Zoeken in blog

"Allerlei linken"

Google maps

Google nieuws

Google vertalen

Den Bosrand


Routeplanner

fietsen in Oost-Vlaanderen

Vertalen met AltaVista

Vertalen met Google

Bureaublad achtergrond
Archiefkast

Recepten zoekmachine
 
Zandstorm creatief atelier


Verstuur één kaartje

Infolijn
schoolvakantie's

Millenniumschool

Take my hand

Lucky-Birds

ABC gezondheid

Tuinadvies

Kruiden

"Gastronomisch plezier"

 
Degustation

 Dôme

Het gebaar

 Eric Fernez

Kruidenmolen

 In de Wulf

"Kranten"

Nieuwsblad

Het laatste nieuws

Gazet van Antwerpen

De zondag

De standaard
"Vrouwenblad"

Libelle

Flair

Nina

Plusmagazine

Story

Lili
Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003
    Betoverend veelzijdig

    23-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag bakdag

    Frisse appeltaart met citroenkwark

    Nodig:
    150 g boter of margarine ,½ ei, losgeklopt

    Voor de appelvulling: 1 citroen , 600 g appels , 3 eieren , 3 el custard (Dr. Oetker), 300 g roomkwark ,150 g suiker

    Extra nodig: plasticfolie ,springvorm 24 cm , bakpapier, steunvulling (keramische bakkorrels of droge peulvruchten)

    Oventemperatuur en baktijd:
    Elektrische oven: 200°C+180°C
    Heteluchtoven: 180°C+160°C
    Baktijd: 20+50 minuten

    Bereiding:
    Meng voor het deeg de bloem, de suiker en het zout in een kom. Snijd met twee messen kruislings de boter hierin tot kleine blokjes (zo groot als erwten). Voeg het halve ei toe en meng het. Kneed het snel tot een soepel deeg.

    Laat het deeg in plasticfolie 15-30 minuten rusten. Verwarm de oven voor: 200°C elektrische oven en 180°C voor de heteluchtoven. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en vet de rand in. Bekleed de vorm met deeg. Dek het deeg af met bakpapier, strooi er steunvulling in en bak de bodem 20 minuten in de oven. De rand krimpt een beetje.

    Voor de vulling: Boen de citroen, rasp de schil dun en pers de vrucht uit. Schil de appels, halveer ze, verwijder de klokhuizen en snipper de appel. Meng de appelsnippers met 1 el citroensap. Splits de eieren.

    Roer 3 el custard glad met de eidooiers en een beetje kwark. Roer de rest van de kwark, 100 g suiker en het citroenrasp erdoor. Klop de eiwitten stijf met 1 el citroensap, klop de rest van de suiker erbij, zodat het schuim gaat glanzen. Roer het kwarkmengsel luchtig door het eiwitschuim. Schep de appelstukjes door het kwarkmengsel (het eventuele vocht van de appelstukjes mag niet bij de het kwarkmengsel komen, schenk dit eventueel eerst uit de mengkom).

    Neem de taartbodem uit de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C (160°C hetelucht). Verwijder de steunvulling met het bakpapier. Schep de kwarkvulling in de voorgebakken deegbodem. Bak de taart nog 50 minuten, maar neem na 25 minuten de taart uit de oven. Snijd de kwark los van de rand van de springvorm en laat de taart 5 minuten rusten. Bak de taart daarna verder af. De kwark krijgt een goudbruine kleur.


    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omdat het herfst is
    In het verleden heb ik op onbepaalde tijdstippen een blogje in de kijker geplaatst.

    De slogan was dan een compliment op een onverwacht moment.

    Nu ben ik van plan tijdens de donkere herfstperiode terug een blogje in de spotlight zetten.

    Wie zich geroepen voelt om in de spotlight te staan...

    Wat heb ik daarvoor nodig! Is je persoonlijke naam, geboortedatum en jaargetal.

    Deze gegevens kan je invullen:  in de rechterkolom druk op email mij

    Morgen komt er een voorbeeld op mijn blog te staan.

    Bedankt voor de medewerking
    Yvette uit Kuurne

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archief week drie september 2008

    Weekoverzicht van 15/09 tot en met 21/09
    overzichtelijk alle artikels geschreven door:
    Yvette uit Kuurne en nog veel meer.
    Maak zelf de keuze welke schakelaar je aanklikt.

     

    De deur tot het menselijk hart kan alleen
    geopend worden van binnenuit.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start van de herfst
    Op maandag 22 september om 17.44 uur begint volgens de sterrenkundige kalender de herfst 2008. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren. De astronomische herfst begint in 2009 ook op 22 september maar meestal is 23 september de begindatum.
     

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De seizoenverschillen
    De herfst begint alleen op de 22de van de maand.

    De andere seizoenen echter meestal op de 21e. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de baan van de aarde geen cirkel is. De verschillende data zijn het gevolg van het feit dat we eens in de vier jaar een schrikkeljaar hebben dat een dag meer telt dan de andere jaren. In het begin van de 20e eeuw viel de eerste herfstdag enkele keren zelfs op 24 september, het laatst in 1931. De wintertijd gaat pas in het laatste weekeinde van oktober in; dat sluit beter aan bij het weer omdat het de in deze tijd nog prima nazomerweer kan zijn.

    De astronomische seizoensindeling is gebaseerd op de positie van de aarde ten opzichte van de zon. De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor komt de zon op het noordelijk halfrond in de zomer hoger boven de horizon dan in de winter en schijnt daardoor in de zomer langer dan in andere jaargetijden.

    Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen. Volgens de klimatologische indeling is de herfst al op 1 september begonnen en duurt het seizoen tot met 30 november.

    Het weer stoort zich natuurlijk niet aan deze data en tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn. Zelfs in oktober zijn de laatste jaren in ons land nog regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25°C gemeten. Wel worden de verschillen in temperatuur tussen het noordelijk halfrond en de tropen steeds groter, waardoor zich diepere depressies kunnen vormen die veel wind veroorzaken. Een heel rustig en nevelig weertype is echter ook karakteristiek voor het najaar.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief met kruiden

    Een bad nemen betekent voor iedereen wat anders. Afhankelijk van uw kruidenkeuze kan een bad of douche u voorbereiden op de dagelijkse beslommeringen of ontspannen. Bovendien kan een bad de huid verzachten en de natuurlijke oliën van het lichaam helpen aanvullen. Door uw eigen badproducten te maken weet u zeker dat u alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt en kunt u naar behoefte kruiden kiezen.

    Maak verschillende badoliën en -gels, zeepjes en badzakjes en kies elke dag waar u zin in hebt.

    Kruidenbadzeep
    Dit mengsel van een kruidenaftreksel en geraspte harde zeep (gemaakt van olijfolie en soda) houdt het midden tussen een badolie en een zeep.

    Nodig: voor ca. 1 liter
    1 handvol braam- of eucalyptusbladeren
    1 l zacht water, liefst regenwater 5 el geraspte harde zeep.

    Bereiding:
    Breng de bladeren met het water aan de kook, dek de pan af en laat het mengsel 15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 2 uur trekken.

    Zeef het aftreksel, gooi de blaadjes weg en giet de vloeistof terug in de pan. Breng hem aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor. Blijf kloppen tot de zeep is opgelost, neem de pan dan van het vuur en laat het mengsel afkoelen.

    Giet het in flessen, sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.

    Bloemenbadgels
    Deze worden gemaakt van verse of gedroogde bloemen als lavendel, tijm en kamille.

    Nodig: voor ca. 2,5 dl
    3 el verse of gedroogde bloemen, zonder steel
    150 ml water
    12 el geraspte harde zeep
    3-4 druppels lavendel- of tijmolie (naar keuze)

    Bereiding:
    Maal de bloemen in een vijzel tot een pasta of poeder. Breng het water in een kleine pan aan de kook en klop de geraspte zeep erdoor tot deze is opgelost; neem de pan dan van het vuur. Roer de bloemen en eventueel de olie erdoor.

    Laat het mengsel afkoelen en giet het in flessen. Sluit ze af, voorzie ze van etiketten en bewaar ze in de koelkast. Gebruiken als zachte zeep.

     


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superlens corrigeert ver- en bijziendheid

    Over vijf jaar zullen er superlenzen bestaan die brillen overbodig maken, want ze zullen zowel ver- als bijziendheid in een corrigeren.

      De lenzen zijn daarenboven permanent: tijdens een kleine operatie van een halfuur worden ze aangebracht ter vervanging van de bestaande lens. Extra voordeel: de kans op cataract is vrijwel nihil.

    Bestaande technologie
    Het concept is gebaseerd op bestaande technologie. Bij cataractoperaties worden nu immers ook al plastic lenzen aangebracht via een operatie. Het verschil is echter dat deze stijf zijn en enkel het zicht helderder maken. Voor ver- of bijziendheid doen ze niets.

    Gewone ooglenzen zijn flexibeler, maar kunnen enkel ofwel verziendheid ofwel bijziendheid behandelen. Met de extra-flexibele superlenzen zou at allemaal anders zijn. De spieren van het oog zouden bepalen of de lens ver of dicht moet focussen, net zoals bij echte lenzen.

    Leesbril
    De technologie kan zowel lenzen aangetast door cataract vervangen als de ooglenzen van mensen die begonnen zijn met het dragen van een leesbril bij het ouder worden. Bij het ouder worden verhardt de ooglens immers, waardoor het steeds moeilijker wordt om van vorm te veranderen en te focussen.

    Preventief
    "Iedereen boven de 45 jaar met een slecht zicht zou er van profiteren, want ze zouden zowel van dichtbij als van ver geheel natuurlijk kunnen zien", legt professor James Wolffsohn uit aan de krant Daily Mail.

    "Misschien moeten we zelfs overwegen deze lenzen preventief in te zetten tegen cataract. Het is veel minder risicovol om iemand van middelbare leeftijd te opereren dan iemand op hoge leeftijd."

    Praktijk
    Theorie is mooi, maar het omzetten in praktijk is iets anders en zou nog 5 à 10 jaar kunnen duren. Bovendien is het niet goedkoop: de lenzen zouden 3.000 euro per paar kosten. "Vergeet niet dat deze lenzen werkelijk vele jaren zullen meegaan. Relatief gezien valt de kost dus mee", argumenteert Wolffsohn. Of ook mensen die al hun hele leven bij- en verziend zijn de lens kunnen ingeplant krijgen, wordt niet vermeld. (edp)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is rietsuiker beter dan zoetjes?

    Rietsuiker is niet specifiek beter dan zoetjes en andersom.


    Rietsuiker levert wel degelijk calorieën in tegenstelling tot zoetjes. Als je op je gewicht let kun je zoetjes in de koffie en thee gebruiken. Dit is niet gevaarlijk voor je zolang je er niet te veel van gebruikt. Zoetjes maken je koffie en thee zoeter, maar hebben ook een iets andere smaak dan suiker.

    Rietsuiker is gemaakt van rietsuikerstengels, net als gewone kristalsuiker. Omdat rietsuiker niet zoveel geraffineerd (bewerkt) is als kristalsuiker, heeft het een bruin kleurtje. Rietsuiker levert wel calorieën, 4 calorieën per gram. Een schepje suiker in de thee of koffie is ongeveer 5 gram en dus levert rietsuiker dan per kopje 20 calorieën.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Psylliumvezels

    Laat de stop eruit met Psyllium

    Veel Belgen, zowat 10 tot 20 % van de Belgische bevolking, lijdt min of meer aan een ernstige vorm van constipatie. Je leert er mee leven. Een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan van een luie darm is wellicht onze sedentaire levenstijl en dat we te weinig (water) drinken. Voor de meeste mensen ligt de hoeveelheid ingenomen vezels 20 % onder de vooropgestelde voedingsaanbeve-lingen. Slechte gewoonten wijzigen, probiotica inschakelen of alternatieven voor je medicatie bekijken kunnen je verteringsmachine weer op gang brengen.

    Het gebruik van laxeermiddelen zit diep verankerd in onze gewoonten. Nochtans zijn er wetenschappers die ronduit het systematisch gebruik ervan in vraag stellen. Laxeermiddelen kan slechts op korte termijn. Het is beter om te zoeken naar alternatieve oplossingen. Psyllium of Vlozaad is een plantaardig voedingsadditief dat maar tamelijk recent in de voedingsindustrie opgedoken is. Plantago psyllium is een plant afkomstig uit Iran en India. PsylIium peulen bevatten kleine zaadjes, die ook psyllium genoemd worden. De peulen leveren een voedingsvezel die vaak aan brood, maar ook aan andere produkten toegevoegd. wordt.


    De vezels lijken op vezels van zemelen of havermout kennen, maar de hoeveelheid water die ze kunnen opslorpen is veel hoger. Elke 100 gram psylliumpeul bevat 71 gram wateroplosbare vezel; een gelijke hoeveelheid havermout bevat maar 5 gram vezel. En psylliumvezel' kan tot tien keer zijn eigen volume aan water opnemen. Het is nog maar heel recent dat de wetenschap de unieke eigenschappen van deze vezels ontdekt heeft.

    Ze worden namelijk door je spijs-verteringssysteem niet afgebroken en daardoor hebben ze totaal geen voedingswaarde. De zaadjes sinds lang gebruikt bij de symptomatische behandeling van constipatie, hebben ook een hypocholesterolemiërende werking. Anders gezegd psyllium zou ook het cholesterolniveau van het bloed doen dalen. De combinatie van een gezond dieet met psyllium, kan je totale cholesterol niveau met vier percent en je LDL cholesterol met zeven percent doen dalen.

    De vezels verminderen de absorptie van cholesterol en galzuren in de darmen en dat doet de cholesterolniveaus dalen. Veel vezels in je voeding zijn gezond. Veel groenten en fruit leveren goede vezels, maar blijkbaar heeft psyllium nog iets meer te bieden omdat deze vezels in water oplosbaar zijn.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag bakdag

    Marmercake met cakemeel.

    Nodig:
    200 g Koopmans Cakemeel
    200 g roomboter of margarine, 200 g suiker, een snufje zout, 4 eieren nr. 3 (alles op kamertemperatuur)

    cacaomengsel: 4 el cacao, 3 el suiker, 4 el heet water

    cakevorm van 25-30 cm
    mixer met garden

    Bereiding: Oventemperatuur en baktijd:, elektrische oven: 160ºC, heteluchtoven: 150ºC, gasoven: stand 2-3
    baktijd: 60-70 minuten

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beboter de cakevorm en bestuif de vorm met bloem.

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de suiker en het zout toe en meng het geheel tot een gladde massa. Voeg een voor een de eieren toe. Klop het geheel daarna in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

    Zeef het cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag. Meng de cacao, suiker en het hete water tot een glad papje. Neem 1/3 deel van het cakebeslag apart en roer hier het cacaomengsel doorheen. Doe het cacaobeslag in de cakevorm.

    Schep het andere beslag er bovenop. Spatel de twee beslagen licht door elkaar zodat een marmereffect ontstaat. Bak de cake in 60-70 minuten gaar. Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.


    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hele troost
    "Horoscoop Leeuw 23/7 - 23/8"

     

    Door je harde zwoegen van de laatste maanden
    heb je nu ook de top bereikt. Je baas zet je vanwege van je prestaties in het zonnetje. Maar enkele jaloerse collega's gunnen je dat succes niet.

    Zelfs een opbouwend en vriendelijk gesprek brengt hen niet op andere gedachten. Gelukkig kan je nog altijd rekenen op je vrienden. Een vriendin helpt je om je huis in te richten of een likje verf aan te brengen. Dat is dan toch een hele troost ...

    Dit was de laatste horoscoop

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petra zoekt
    Ronde Miss West-Vlaamse Cycling Tour 2009



    Er stak een briefje in mijn mailbox met de vraag dat Petra van bloggen.be 

    op is zoek naar jonge dames tot ongeveer 25 jaar die vrij zijn van 21 tot en met 24 augustus 2009 om Ronde Miss te zijn tijdens de 1ste West-Vlaamse Cycling Tour voor nieuwelingen.

    Wie geinteresseerd is kan zijn cv + foto opsturen naar  petra.decanniere@gmail.com

    Enige ervaring als miss of finalisten van een miss wedstrijd is een pluspunt.


    Voor meer info: op het volgende email adres petra.decanniere@gmail.com of op Petra haar blog 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q haalt 220.000 euro op met actie handen schudden

    De actie 'Geef ons een hand' van Q-Music heeft 219.805 euro opgebracht. Het geld gaat integraal naar Het Wonderfonds, een vzw die alleenstaande ouders met een levensbedreigende ziekte helpt.


    Handdrukken
    De afgelopen acht dagen gingen Sven Ornelis en Kürt Rogiers van Q-Music op pad om zoveel mogelijk handen te schudden. Per handdruk kregen ze 1 euro. Ze schudden 79.142 handen, dus goed voor 79.142 euro. Met een sms-actie, sponsoring door bedrijven, vrijwillige giften en de verkoop van foto's van de pasgeboren dochter van Kürt Rogiers aan het hoogstbiedende weekblad, werd de rest van de bijna 220.000 euro ingezameld.

    Show
    De 'Geef ons een hand'-actie werd vandaag in Boechout afgesloten met een show. Op het einde van de slotshow werd de cheque met het totale bedrag afgegeven aan Karen Hanssen, de voorzitster van Het Wonderfonds. (belga/sam)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tommy Goukens is Belgisch kampioen biertappen

    Tommy Goukens heeft gisteren zaterdag 20 september het Belgisch Kampioenschap Biertappen 2008 gewonnen.

    De wedstrijd vond plaats in de Bozar in Brussel. De uitbater van het café Sint Lambertus in Eindhout (Laakdal) kreeg een score van 96,55 procent. De tweede plaats met 91,38 pct was voor Tom Vanden Ammeele uit Torhout. Nummer drie was Robin Devos uit Bredene, met 89,66 pct.

    Drie bieren van vat
    Het trio haalde de maximale score op de eerste proef, waarbij ze volgens de regels van de kunst drie biertjes aan de bar moesten schenken en de glazen correct voorbereiden. Het onderscheid werd gemaakt op de proef waarbij ze aan de jurytafel een bier in een flesje en drie bieren van het vat moesten opdienen. De finalisten beschikten over zeven minuten om beide proeven af te leggen.

    Internationaal kampioenschap
    Goukens zal de Belgische kleuren verdedigen op het Internationaal Kampioenschap Biertappen dat op 29 oktober in Leuven, in café Den Huis, plaatsvindt. In het verleden wonnen al vijf Belgen deze wedstrijd.

    Reis naar New York
    Het Belgische kampioenschap wordt al sinds 1997 georganiseerd. Op voorbereidende wedstrijden in Gent, Antwerpen, Leuven en Luik werden twintig barmannen en -vrouwen weerhouden die vandaag aan de finale in Brussel hebben deelgenomen. De winnaar krijgt een reis naar New York.

    Dit jaar werd voor het eerst ook een categorie gecreëerd die zich toespitste op de amateur-bierschenkers. (belga/lb)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fout email-adres.



    Een getrouwd stel besloot op vakantie te gaan naar een strand aan de Caribische zee in het zelfde hotel als waar ze 20 jaar geleden, op huwelijksreis waren. Vanwege arbeidsproblemen kon de vrouw niet direct mee met haar man en zou een paar dagen later komen.

    Toen de man naar zijn hotelkamer ging, zag hij dat er een computer met internet-verbinding aanwezig was.

    Dus besloot de man een e-mail naar zijn vrouw te sturen, maar verwisselde zonder er erg in te hebben 1 letter.....

    De mail kwam bij een ander terecht, en wel bij een weduwe die net terug kwam van de begrafenis van haar man.

    Zij ging haar e-mails doorlezen en viel direct flauw. Toen haar zoon thuiskwam, vond hij zijn moeder op de grond bij de computer.

    Op het scherm las hij het volgende bericht:

    Beminde echtgenote, Ik ben goed aangekomen.
    Waarschijnlijk zul je je verwonderen vanwege dit bericht via de e-mail, maar er is nu hier een computer en men kan boodschappen versturen naar geliefde personen.

    Bij mijn aankomst heb ik me ervan verzekerd dat alles is voorbereid voor jouw aankomst aanstaande vrijdag.
    Ik wil je snel zien en hoop dat je reis net zo kalm zal zijn als de mijne.
     
    p. s. Neem niet teveel kleren mee, want het is hier een helse hitte!! Tot vrijdag schat.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doe het zelf kleurtjes

    De mooiste kleur? Uit een potje!
    Uw haar kleuren, uw kleur opfrissen of grijze haren verdoezelen? Het kan snel, makkelijk én goedkoop. En zonder bij de kapper langs te gaan, maar gewoon thuis in uw eigen badkamer. In 20 minuten heeft u een stralende haardos. En het lukt altijd, met deze tips.

    Kleuren met succes: zes toverwoorden voor de perfecte kleur.

    1. Voorbereiden: Sla nooit de allergietest over wanneer u een product voor de eerste keer gebruikt. Breng achter de oren wat product aan en wacht 48 uur. Geen ongewenste reacties? Dan kunt u aan de slag!
     
    2. Beschermen: Bedek uw kleren met een handdoek die u uitsluitend voor het kleuren gebruikt. U kunt ook een schort gebruiken. Om vlekken van het kleurproduct in het gezicht te voorkomen, draagt u best een haarband. Breng ook altijd wat vaseline aan op de haarrand, zo kan de kleur zich niet vastzetten op uw huid. Als u geen gekleurde handen en nagels wilt, trek dan zeker plastic handschoenen aan voor u aan de slag gaat. Draagt u een bril? Leg hem even opzij of dek de pootjes met wat plastic folie goed af. En neem een keukenwekker mee naar de badkamer, zo kunt u de tijd heel precies instellen.
     

    3. Goed timen: Meng de kleurstof en de ontwikkelvloeistof op het laatste moment, net voor gebruik.

    4. Aanbrengen: Hou er bij het aanbrengen van het kleurmengsel rekening mee of uw haren al gekleurd zijn of niet. Als uw haar niet gekleurd is, breng het product dan eerst op de haarlokken aan en eindig bij de wortels. De warmte van de hoofdhuid versnelt namelijk het opnameproces. Zijn uw haren al gekleurd, dan begint u bij de wortels, en laat u het product gedurende de opgegeven tijd inwerken. Pas daarna brengt u het op de haren zelf aan. Behandel de haarlokken een voor een zonder het haar al te veel samen te drukken want dat kan een invloed hebben op de uiteindelijke kleur.

    5. Verdelen: Zodra de inwerktijd voorbij is en voor u het product uitspoelt, masseert u uw haar met wat lauw water en laat u het een beetje schuimen.

    6. Afwerken: Spoel overvloedig, tot het water helder is en breng dan het verzorgende na behandelingsproduct aan.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de soja

    De eerste Europese week van de soja vindt plaats van 19 tot 27 september, bedoeling is niet alleen regusteren hoe gezond soja is, maar ook laten proeven hoe lekker dit natuurlijke voedingsproduct is.


    Hoe gezond is soja?
    Sojabonen zijn cholesterolvrij en rijk aan hoogwaardige eiwitten (38%). Ze vormen een goede bron van foliumzuur en enkele andere B-vitaminen en mineralen, zoals magnesium en calcium. Sojabonen zijn de rijkste plantaardige bron van eiwitten. Dankzij zijn unieke samenstelling qua voedingsstoffen levert soja de perfecte bijdrage tot een gezond en evenwichtig voedingspatroon. Er is al heel veel onderzoek verricht naar de verschillende aspecten van soja en gezondheid - onder meer naar de invloed op het beendergestel, menopauze en kanker.

    Een echte boon
    In Azië wordt soja al duizenden jaren gegeten. Ook bij ons komt soja tegenwoordig steeds vaker op tafel. Vanaf de jaren tachtig werd soja in Europa beschouwd als een puur alternatief voedingsmiddel, maar intussen vormt het een volwaardig onderdeel van een evenwichtige, gezonde en gevarieerde voeding. Soja is oorspronkelijk afkomstig uit Azië en is net als de boon en de erwt een peulvrucht.

    Vaak verwarren mensen de sojaboon met de sojascheut, die wordt gebruikt in salades en een andere voedingswaarde heeft dan de sojaboon.
    Een lange geschiedenis. In Europa neemt de interesse voor voedingsmiddelen op basis van soja elk jaar toe.Dat is deels het gevolg van recente ontdekkingen met betrekking tot de gezondheidsvoordelen van soja. In China wordt de sojaboon echter al zo’n vierduizend jaar geteeld. Tofoe, miso en sojamelk zijn in de meeste delen van Azië courante sojaproducten. Vanaf de 18e eeuw maakten zij hun intrede in Europa.

    Een maaltijd bereiden met sojaproducten is eenvoudig, lekker én gezond. Er bestaan wel duizenden recepten om uit te kiezen.

    Tijdens de Europese week van de soja kunnen consumenten kennismaken met de brede waaier van mogelijkheden en met de talloze gezond-heidsvoordelen die soja biedt.

    Lokale activiteiten
    In België worden de volgende evenementen rond soja georganiseerd:
    In het kader van deze week zal ENSA een aantal persberichten publiceren met o.a. de laatste cijfergegevens over de sojamarkt, zowel op nationaal als op Europees niveau.
     
    Tijdens de week van de soja kunnen consumenten in verschillende winkelpunten kennismaken met sojaproducten.
    21 september is het autoloze zondag en is er sampling van sojaproducten in Brussel. (weekofsoja)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte zondagse kaaskroket

    Kaaskroket met de echte smaak van parmezaan

    Nodig:
     70 g boter, 70 g bloem, 40 cl melk, 3 eieren, 250 g parmigiano, 1 Persil frisé, 1 citroen, zwarte peper, keukenzout, nootmuskaat.

    Bereiding
    Maak eerst een bechamelsaus :
    Smelt de boter op een zacht vuurtje. Voeg de bloem bij de gesmolten boter en meng met een houten lepel tot het mengsel zacht begint te pruttelen. Voeg er vervolgens de koude melk beetje bij beetje bij.

    Haal de pot van het vuur en doe de eierdooiers bij het mengsel. Rasp de parmezaan en voeg bij het mengsel. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Laat opstijven in de koelkast.

    Vorm cilinders of rechthoekjes met de pasta en haal ze achtereenvolgens door de bloem, het losgeklopt ei en het broodkruim.

    Frituur de kroketjes en de takjes peterselie in plantaardige olie op 180°C en laat uitlekken op keukenpapier.

    Dien de kroketjes op met gefrituurde peterselie en kwartjes citroen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezorgd

    Elke dag krijgt een bedelaar 20 euro van een voorbijganger.
    Plotseling beseft de man dat hij nog slechts 15 euro krijgt.
    Hij bedenkt bij zichzelf dat zo’n gift nog altijd een royaal gebaar is,
    maar heeft het er toch lastig mee dat hij ineens een deel van zijn inkomen ziet weggeknipt.

    Een jaar later krijgt hij plotseling maar 10 euro meer, en nu wil hij wel eens weten hoe dit komt.
    Hij vraagt dus aan de man van wie hij jaren 20 euro heeft gekregen, vervolgens 15 en nu nog maar 10
    euro vanwaar deze bezuiniging.

    De man antwoordt:– Vriend, het leven wordt almaar duurder en vorig jaar is mijn oudste zoon naar de universiteit gegaan en dat kost veel geld. Vandaar dat ik je 15 euro gaf. Intussen zit onze dochter op haar beurt op de universiteit, en dat kost dus opnieuw meer.

    De bedelaar verschrikt:
    – Hoeveel kinderen heeft u eigenlijk?

    Waarop de man trots:
    – Vier schatten van kinderen!

    Zegt bedelaar bezorgd:
    – U bent toch niet van plan ze allemaal op mijn kosten te laten studeren!


    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geld stroomt binnen.
    "Horoscoop Kreeft 22/6 - 22/7"

     

    De samenwerking met collega's verloopt niet altijd even vlot als jij wel zou willen. Je denkt er ernstig aan om op te stappen en voor jezelf te beginnen.

    Door nieuwe handelsbetrekkingen en originele ideeën stroomt het geld toe. Je besluit om het er eens goed van te nemen en je toont je daarbij van je vrijgevigste kant. Je dineert in stijl met je partner, trakteert je vriendinnen op een avondje cinema of gaat met het hele gezin naar een pretpar.k.



     Eigen hoekje

    't Blogkrantje

    Place2beyvette

    Yvi magazine

    Yvi pagina

    Intro

    Medium 4 you


    "Uit Kuurne"

    Centrumschool

     

    Go santiago


    Mordekoi

    Marc van Roosje




    "Vrije tijd"

    Motel-Saint-Michel

    Le CLos domange
    (Igé)


    Het boerderijleven
    voor kinderen

    Warandehof

    Pieterkenshoeve

    Reutelhoeve

    't Klein Gerigt

    Wilgenhof

    Populierenhoeve

    Schraevenacker

    Klein Burkelhof

    Hof de Abeeleboom

    De Bouwhoeve

    Predikerhof
     
    Jos theys boerderij

    Hageland

    Wambashoeve


    Het Weidehof

    "Franse streken"

    Vakantiestreken in frankrijk

    1/Savoie mont blanc maurienne

    2/Aube en champagne

    3/Ardeche

    4/Aubergne

    5/ De Jura

    Archief per maand
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 04-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 09-2005
  • 07-2005
  • 01-2005
  • 01-2004
  • 01-2003


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!