 , we stappen binnen bij Non Solo Té, een lichte en gezellige ruimte. De chef heet ons welkom vanuit zijn open keuken en we mogen een tafeltje voor 2 uitkiezen. We worden meteen vriendelijk en met de glimlach ontvangen met de vraag of we een apertief wensen. Onze gin tonic en campari orange zijn geserveerd en we krijgen een uitgebreide uitleg over de menukaart die op een bord staat vermeld.
    Bij ons aperitief krijgen we reuzegrote, superlekkere olijven en overheerlijk brood geserveerd met olijfolie.
    De ontvangst en sfeer zijn vriendelijk en ontspannen en dat bevalt ons.
    Mijn tafelgenoot kiest voor 2 voorgerechten Risotto met asperges en Linguini Bottarga en ik kies voor Asperges Bresaola als voorgerecht en de dorade royal als hoofdgerecht. Als witte wijn kiezen we een Pinot Grigio.
    Het restaurant is volgeboekt en de dienster heeft blijkbaar ogen op haar rug want ziet onmiddelijk waar er nog wijn moet zijn, wie er nog wat brood wenst en ondertussen klingelt het belletje van de keuken dat er gerechten klaar zijn.
    Onze voorgerechten worden ingezet, kraakverse perfect gegrilde asperges aangenaam gekruid met peper en olijfolie, vergezeld van flinterdunne  Bresaola (ham gemaakt van puur, gedroogd rundsvlees) aan mijn overkant wordt er gesmuld van de risotto die afgewerkt is met saffraan en daardoor zeer lekker van smaak is, de combinatie van gekookte en gegrilde asperges is een aangename verrassing, dit is een uitstekend gerecht!
    Genietend van ons glaasje wijn arriveert mijn dorade royal (zie foto) en het 2de voorgerecht van mijn tafelgenoot Linguini Bottarga(zie foto).
    Ik krijg een supergrote, verse dorade voorgeschoteld gevuld met lekker gestoofde groentjes; venkel, selder, wortel en hierbij worden gebakken aardappeltjes geserveerd. De Linguini Bottarga (kuit (viseitjes) van harder) is beetgaar en volgens mijn partner huisgemaakt. De Bottarga is vol van smaak, een ware delicatesse.
    We laten ons nog verleiden om een grappa te vragen en plots staat de chef des huizes aan onze tafel met een uitgebreid aanbod van grappa en vertelt vol enthousiasme over de verschillende soorten en hier en daar een bijhorend verhaaltje.

    Dit was een bijzonder geslaagde avond! De bediening en keuken zijn uitstekend!

    Over de porties valt hier zeker niet te klagen, de borden zijn steeds ruim gevuld. Daarom volgende keer misschien een voorgerechtje delen...
    De gerechten zijn redelijk prijzig maar prijs/kwaliteit de moeite waard!
    Onze rekening bedroeg 130€ voor dit alles en nog 2x groene thee.

    NonSoloTè
    Riemstraat 2
    2000 ANTWERPEN
    Tel. : 03.248.49.54
    Zondag en maandag gesloten 
    http://www.nonsolote.be/

    Bijlagen:
    NonSolote.JPG (2.2 MB)   
    NonSolote2.JPG (2.1 MB)   

    30-04-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Restaurants
    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grill
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zonnige vrijdagavond in april en wij hebben ons een tafeltje gereserveerd in de 'Grill' op het Antwerpse zuid.
    Om half 8 stappen we binnen en krijgen een tafeltje aan het raam toegewezen, terwijl de mensen naast ons een uitgebreide uitleg krijgen over het suggestiebord bestellen wij alvast een aperitief (demi-demi, cynar). Bij ons aperitief krijgen we lekkere toast en een smeerbare mix met kipsmaak, zeer lekker.
    We bekijken de menukaart die vrij beperkt is maar verheugen ons om te horen wat het suggestiebord zoal inhoud. Spijtig genoeg krijgen we geen voorstelling van het bord zelfs niet na een aantal pogingen het te vragen.
    We maken onze keuze; we delen eerst een voorgerecht van langzaam gegaard varkensspek met inktvis en citroenmarmelade, dan kies ik voor spareribs met BBQ saus en gepofte aardappel met kruiden en mijn tafelgenoot gaat voor de contrefilet met bearnaisesaus en fritjes en extra witloofsla en huisgemaakte pickles en we bestellen een fles spaanse witte wijn.
    Het restaurant is helder en licht en ruime plaats om te zitten. Het personeel is vriendelijk maar blijkbaar met te weinig.
    Tijdens het aperitief laten ze ons de wijn al proeven en komt al snel ons voorgerecht. De combinatie van varkensspek met inktvis is perfect en daarbij de frisse citroenmarmelade, een uitstekende gerecht (als je graag varkensspek lust).
    We genieten van ons glaasje wijn en dan wordt het hoofdgerecht geserveerd.
    Een houten snijplank met daarop een gigantische rack ribbekes en een klein potje BBQ saus en een gepofte aardappel met een kruidenboter waarvan ik me afvraag welke kruiden erin zitten. Daar hoort ook nog een slaatje bij, beter gezegd mini slaatje ik krijg 3 kleine potjes waarvan eentje met blokjes tomaat, eentje met paar blaadjes sla en dan nog iets dat lijkt op wortel en witte kool.
    De contrefilet aan mijn overzijde is lekker maar te hard gebakken hadden saignant gevraagd en trekt meer op à point. De huisgemaakte pickles zijn wel overheerlijk en de bearnaisesaus is lekker en luchtig, a la minute gemaakt. Witloofsla mist kruiden en misschien een eitje, nu is het mayonaise met witloof  en blijkbaar een blaadje sla eronder gemixt, niks speciaals.

    Dit restaurant is niet echt een aanrader en overroepen,  heb al malser en beter vlees gegeten. Als je een viseter bent is de kaart heel beperkt.
    Prijs kwaliteit is het ook niet goedkoop maar ja je zit wel op het hippe zuid. Vrees dat ze ons er niet direct terug zien.

    Grill
    Graaf van Egmontstraat 60
    2000 Antwerpen
    Tel: 03/257.76.78

    24-04-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Restaurants
    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij A'pen eten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op een mooie lente-avond bij een lekker etentje (sushi palace) groeide het idee van deze blog en na een glaasje wijn
    was de naam beklonken: A'pen eten.
    Ik ga graag met z'n tweetjes of met vrienden lekker iets eten na een drukke werkweek om rustig te relaxen en te ontspannen.
    En altijd opnieuw is de keuze niet simpel; waar gaan we eten? wat wil je eten? wat was hier weer lekker, wat niet?
    Daarom start ik deze blog om mijn favoriete plaatsen te delen met jullie en mijn keuze makkelijker te maken Very Happy
    Onze koekenstad telt vele restaurantjes waar het gezellig vertoeven is en ik op culinaire tocht ga om jullie en mezelf te verwennen.

    16-04-2010 om 00:00 geschreven door djveerle  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)


    Archief per week
  • 21/02-27/02 2011
  • 28/06-04/07 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs