Meer en meer wordt er belang gehecht aan de manier van slapen. Dat is ook logisch, een goed uitgeslapen persoon presteert immers beter en heeft meer weerstand tegen de jachtige levenswijze van nu. Maar men mag niet vergeten dat bedden en het beddengoed ook een belangrijke rol speelt. Samen kunnen we deze week het eens over de bedden, het beddengoed, de bedbodems, de beddenspreien, de dekbedden, de dekens en het electrisch deken hebben.
Bedden en beddengoed Bedden en beddengoed gaan langer mee (en u slaapt ook beter) als ze elke dag na gebruik gelucht worden. Een menselijk lichaam verliest iedere nacht ongeveer 300 ml vocht en ten minste 20 minuten grondig is nodig om dat te laten verdampen en drogen uit een matras en beddengoed. Moedig al uw huisgenoten aan hun beddengoed open te leggen zodra ze opstaan en maak de bedden altijd op voor u de kamer begint schoon te maken; zonniet verknoeit het opwaaiende stof het effect van uw werk.
Bedbodems Bedbodems moeten gestofzuigd worden met behulp van het aangewezen hulpstuk voor het betrokken materiaal: een zachte stoffer voor stof-feringen, de spleetzuigmond voor lattenbodems. Zorg ervoor dat de zwenkwieltjes vlot lopen; breng wat olie of smeermiddel aan als ze stroef lijken te lopen (bescherm daarbij wel de vloerbekleding).
Beddenspreien Spreien moeten overeenkomstig de onderhoudsaanwijzingen (etiket) gewassen of chemisch gereinigd worden. Na chemische reiniging moet een sprei altijd grondig gelucht worden, zodat alle restdampen vervlogen zijn. Gespecialiseerde bedrijven die beddengoed reinigen doen dat normaal voor u, maar controleer dat voor de zekerheid. Gebruik geen muntautomaat om beddengoed te reinigen, want de dampen blijven er dan zeker in hangen tenzij u het achteraf gedurende uren lucht.
Chenille (pluchegaren) beddenspreien moeten aan een waslijn gedroogd worden met de pluizige kant naar binnen. Om de pool recht te krijgen wrijft u de binnenkanten tegen elkaar of droogt de sprei in een droogtrommel. (Chenille badmatjes met een schuimplastic rug mag u nooit in een trommel drogen.) Vervolg dekbedden, een schone dekbedhoes aanbrengen en het wassen van dekens.
Yoga is een heel oude leer die al meer dan 5000 jaar geleden in India is ontstaan. Door een combinatie van yogahoudingen en ademhalings-oefeningen wordt het lichaam opgerekt, versterkt en gestabiliseerd. Het versterkt de longen en bevordert een gezonde hartactiviteit. Met yoga voelt u zich innerlijk steeds meer in evenwicht en rust. Er ontstaan helderheid en tevredenheid van geest. Volgens de yoga is de mens een totaliteit van lichaam, geest en ziel.
Wat hebben yoga en Carpe Diem met elkaar gemeen? Juist in ons dagelijkse leven, waarin we vaak veel te weinig beweging krijgen, is het belangrijk dat het lichaam wordt versterkt en soepel wordt gehouden. Op die manier worden geest en ziel sterker gemaakt, zodat ze tegen het hedendaagse veeleisende bestaan zijn opgewassen. Met yoga bereikt u beide.
Door yoga leren we een toestand van rust en beheersing te bereiken en tegelijkertijd een grote innerlijke kracht op te bouwen. Eén van de hoofdregels van de yogafilosofie luidt: "Doe wat je kunt doen. Niet meer en niet minder". En dat is precies wat yoga tot een uiterst persoonlijke zaak maakt. Carpe Diem gezondheidsdrankjes voldoet geheel aan deze filosofie. De 100% natuurlijke dranken bieden lichaam en geest steun bij het zoeken naar zuiverheid en harmonie.
Volgens een populaire legende rent de Atheense koerier Phidippides op 23 september 403 v. Chr.
te voet naar Athene om de overwinning te melden van de slag bij Marathon waar de Perzische koning Darius is geland met zijn sterke oorlogsvloot.
Aldus zou de lange afstands-race, de marathon, zijn ontstaan. De legende vermeldt wel dat deze eerste marathon niet echt goed afliep:
na het uitbrengen van de woorden "Verheug u, wij hebben gewonnen!" in het centrum van Athene, valt de boodschapper dood neer; hij blijkt een zonnesteek te hebben opgelopen.
Of het verhaal waar is? Een aantal historici toonden aan dat deze marathon nooit gelopen kan zijn. De eerste moderne marathon vindt plaats bij de nieuwe Olympische Spelen van 1896 in Athene.
Bereiding: Meng voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in een kom. Snijd met twee messen kruislings de boter hierin tot kleine blokjes (zo groot als erwten). Voeg het halve ei toe en meng het. Kneed het snel tot een soepel deeg.
Laat het deeg in plasticfolie 15-30 minuten rusten. Verwarm de oven voor: 200°C elektrische oven en 180°C voor de heteluchtoven. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de vorm met deeg. Dek het deeg af met bakpapier, strooi er steunvulling in en bak de bodem 20 minuten in de oven. De rand krimpt een beetje.
Voor de vulling: Boen de citroen, rasp de schil dun en pers de vrucht uit. Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snipper de appel. Meng de appelsnippers met 1 el citroensap. Splits de eieren.
Roer 3 el custard glad met de eidooiers en een beetje kwark. Roer de rest van de kwark, 100 g suiker en het citroenrasp erdoor. Klop de eiwitten stijf met 1 el citroensap, klop de rest van de suiker erbij, zodat het schuim gaat glanzen. Roer het kwarkmengsel luchtig door het eiwitschuim. Schep de appelstukjes door het kwarkmengsel (het eventuele vocht van de appelstukjes mag niet bij de het kwarkmengsel komen, schenk dit eventueel eerst uit de mengkom).
Neem de taartbodem uit de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C (160°C hetelucht). Verwijder de steunvulling met het bakpapier. Schep de kwarkvulling in de voorgebakken deegbodem. Bak de taart nog 50 minuten, maar neem na 25 minuten de taart uit de oven. Snijd de kwark los van de rand van de springvorm en laat de taart 5 minuten rusten. Bak de taart daarna verder af. De kwark krijgt een goudbruine kleur.
Weekoverzicht van 15/09 tot en met 21/09 overzichtelijk alle artikels geschreven door: Yvette uit Kuurne en nog veel meer. Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.
De deur tot het menselijk hart kan alleen geopend worden van binnenuit.
Op maandag 22 september om 17.44 uur begint volgens de sterrenkundige kalender de herfst 2008. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren. De astronomische herfst begint in 2009 ook op 22 september maar meestal is 23 september de begindatum.
De andere seizoenen echter meestal op de 21e. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de baan van de aarde geen cirkel is. De verschillende data zijn het gevolg van het feit dat we eens in de vier jaar een schrikkeljaar hebben dat een dag meer telt dan de andere jaren. In het begin van de 20e eeuw viel de eerste herfstdag enkele keren zelfs op 24 september, het laatst in 1931. De wintertijd gaat pas in het laatste weekeinde van oktober in; dat sluit beter aan bij het weer omdat het de in deze tijd nog prima nazomerweer kan zijn.
De astronomische seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor komt de zon op het noordelijk halfrond in de zomer hoger boven de horizon dan in de winter en schijnt daardoor in de zomer langer dan in andere jaargetijden.
Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen. Volgens de klimatologische indeling is de herfst al op 1 september begonnen en duurt het seizoen tot met 30 november.
Het weer stoort zich natuurlijk niet aan deze data en tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn. Zelfs in oktober zijn de laatste jaren in ons land nog regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25°C gemeten. Wel worden de verschillen in temperatuur tussen het noordelijk halfrond en de tropen steeds groter, waardoor zich diepere depressies kunnen vormen die veel wind veroorzaken. Een heel rustig en nevelig weertype is echter ook karakteristiek voor het najaar.
Een bad nemen betekent voor iedereen wat anders. Afhankelijk van uw kruidenkeuze kan een bad of douche u voorbereiden op de dagelijkse beslommeringen of ontspannen. Bovendien kan een bad de huid verzachten en de natuurlijke oliën van het lichaam helpen aanvullen. Door uw eigen badproducten te maken weet u zeker dat u alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt en kunt u naar behoefte kruiden kiezen.
Maak verschillende badoliën en -gels, zeepjes en badzakjes en kies elke dag waar u zin in hebt.
Kruidenbadzeep Dit mengsel van een kruidenaftreksel en geraspte harde zeep (gemaakt van olijfolie en soda) houdt het midden tussen een badolie en een zeep.
Nodig: voor ca. 1 liter 1 handvol braam- of eucalyptusbladeren 1 l zacht water, liefst regenwater 5 el geraspte harde zeep.
Bereiding: Breng de bladeren met het water aan de kook, dek de pan af en laat het mengsel 15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 2 uur trekken.
Zeef het aftreksel, gooi de blaadjes weg en giet de vloeistof terug in de pan. Breng hem aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor. Blijf kloppen tot de zeep is opgelost, neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.
Giet het in flessen, sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.
Bloemenbadgels Deze worden gemaakt van verse of gedroogde bloemen als lavendel, tijm en kamille.
Nodig: voor ca. 2,5 dl 3 el verse of gedroogde bloemen, zonder steel 150 ml water 12 el geraspte harde zeep 3-4 druppels lavendel- of tijmolie (naar keuze)
Bereiding: Maal de bloemen in een vijzel tot een pasta of poeder. Breng het water in een kleine pan aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor tot deze is opgelost; neem de pan dan van het vuur. Roer de bloemen en eventueel de olie erdoor.
Laat het mengsel afkoelen en giet het in flessen. Sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.
Over vijf jaar zullen er superlenzen bestaan die brillen overbodig maken, want ze zullen zowel ver- als bijziendheid in een corrigeren.
De lenzen zijn daarenboven permanent: tijdens een kleine operatie van een halfuur worden ze aangebracht ter vervanging van de bestaande lens. Extra voordeel: de kans op cataract is vrijwel nihil.
Bestaande technologie Het concept is gebaseerd op bestaande technologie. Bij cataractoperaties worden nu immers ook al plastic lenzen aangebracht via een operatie. Het verschil is echter dat deze stijf zijn en enkel het zicht helderder maken. Voor ver- of bijziendheid doen ze niets.
Gewone ooglenzen zijn flexibeler, maar kunnen enkel ofwel verziendheid ofwel bijziendheid behandelen. Met de extra-flexibele superlenzen zou at allemaal anders zijn. De spieren van het oog zouden bepalen of de lens ver of dicht moet focussen, net zoals bij echte lenzen.
Leesbril De technologie kan zowel lenzen aangetast door cataract vervangen als de ooglenzen van mensen die begonnen zijn met het dragen van een leesbril bij het ouder worden. Bij het ouder worden verhardt de ooglens immers, waardoor het steeds moeilijker wordt om van vorm te veranderen en te focussen.
Preventief "Iedereen boven de 45 jaar met een slecht zicht zou er van profiteren, want ze zouden zowel van dichtbij als van ver geheel natuurlijk kunnen zien", legt professor James Wolffsohn uit aan de krant Daily Mail.
"Misschien moeten we zelfs overwegen deze lenzen preventief in te zetten tegen cataract. Het is veel minder risicovol om iemand van middelbare leeftijd te opereren dan iemand op hoge leeftijd."
Praktijk Theorie is mooi, maar het omzetten in praktijk is iets anders en zou nog 5 à 10 jaar kunnen duren. Bovendien is het niet goedkoop: de lenzen zouden 3.000 euro per paar kosten. "Vergeet niet dat deze lenzen werkelijk vele jaren zullen meegaan. Relatief gezien valt de kost dus mee", argumenteert Wolffsohn. Of ook mensen die al hun hele leven bij- en verziend zijn de lens kunnen ingeplant krijgen, wordt niet vermeld. (edp)
Rietsuiker is niet specifiek beter dan zoetjes en andersom.
Rietsuiker levert wel degelijk calorieën in tegenstelling tot zoetjes. Als je op je gewicht let kun je zoetjes in de koffie en thee gebruiken. Dit is niet gevaarlijk voor je zolang je er niet te veel van gebruikt. Zoetjes maken je koffie en thee zoeter, maar hebben ook een iets andere smaak dan suiker.
Rietsuiker is gemaakt van rietsuikerstengels, net als gewone kristalsuiker. Omdat rietsuiker niet zoveel geraffineerd (bewerkt) is als kristalsuiker, heeft het een bruin kleurtje. Rietsuiker levert wel calorieën, 4 calorieën per gram. Een schepje suiker in de thee of koffie is ongeveer 5 gram en dus levert rietsuiker dan per kopje 20 calorieën.
Veel Belgen, zowat 10 tot 20 % van de Belgische bevolking, lijdt min of meer aan een ernstige vorm van constipatie. Je leert er mee leven. Een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van een luie darm is wellicht onze sedentaire levenstijl en dat we te weinig (water) drinken. Voor de meeste mensen ligt de hoeveelheid ingenomen vezels 20 % onder de vooropgestelde voedingsaanbeve-lingen. Slechte gewoonten wijzigen, probiotica inschakelen of alternatieven voor je medicatie bekijken kunnen je verteringsmachine weer op gang brengen.
Het gebruik van laxeermiddelen zit diep verankerd in onze gewoonten. Nochtans zijn er wetenschappers die ronduit het systematisch gebruik ervan in vraag stellen. Laxeermiddelen kan slechts op korte termijn. Het is beter om te zoeken naar alternatieve oplossingen. Psyllium of Vlozaad is een plantaardig voedingsadditief dat maar tamelijk recent in de voedingsindustrie opgedoken is. Plantago psyllium is een plant afkomstig uit Iran en India. PsylIium peulen bevatten kleine zaadjes, die ook psyllium genoemd worden. De peulen leveren een voedingsvezel die vaak aan brood, maar ook aan andere produkten toegevoegd. wordt.
De vezels lijken op vezels van zemelen of havermout kennen, maar de hoeveelheid water die ze kunnen opslorpen is veel hoger. Elke 100 gram psylliumpeul bevat 71 gram wateroplosbare vezel; een gelijke hoeveelheid havermout bevat maar 5 gram vezel. En psylliumvezel' kan tot tien keer zijn eigen volume aan water opnemen. Het is nog maar heel recent dat de wetenschap de unieke eigenschappen van deze vezels ontdekt heeft.
Ze worden namelijk door je spijs-verteringssysteem niet afgebroken en daardoor hebben ze totaal geen voedingswaarde. De zaadjes sinds lang gebruikt bij de symptomatische behandeling van constipatie, hebben ook een hypocholesterolemiërende werking. Anders gezegd psyllium zou ook het cholesterolniveau van het bloed doen dalen. De combinatie van een gezond dieet met psyllium, kan je totale cholesterol niveau met vier percent en je LDL cholesterol met zeven percent doen dalen.
De vezels verminderen de absorptie van cholesterol en galzuren in de darmen en dat doet de cholesterolniveaus dalen. Veel vezels in je voeding zijn gezond. Veel groenten en fruit leveren goede vezels, maar blijkbaar heeft psyllium nog iets meer te bieden omdat deze vezels in water oplosbaar zijn.
Nodig: 200 g Koopmans Cakemeel 200 g roomboter of margarine, 200 g suiker, een snufje zout, 4 eieren nr. 3 (alles op kamertemperatuur)
cacaomengsel: 4 el cacao, 3 el suiker, 4 el heet water
cakevorm van 25-30 cm mixer met garden
Bereiding: Oventemperatuur en baktijd:, elektrische oven: 160ºC, heteluchtoven: 150ºC, gasoven: stand 2-3 baktijd: 60-70 minuten
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beboter de cakevorm en bestuif de vorm met bloem.
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker en het zout toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren toe. Klop het geheel daarna in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
Zeef het cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag. Meng de cacao, suiker en het hete water tot een glad papje. Neem 1/3 deel van het cakebeslag apart en roer hier het cacaomengsel doorheen. Doe het cacaobeslag in de cakevorm.
Schep het andere beslag er bovenop. Spatel de twee beslagen licht door elkaar zodat een marmereffect ontstaat. Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.
Door je harde zwoegen van de laatste maanden heb je nu ook de top bereikt. Je baas zet je vanwege van je prestaties in het zonnetje. Maar enkele jaloerse collega's gunnen je dat succes niet.
Zelfs een opbouwend en vriendelijk gesprek brengt hen niet op andere gedachten. Gelukkig kan je nog altijd rekenen op je vrienden. Een vriendin helpt je om je huis in te richten of een likje verf aan te brengen. Dat is dan toch een hele troost ...
Er stak een briefje in mijn mailbox met de vraag dat Petra van bloggen.be
op is zoek naar jonge dames tot ongeveer 25 jaar die vrij zijn van 21 tot en met 24 augustus 2009 om Ronde Miss te zijn tijdens de 1ste West-Vlaamse Cycling Tour voor nieuwelingen.
De actie 'Geef ons een hand' van Q-Music heeft 219.805 euro opgebracht. Het geld gaat integraal naar Het Wonderfonds, een vzw die alleenstaande ouders met een levensbedreigende ziekte helpt.
Handdrukken De afgelopen acht dagen gingen Sven Ornelis en Kürt Rogiers van Q-Music op pad om zoveel mogelijk handen te schudden. Per handdruk kregen ze 1 euro. Ze schudden 79.142 handen, dus goed voor 79.142 euro. Met een sms-actie, sponsoring door bedrijven, vrijwillige giften en de verkoop van foto's van de pasgeboren dochter van Kürt Rogiers aan het hoogstbiedende weekblad, werd de rest van de bijna 220.000 euro ingezameld.
Show De 'Geef ons een hand'-actie werd vandaag in Boechout afgesloten met een show. Op het einde van de slotshow werd de cheque met het totale bedrag afgegeven aan Karen Hanssen, de voorzitster van Het Wonderfonds. (belga/sam)
Tommy Goukens heeft gisteren zaterdag 20 september het Belgisch Kampioenschap Biertappen 2008 gewonnen.
De wedstrijd vond plaats in de Bozar in Brussel. De uitbater van het café Sint Lambertus in Eindhout (Laakdal) kreeg een score van 96,55 procent. De tweede plaats met 91,38 pct was voor Tom Vanden Ammeele uit Torhout. Nummer drie was Robin Devos uit Bredene, met 89,66 pct.
Drie bieren van vat Het trio haalde de maximale score op de eerste proef, waarbij ze volgens de regels van de kunst drie biertjes aan de bar moesten schenken en de glazen correct voorbereiden. Het onderscheid werd gemaakt op de proef waarbij ze aan de jurytafel een bier in een flesje en drie bieren van het vat moesten opdienen. De finalisten beschikten over zeven minuten om beide proeven af te leggen.
Internationaal kampioenschap Goukens zal de Belgische kleuren verdedigen op het Internationaal Kampioenschap Biertappen dat op 29 oktober in Leuven, in café Den Huis, plaatsvindt. In het verleden wonnen al vijf Belgen deze wedstrijd.
Reis naar New York Het Belgische kampioenschap wordt al sinds 1997 georganiseerd. Op voorbereidende wedstrijden in Gent, Antwerpen, Leuven en Luik werden twintig barmannen en -vrouwen weerhouden die vandaag aan de finale in Brussel hebben deelgenomen. De winnaar krijgt een reis naar New York.
Dit jaar werd voor het eerst ook een categorie gecreëerd die zich toespitste op de amateur-bierschenkers. (belga/lb)
Een getrouwd stel besloot op vakantie te gaan naar een strand aan de Caribische zee in het zelfde hotel als waar ze 20 jaar geleden, op huwelijksreis waren. Vanwege arbeidsproblemen kon de vrouw niet direct mee met haar man en zou een paar dagen later komen.
Toen de man naar zijn hotelkamer ging, zag hij dat er een computer met internet-verbinding aanwezig was.
Dus besloot de man een e-mail naar zijn vrouw te sturen, maar verwisselde zonder er erg in te hebben 1 letter.....
De mail kwam bij een ander terecht, en wel bij een weduwe die net terug kwam van de begrafenis van haar man.
Zij ging haar e-mails doorlezen en viel direct flauw. Toen haar zoon thuiskwam, vond hij zijn moeder op de grond bij de computer.
Op het scherm las hij het volgende bericht:
Beminde echtgenote, Ik ben goed aangekomen. Waarschijnlijk zul je je verwonderen vanwege dit bericht via de e-mail, maar er is nu hier een computer en men kan boodschappen versturen naar geliefde personen.
Bij mijn aankomst heb ik me ervan verzekerd dat alles is voorbereid voor jouw aankomst aanstaande vrijdag. Ik wil je snel zien en hoop dat je reis net zo kalm zal zijn als de mijne.
p. s. Neem niet teveel kleren mee, want het is hier een helse hitte!! Tot vrijdag schat.
De mooiste kleur? Uit een potje! Uw haar kleuren, uw kleur opfrissen of grijze haren verdoezelen? Het kan snel, makkelijk én goedkoop. En zonder bij de kapper langs te gaan, maar gewoon thuis in uw eigen badkamer. In 20 minuten heeft u een stralende haardos. En het lukt altijd, met deze tips.
Kleuren met succes: zes toverwoorden voor de perfecte kleur.
1. Voorbereiden: Sla nooit de allergietest over wanneer u een product voor de eerste keer gebruikt. Breng achter de oren wat product aan en wacht 48 uur. Geen ongewenste reacties? Dan kunt u aan de slag!
2. Beschermen: Bedek uw kleren met een handdoek die u uitsluitend voor het kleuren gebruikt. U kunt ook een schort gebruiken. Om vlekken van het kleurproduct in het gezicht te voorkomen, draagt u best een haarband. Breng ook altijd wat vaseline aan op de haarrand, zo kan de kleur zich niet vastzetten op uw huid. Als u geen gekleurde handen en nagels wilt, trek dan zeker plastic handschoenen aan voor u aan de slag gaat. Draagt u een bril? Leg hem even opzij of dek de pootjes met wat plastic folie goed af. En neem een keukenwekker mee naar de badkamer, zo kunt u de tijd heel precies instellen.
3. Goed timen: Meng de kleurstof en de ontwikkelvloeistof op het laatste moment, net voor gebruik.
4. Aanbrengen: Hou er bij het aanbrengen van het kleurmengsel rekening mee of uw haren al gekleurd zijn of niet. Als uw haar niet gekleurd is, breng het product dan eerst op de haarlokken aan en eindig bij de wortels. De warmte van de hoofdhuid versnelt namelijk het opnameproces. Zijn uw haren al gekleurd, dan begint u bij de wortels, en laat u het product gedurende de opgegeven tijd inwerken. Pas daarna brengt u het op de haren zelf aan. Behandel de haarlokken een voor een zonder het haar al te veel samen te drukken want dat kan een invloed hebben op de uiteindelijke kleur.
5. Verdelen: Zodra de inwerktijd voorbij is en voor u het product uitspoelt, masseert u uw haar met wat lauw water en laat u het een beetje schuimen.
6. Afwerken: Spoel overvloedig, tot het water helder is en breng dan het verzorgende na behandelingsproduct aan.