Vrijdagavond (30 april 2010) half 8 , we stappen binnen bij Non Solo Té, een lichte en gezellige ruimte. De chef heet ons welkom vanuit zijn open keuken en we mogen een tafeltje voor 2 uitkiezen. We worden meteen vriendelijk en met de glimlach ontvangen met de vraag of we een apertief wensen. Onze gin tonic en campari orange zijn geserveerd en we krijgen een uitgebreide uitleg over de menukaart die op een bord staat vermeld. Bij ons aperitief krijgen we reuzegrote, superlekkere olijven en overheerlijk brood geserveerd met olijfolie. De ontvangst en sfeer zijn vriendelijk en ontspannen en dat bevalt ons. Mijn tafelgenoot kiest voor 2 voorgerechten Risotto met asperges en Linguini Bottarga en ik kies voor Asperges Bresaola als voorgerecht en de dorade royal als hoofdgerecht. Als witte wijn kiezen we een Pinot Grigio. Het restaurant is volgeboekt en de dienster heeft blijkbaar ogen op haar rug want ziet onmiddelijk waar er nog wijn moet zijn, wie er nog wat brood wenst en ondertussen klingelt het belletje van de keuken dat er gerechten klaar zijn. Onze voorgerechten worden ingezet, kraakverse perfect gegrilde asperges aangenaam gekruid met peper en olijfolie, vergezeld van flinterdunne Bresaola (ham gemaakt van puur, gedroogd rundsvlees) aan mijn overkant wordt er gesmuld van de risotto die afgewerkt is met saffraan en daardoor zeer lekker van smaak is, de combinatie van gekookte en gegrilde asperges is een aangename verrassing, dit is een uitstekend gerecht! Genietend van ons glaasje wijn arriveert mijn dorade royal (zie foto) en het 2de voorgerecht van mijn tafelgenoot Linguini Bottarga(zie foto). Ik krijg een supergrote, verse dorade voorgeschoteld gevuld met lekker gestoofde groentjes; venkel, selder, wortel en hierbij worden gebakken aardappeltjes geserveerd. De Linguini Bottarga (kuit (viseitjes) van harder) is beetgaar en volgens mijn partner huisgemaakt. De Bottarga is vol van smaak, een ware delicatesse. We laten ons nog verleiden om een grappa te vragen en plots staat de chef des huizes aan onze tafel met een uitgebreid aanbod van grappa en vertelt vol enthousiasme over de verschillende soorten en hier en daar een bijhorend verhaaltje.
Dit was een bijzonder geslaagde avond! De bediening en keuken zijn uitstekend!
Over de porties valt hier zeker niet te klagen, de borden zijn steeds ruim gevuld. Daarom volgende keer misschien een voorgerechtje delen... De gerechten zijn redelijk prijzig maar prijs/kwaliteit de moeite waard! Onze rekening bedroeg 130 voor dit alles en nog 2x groene thee.
Kapitein Zeppos is een gezellig eetcafé op het Mechelseplein en een gevestigde waarde in Antwerpen. Als we er op een zaterdagavond binnen wandelen heerst er een gezellige drukte, gelukkig is er nog een tafeltje vrij voor ons tweetjes. Al snel worden we vriendelijk bediend en bestellen alvast een fles Zuid afrikaanse witte wijn: Simonsig. We bekijken snel de menukaart en het uitgebreide suggestiebord. Wegens kleine honger neemt mijn vriend een kleine spaghetti, en ik laat mijn oog vallen op lamsbout met oesterzwammen. Spaghetti is lekker, beetgaar en goed gekruid. De lamsbout zwemt in een lekker sausje maar mocht iets meer rosé zijn. De gebakken paprika's geven een pittige tint aan dit gerecht. Wel mis ik aardappelen of rijst of dergelijke. Maar de ruime portie oesterzwammen maakt dat dan weer goed.
Misschien zijn er mensen die dit geen echt restaurant noemen (het is dan ook een eetcafé) maar prijs/kwaliteit is Zeppos niet te onderschatten en ons favoriete eetcafé!