Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en doe ze in een schaal. Voeg er de suiker en het granaatappelsap aan toe en laat de aardbeien marineren terwijl je de slagroom klopt.
Klop de slagroom in een grote kom tot hij dik, maar nog zacht is.
Verkruimel de meringes, niet alles al te fijn, je hebt wat stukjes nodig voor de textuur
Schep een soepopscheplepel vol van de gehakte aardbeien uit de schaal en spatel de met meringue gemengde slagroom en de rest van de aardbeien dooreen.
Schep de Eton Mess als een berg op vier borden of in vier glazen, en verdeel er derest van de gemarineerde aarbeien over.
Smakelijk!
Dit recept is voor vier personen... maar de kinderen waren nogal enthousiast, dus een persoon extra bijmaken, kan nooit geen kwaad!
Beste Inge, zeg maar tegen de klas dat ik heel benieuwd ben. Hartelijke groeten, Joke vL
Een tijdje geleden
Beste Joke,
Mijn kinderen hebben allen een mompelgedicht geschreven en daarbij een mooie pentekening gemaakt, naar jouw voorbeeld. Dit zit nu in een omslag, klaar om op te sturen. Ik snap dat je niet zomaar je adres kan prijsgeven, maar kan ik dit naar een adres sturen van een uitgeverij ofzo zodat het alsnog bij jou terecht komt?
Door die tekeningen kan ik ze niet per mail doorsturen. Je hoeft er ook helemaal niets mee doen. Voor mijn klas zou het toch wel fijn zijn mochten ze aankomen.
Groeten, Juf Inge en haar fantastische vijfde leerjaar.
100g zelfrijzende bloem 125 g havermoutvlokken 125g zachte boter of margarine 175 g kristalsuiker 2 zakjes vanillesuiker
verwarm de oven op 160 graden. Doe alle ingrediënten in een mengkom en kneed er een deeg van. vorm van het deeg een rol en laat deze opstijven. Snijd het deeg in plakjes van ongeveer 4 mm Leg de koekjes een beetje uit elkaar op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 25 min. Als ze bruin zijn, laten afkoelen,
Smakelijk!
Galaretka
Hoe bereiden we dit lekkere dessertje? 1. Vraag aan een Poolse kennis om een zakje galaretka mee te brengen. 2. Giet 350 ml water in een maatbeker. 3. Laat het water koken en giet dan de inhoud van het zakje in het kokende water. 4. Roer goed. 5. Laat het mengsel afkoelen in de diepvries tot het een geleivorm heeft aangenomen.
smullen maar
Heb je me nodig?
Dan kan je mij via deze weg bereiken. Dit adres wordt zo'n één keer per week geopend.