Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    24-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kersenvlaai met schuim

    Bak samen met de kinderen of kleinkinderen op woensdagnamiddag deze lekkere kersenvlaai.

    Nodig: 1 pak Koopmans Mix voor Appeltaart
    150 g boter, 1 ei, 250 ml melk, 2 el custard, 2 el suiker, 1 dl slagroom, 750 g kersen (pot of blik), 2 eiwitten, 1 tl citroensap, 75 g suiker

    lage vlaaivorm Ø 26-28 cm of open vruchtentaartvorm

    Oventemperatuur en baktijd: Elektrische oven: 180°C, Heteluchtoven: 170°C
    Baktijd: 25-30 minuten

    Bereiding:
    Roer de boter zacht. Klop het ei en voeg het met de appeltaartmix bij de boter. Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Verwarm de oven voor. Vet de taartvorm in. Rol het deeg iets uit op een met bloem bestoven werkvlak. Bekleed de bodem en de rand van de vlaaivorm met het deeg. Een taart in zo'n vorm gebakken, is, als hij omgekeerd wordt, een bodem met een rand. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork en bak de vlaaibodem in het midden van de oven.

    Laat de bodem iets afkoelen alvorens deze te keren op een taartrooster. Giet de kersen af. Meng de custardpoeder met 2 el koude melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Schenk de aangemaakte custard erbij en laat dit al roerend even doorkoken. Laat de custardvla afkoelen in een bakje met koud water. Roer af en toe om velvorming te voorkomen.

    Klop de slagroom half stijf en spatel deze door de afgekoelde custardvla. Schep de vla op de vlaaibodem en strijk deze glad. Leg daarop de uitgelekte kersen. Klop de eiwitten stijf met het citroensap en voeg in gedeelten de suiker toe. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met een gekarteld mondstuk en spuit een rooster over de kersen. Zet de vlaai even onder een voorverwarmde grill tot het schuim begint te kleuren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse ouders 'kamperen' voortaan elektronisch voor school

    Ouders uit Gent die hun kind in de basisschool van hun keuze willen inschrijven, moeten voortaan niet meer tijdig voor de school kamperen.

    Deze taferelen zouden voortaan niet meer te zien mogen zijn in Gent. (Foto Rudi Van Beek)

    Maandagavond keurde de Algemene Vergadering van het Lokaal Overlegplatform Gent Basisonderwijs een ontwerp van besluit goed die de inschrijvingsprocedure reorganiseert.

    Aanmeldingsregister
    Ouders van kinderen die nog geen broer of zus op de school van hun keuze hebben zitten, zullen zich via een centraal aanmeldingsregister online kunnen inschrijven. Het aanmeldingsregister geldt dan als 'virtuele kampeerplaats'.

    Na de aanmeldingsperiode volgt een bevestigingsperiode waarbij de ouders hun kind ook effectief op de school moeten inschrijven. Wanneer er te veel kandidaten zijn voor dezelfde school, krijgen de kinderen die het dichtst bij de school wonen, voorrang. Zo maken ook de kinderen van ouders die niet in staat zijn om dagenlang voor de schoolpoort te kamperen, een eerlijke kans om naar de school van hun keuze te gaan. (belga/ka)

    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hobbytuin Den Bosrand
    Misschien kennen jullie wel de site van Den Bosrand, een mooie hobbytuin gelegen in het Meetjesland (Lembeke-Kaprijke)

    Voor degene die de tuin nog niet kennen is het nu het moment om kennis te maken. Reeds geruime tijd heb ik ook de site ontdekt waaronder ook de creatieve pagina's.  Ik had al eens graag persoonlijk kennis gemaakt maar tot op heden was me dat nog nooit gelukt. Wanneer er open tuindagen plaats hadden, was onze agenda met andere verplichtingen gevuld.

    Tot vorig weekend op de site van Den Bosrand te lezen stond dat in het dorp Lembeke voor de vierde maal de speculoosfeesten plaats vonden en dat ze hun tuin op zondag 21 september in de namiddag open stelden. We moesten geen seconde nadenken, eindelijk kwam onze droom uit en onze uitstap naar Lembeke was gepland.

    Van dromen gesproken, het was adembenemend. Ik wil het eerst even hebben over de eigenaars van Den Bosrand, ik had me een beeld voorgesteld van hoe ze in werkelijk waren want mijn contact samen was enkel reeds met email gebeurd. Werkelijk ik zat juist het zijn warme toffe mensen. Een koppel die al hun hebben en houwen in hun hobby steken om het iedereen naar de zin te maken. Ge voelt er u direkt op uw gemak zo heb ik het toch ervaren.

    Nogmaals om hun tuin te ontdekken klik op de foto hieronder  en surf door alle pagina's, je zal zien dat ik er niet naast zit wat betreft Den Bosrand.



    Nog een kleine mededeling: Christ werkt ook met creatieve pagina's waar wij ook onze medewerking kunnen aanbieden zo is ze op zoek om haar halloweencreatief aan te vullen.

    Christ schrijft op de site: 
    Deze site is nog maar pas opgestart, heeft u een leuk idee, een bloemstuk, knutsel, griezel, verhaal, foto enz. dat met Halloween te maken heeft mail naar christ@halloweencreatief.be ik plaats ze op deze website zodat we ideeën kunnen opdoen van elkaar. Zo helpt u mijn deze site verder uit te bouwen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wonderen der natuur
    Lycopeen: Tomaat voor de prostaat.


    Oranje doet het meestal goed in voetbal, Europese en Wereldkampioenschappen. Het is ook een kleur die aantrekkelijk is voor mensen jong van hart. Maar ook de groenteafdeling verandert binnenkort weer van kleur door de aanvoer van oranje worteltjes, oranje sinaasappels, oranje paprika's, oranjerode tomaten en oranje pompoenen.

    Van de worteltjes  weten we dat ze veel caroteen bevatten: ze zijn belangrijk voor ons gezichtsvermogen, Lycopenen, dat zijn caroteenachtige stoffen uit tomaat en watermeloen, spelen mogelijk een rol bij het tegengaan van een aantal vormen van kanker.

    Lycopenen zijn net als flavonoïden en glucosinolaten bio-actieve stoffen met een kankerremmend effect.

    In het tijdschrift 'Journalof Nutrition' verscheen begin dit jaar een onderzoek bij 2 groepen mannen, een gerandomiseerde groep die 15 mg/dag voor 6 maanden innamen en een placebogroep.

    Wat bleek: Iycopenen gaan niet alleen meetbaar de prostaat een vergroting van de prostaat tegen, maar verlaagt ook het PSA. PSA is een voorspellende bloedparameter voor het ontstaan van prostaat kanker. De studies bewijzen dus dat er preventieve werking is van Lycopenen op het ontwikkelen van prostaat carcinoom, en mogelijk bestaat er ook therapeutische werking.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedden en beddengoed

    Meer en meer wordt er belang gehecht aan de manier van slapen. Dat is ook logisch, een goed uitgeslapen persoon presteert immers beter en heeft meer weerstand tegen de jachtige levenswijze van nu. Maar men mag niet vergeten dat bedden en het beddengoed ook een belangrijke rol speelt. Samen kunnen we deze week het eens over de bedden, het beddengoed, de bedbodems, de beddenspreien, de dekbedden, de dekens en het electrisch deken hebben.


    Bedden en beddengoed
    Bedden en beddengoed gaan langer mee (en u slaapt ook beter) als ze elke dag na gebruik gelucht worden. Een menselijk lichaam verliest iedere nacht ongeveer 300 ml vocht en ten minste 20 minuten grondig is nodig om dat te laten verdampen en drogen uit een matras en beddengoed. Moedig al uw huisgenoten aan hun beddengoed open te leggen zodra ze opstaan en maak de bedden altijd op voor u de kamer begint schoon te maken; zonniet verknoeit het opwaaiende stof het effect van uw werk.

    Bedbodems
    Bedbodems moeten gestofzuigd worden met behulp van het aangewezen hulpstuk voor het betrokken materiaal: een zachte stoffer voor stof-feringen, de spleetzuigmond voor lattenbodems. Zorg ervoor dat de zwenkwieltjes vlot lopen; breng wat olie of smeermiddel aan als ze stroef lijken te lopen (bescherm daarbij wel de vloerbekleding).

    Beddenspreien
    Spreien moeten overeenkomstig de onderhoudsaanwijzingen (etiket) gewassen of chemisch gereinigd worden. Na chemische reiniging moet een sprei altijd grondig gelucht worden, zodat alle restdampen vervlogen zijn. Gespecialiseerde bedrijven die beddengoed reinigen doen  dat normaal voor u, maar controleer dat voor de zekerheid. Gebruik geen muntautomaat om beddengoed te reinigen, want de dampen blijven er dan zeker in hangen tenzij u het achteraf gedurende uren lucht.
     
    Chenille (pluchegaren) beddenspreien moeten aan een waslijn gedroogd worden met de pluizige kant naar binnen. Om de pool recht te krijgen wrijft u de binnenkanten tegen elkaar of droogt de sprei in een droogtrommel. (Chenille badmatjes met een schuimplastic rug mag u nooit in een trommel drogen.)

    Vervolg dekbedden, een schone dekbedhoes aanbrengen en het wassen van dekens.




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emmy dinsdagskind

    Blogje in de spotlight

     

    Emmy's blogje: Bollekewol

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpe Diem Yoga oase van rust

    Innerlijke rust door Yoga

    Wat is yoga eindelijk?
    Yoga is een heel oude leer die al meer dan 5000 jaar geleden in India is ontstaan. Door een combinatie van yogahoudingen en ademhalings-oefeningen wordt het lichaam opgerekt, versterkt en gestabiliseerd. Het versterkt de longen en bevordert een gezonde hartactiviteit. Met yoga voelt u zich innerlijk steeds meer in evenwicht en rust. Er ontstaan helderheid en tevredenheid van geest. Volgens de yoga is de mens een totaliteit van lichaam, geest en ziel.

    Wat hebben yoga en Carpe Diem met elkaar gemeen?
    Juist in ons dagelijkse leven, waarin we vaak veel te weinig beweging krijgen, is het belangrijk dat het lichaam wordt versterkt en soepel wordt gehouden. Op die manier worden geest en ziel sterker gemaakt, zodat ze tegen het hedendaagse veeleisende bestaan zijn opgewassen. Met yoga bereikt u beide.

    Door yoga leren we een toestand van rust en beheersing te bereiken en tegelijkertijd een grote innerlijke kracht op te bouwen. Eén van de hoofdregels van de yogafilosofie luidt: "Doe wat je kunt doen. Niet meer en niet minder". En dat is precies wat yoga tot een uiterst persoonlijke zaak maakt. Carpe Diem gezondheidsdrankjes voldoet geheel aan deze filosofie. De 100% natuurlijke dranken bieden lichaam en geest steun bij het zoeken naar zuiverheid en harmonie.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip met de snelle voeten


     
    Volgens een populaire legende rent de Atheense koerier Phidippides op 23 september 403 v. Chr.

    te voet naar Athene om de overwinning te melden van de slag bij Marathon waar de Perzische koning Darius is geland met zijn sterke oorlogsvloot.

    Aldus zou de lange afstands-race, de marathon, zijn ontstaan. De legende vermeldt wel dat deze eerste marathon niet echt goed afliep:

    na het uitbrengen van de woorden "Verheug u, wij hebben gewonnen!" in het centrum van Athene, valt de boodschapper dood neer; hij blijkt een zonnesteek te hebben opgelopen.

    Of het verhaal waar is? Een aantal historici toonden aan dat deze marathon nooit gelopen kan zijn. De eerste moderne marathon vindt plaats bij de nieuwe Olympische Spelen van 1896 in Athene.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag bakdag

    Frisse appeltaart met citroenkwark

    Nodig:
    150 g boter of margarine ,½ ei, losgeklopt

    Voor de appelvulling: 1 citroen , 600 g appels , 3 eieren , 3 el custard (Dr. Oetker), 300 g roomkwark ,150 g suiker

    Extra nodig: plasticfolie ,springvorm 24 cm , bakpapier, steunvulling (keramische bakkorrels of droge peulvruchten)

    Oventemperatuur en baktijd:
    Elektrische oven: 200°C+180°C
    Heteluchtoven: 180°C+160°C
    Baktijd: 20+50 minuten

    Bereiding:
    Meng voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in een kom. Snijd met twee messen kruislings de boter hierin tot kleine blokjes (zo groot als erwten). Voeg het halve ei toe en meng het. Kneed het snel tot een soepel deeg.

    Laat het deeg in plasticfolie 15-30 minuten rusten. Verwarm de oven voor: 200°C elektrische oven en 180°C voor de heteluchtoven. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de vorm met deeg. Dek het deeg af met bakpapier, strooi er steunvulling in en bak de bodem 20 minuten in de oven. De rand krimpt een beetje.

    Voor de vulling: Boen de citroen, rasp de schil dun en pers de vrucht uit. Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snipper de appel. Meng de appelsnippers met 1 el citroensap. Splits de eieren.

    Roer 3 el custard glad met de eidooiers en een beetje kwark. Roer de rest van de kwark, 100 g suiker en het citroenrasp erdoor. Klop de eiwitten stijf met 1 el citroensap, klop de rest van de suiker erbij, zodat het schuim gaat glanzen. Roer het kwarkmengsel luchtig door het eiwitschuim. Schep de appelstukjes door het kwarkmengsel (het eventuele vocht van de appelstukjes mag niet bij de het kwarkmengsel komen, schenk dit eventueel eerst uit de mengkom).

    Neem de taartbodem uit de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C (160°C hetelucht). Verwijder de steunvulling met het bakpapier. Schep de kwarkvulling in de voorgebakken deegbodem. Bak de taart nog 50 minuten, maar neem na 25 minuten de taart uit de oven. Snijd de kwark los van de rand van de springvorm en laat de taart 5 minuten rusten. Bak de taart daarna verder af. De kwark krijgt een goudbruine kleur.


    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat het herfst is
    In het verleden heb ik op onbepaalde tijdstippen een blogje in de kijker geplaatst.

    De slogan was dan een compliment op een onverwacht moment.

    Nu ben ik van plan tijdens de donkere herfstperiode terug een blogje in de spotlight zetten.

    Wie zich geroepen voelt om in de spotlight te staan...

    Wat heb ik daarvoor nodig! Is je persoonlijke naam, geboortedatum en jaargetal.

    Deze gegevens kan je invullen:  in de rechterkolom druk op email mij

    Morgen komt er een voorbeeld op mijn blog te staan.

    Bedankt voor de medewerking
    Yvette uit Kuurne

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archief week drie september 2008

    Weekoverzicht van 15/09 tot en met 21/09
    overzichtelijk alle artikels geschreven door:
    Yvette uit Kuurne en nog veel meer.
    Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.

     

    De deur tot het menselijk hart kan alleen
    geopend worden van binnenuit.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start van de herfst
    Op maandag 22 september om 17.44 uur begint volgens de sterrenkundige kalender de herfst 2008. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren. De astronomische herfst begint in 2009 ook op 22 september maar meestal is 23 september de begindatum.
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De seizoenverschillen
    De herfst begint alleen op de 22de van de maand.

    De andere seizoenen echter meestal op de 21e. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de baan van de aarde geen cirkel is. De verschillende data zijn het gevolg van het feit dat we eens in de vier jaar een schrikkeljaar hebben dat een dag meer telt dan de andere jaren. In het begin van de 20e eeuw viel de eerste herfstdag enkele keren zelfs op 24 september, het laatst in 1931. De wintertijd gaat pas in het laatste weekeinde van oktober in; dat sluit beter aan bij het weer omdat het de in deze tijd nog prima nazomerweer kan zijn.

    De astronomische seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor komt de zon op het noordelijk halfrond in de zomer hoger boven de horizon dan in de winter en schijnt daardoor in de zomer langer dan in andere jaargetijden.

    Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen. Volgens de klimatologische indeling is de herfst al op 1 september begonnen en duurt het seizoen tot met 30 november.

    Het weer stoort zich natuurlijk niet aan deze data en tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn. Zelfs in oktober zijn de laatste jaren in ons land nog regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25°C gemeten. Wel worden de verschillen in temperatuur tussen het noordelijk halfrond en de tropen steeds groter, waardoor zich diepere depressies kunnen vormen die veel wind veroorzaken. Een heel rustig en nevelig weertype is echter ook karakteristiek voor het najaar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief met kruiden

    Een bad nemen betekent voor iedereen wat anders. Afhankelijk van uw kruidenkeuze kan een bad of douche u voorbereiden op de dagelijkse beslommeringen of ontspannen. Bovendien kan een bad de huid verzachten en de natuurlijke oliën van het lichaam helpen aanvullen. Door uw eigen badproducten te maken weet u zeker dat u alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt en kunt u naar behoefte kruiden kiezen.

    Maak verschillende badoliën en -gels, zeepjes en badzakjes en kies elke dag waar u zin in hebt.

    Kruidenbadzeep
    Dit mengsel van een kruidenaftreksel en geraspte harde zeep (gemaakt van olijfolie en soda) houdt het midden tussen een badolie en een zeep.

    Nodig: voor ca. 1 liter
    1 handvol braam- of eucalyptusbladeren
    1 l zacht water, liefst regenwater 5 el geraspte harde zeep.

    Bereiding:
    Breng de bladeren met het water aan de kook, dek de pan af en laat het mengsel 15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 2 uur trekken.

    Zeef het aftreksel, gooi de blaadjes weg en giet de vloeistof terug in de pan. Breng hem aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor. Blijf kloppen tot de zeep is opgelost, neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

    Giet het in flessen, sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.

    Bloemenbadgels
    Deze worden gemaakt van verse of gedroogde bloemen als lavendel, tijm en kamille.

    Nodig: voor ca. 2,5 dl
    3 el verse of gedroogde bloemen, zonder steel
    150 ml water
    12 el geraspte harde zeep
    3-4 druppels lavendel- of tijmolie (naar keuze)

    Bereiding:
    Maal de bloemen in een vijzel tot een pasta of poeder. Breng het water in een kleine pan aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor tot deze is opgelost; neem de pan dan van het vuur. Roer de bloemen en eventueel de olie erdoor.

    Laat het mengsel afkoelen en giet het in flessen. Sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superlens corrigeert ver- en bijziendheid

    Over vijf jaar zullen er superlenzen bestaan die brillen overbodig maken, want ze zullen zowel ver- als bijziendheid in een corrigeren.

      De lenzen zijn daarenboven permanent: tijdens een kleine operatie van een halfuur worden ze aangebracht ter vervanging van de bestaande lens. Extra voordeel: de kans op cataract is vrijwel nihil.

    Bestaande technologie
    Het concept is gebaseerd op bestaande technologie. Bij cataractoperaties worden nu immers ook al plastic lenzen aangebracht via een operatie. Het verschil is echter dat deze stijf zijn en enkel het zicht helderder maken. Voor ver- of bijziendheid doen ze niets.

    Gewone ooglenzen zijn flexibeler, maar kunnen enkel ofwel verziendheid ofwel bijziendheid behandelen. Met de extra-flexibele superlenzen zou at allemaal anders zijn. De spieren van het oog zouden bepalen of de lens ver of dicht moet focussen, net zoals bij echte lenzen.

    Leesbril
    De technologie kan zowel lenzen aangetast door cataract vervangen als de ooglenzen van mensen die begonnen zijn met het dragen van een leesbril bij het ouder worden. Bij het ouder worden verhardt de ooglens immers, waardoor het steeds moeilijker wordt om van vorm te veranderen en te focussen.

    Preventief
    "Iedereen boven de 45 jaar met een slecht zicht zou er van profiteren, want ze zouden zowel van dichtbij als van ver geheel natuurlijk kunnen zien", legt professor James Wolffsohn uit aan de krant Daily Mail.

    "Misschien moeten we zelfs overwegen deze lenzen preventief in te zetten tegen cataract. Het is veel minder risicovol om iemand van middelbare leeftijd te opereren dan iemand op hoge leeftijd."

    Praktijk
    Theorie is mooi, maar het omzetten in praktijk is iets anders en zou nog 5 à 10 jaar kunnen duren. Bovendien is het niet goedkoop: de lenzen zouden 3.000 euro per paar kosten. "Vergeet niet dat deze lenzen werkelijk vele jaren zullen meegaan. Relatief gezien valt de kost dus mee", argumenteert Wolffsohn. Of ook mensen die al hun hele leven bij- en verziend zijn de lens kunnen ingeplant krijgen, wordt niet vermeld. (edp)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is rietsuiker beter dan zoetjes?

    Rietsuiker is niet specifiek beter dan zoetjes en andersom.


    Rietsuiker levert wel degelijk calorieën in tegenstelling tot zoetjes. Als je op je gewicht let kun je zoetjes in de koffie en thee gebruiken. Dit is niet gevaarlijk voor je zolang je er niet te veel van gebruikt. Zoetjes maken je koffie en thee zoeter, maar hebben ook een iets andere smaak dan suiker.

    Rietsuiker is gemaakt van rietsuikerstengels, net als gewone kristalsuiker. Omdat rietsuiker niet zoveel geraffineerd (bewerkt) is als kristalsuiker, heeft het een bruin kleurtje. Rietsuiker levert wel calorieën, 4 calorieën per gram. Een schepje suiker in de thee of koffie is ongeveer 5 gram en dus levert rietsuiker dan per kopje 20 calorieën.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psylliumvezels

    Laat de stop eruit met Psyllium

    Veel Belgen, zowat 10 tot 20 % van de Belgische bevolking, lijdt min of meer aan een ernstige vorm van constipatie. Je leert er mee leven. Een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van een luie darm is wellicht onze sedentaire levenstijl en dat we te weinig (water) drinken. Voor de meeste mensen ligt de hoeveelheid ingenomen vezels 20 % onder de vooropgestelde voedingsaanbeve-lingen. Slechte gewoonten wijzigen, probiotica inschakelen of alternatieven voor je medicatie bekijken kunnen je verteringsmachine weer op gang brengen.

    Het gebruik van laxeermiddelen zit diep verankerd in onze gewoonten. Nochtans zijn er wetenschappers die ronduit het systematisch gebruik ervan in vraag stellen. Laxeermiddelen kan slechts op korte termijn. Het is beter om te zoeken naar alternatieve oplossingen. Psyllium of Vlozaad is een plantaardig voedingsadditief dat maar tamelijk recent in de voedingsindustrie opgedoken is. Plantago psyllium is een plant afkomstig uit Iran en India. PsylIium peulen bevatten kleine zaadjes, die ook psyllium genoemd worden. De peulen leveren een voedingsvezel die vaak aan brood, maar ook aan andere produkten toegevoegd. wordt.


    De vezels lijken op vezels van zemelen of havermout kennen, maar de hoeveelheid water die ze kunnen opslorpen is veel hoger. Elke 100 gram psylliumpeul bevat 71 gram wateroplosbare vezel; een gelijke hoeveelheid havermout bevat maar 5 gram vezel. En psylliumvezel' kan tot tien keer zijn eigen volume aan water opnemen. Het is nog maar heel recent dat de wetenschap de unieke eigenschappen van deze vezels ontdekt heeft.

    Ze worden namelijk door je spijs-verteringssysteem niet afgebroken en daardoor hebben ze totaal geen voedingswaarde. De zaadjes sinds lang gebruikt bij de symptomatische behandeling van constipatie, hebben ook een hypocholesterolemiërende werking. Anders gezegd psyllium zou ook het cholesterolniveau van het bloed doen dalen. De combinatie van een gezond dieet met psyllium, kan je totale cholesterol niveau met vier percent en je LDL cholesterol met zeven percent doen dalen.

    De vezels verminderen de absorptie van cholesterol en galzuren in de darmen en dat doet de cholesterolniveaus dalen. Veel vezels in je voeding zijn gezond. Veel groenten en fruit leveren goede vezels, maar blijkbaar heeft psyllium nog iets meer te bieden omdat deze vezels in water oplosbaar zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag bakdag

    Marmercake met cakemeel.

    Nodig:
    200 g Koopmans Cakemeel
    200 g roomboter of margarine, 200 g suiker, een snufje zout, 4 eieren nr. 3 (alles op kamertemperatuur)

    cacaomengsel: 4 el cacao, 3 el suiker, 4 el heet water

    cakevorm van 25-30 cm
    mixer met garden

    Bereiding: Oventemperatuur en baktijd:, elektrische oven: 160ºC, heteluchtoven: 150ºC, gasoven: stand 2-3
    baktijd: 60-70 minuten

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beboter de cakevorm en bestuif de vorm met bloem.

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker en het zout toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren toe. Klop het geheel daarna in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

    Zeef het cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag. Meng de cacao, suiker en het hete water tot een glad papje. Neem 1/3 deel van het cakebeslag apart en roer hier het cacaomengsel doorheen. Doe het cacaobeslag in de cakevorm.

    Schep het andere beslag er bovenop. Spatel de twee beslagen licht door elkaar zodat een marmereffect ontstaat. Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.


    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hele troost
    "Horoscoop Leeuw 23/7 - 23/8"

     

    Door je harde zwoegen van de laatste maanden
    heb je nu ook de top bereikt. Je baas zet je vanwege van je prestaties in het zonnetje. Maar enkele jaloerse collega's gunnen je dat succes niet.

    Zelfs een opbouwend en vriendelijk gesprek brengt hen niet op andere gedachten. Gelukkig kan je nog altijd rekenen op je vrienden. Een vriendin helpt je om je huis in te richten of een likje verf aan te brengen. Dat is dan toch een hele troost ...

    Dit was de laatste horoscoop

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petra zoekt
    Ronde Miss West-Vlaamse Cycling Tour 2009



    Er stak een briefje in mijn mailbox met de vraag dat Petra van bloggen.be 

    op is zoek naar jonge dames tot ongeveer 25 jaar die vrij zijn van 21 tot en met 24 augustus 2009 om Ronde Miss te zijn tijdens de 1ste West-Vlaamse Cycling Tour voor nieuwelingen.

    Wie geinteresseerd is kan zijn cv + foto opsturen naar  petra.decanniere@gmail.com

    Enige ervaring als miss of finalisten van een miss wedstrijd is een pluspunt.


    Voor meer info: op het volgende email adres petra.decanniere@gmail.com of op Petra haar blog 



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op http://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!