Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • Pauwel Kwak Rouge - 8%
  • Lupulus Hopera - 6%
  • Mok Coconut - 12%
  • Bourgogne des Flandres - 5%
  • Chouffe Lite - 4%
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke
  • Beau Monde
  • GeWoon
  • Pater Lieven blond
  • Kasteel Nitro Blond
  • Maarkedalse TRipel
  • Martha (Sexyblond)
  • Geen Franjes, maar Kastanjes
  • Kasteel Nitro Noir
  • White Dragon
  • Viven Nada IPA
  • Jazz Black Cognac Magic
  • Cross Continent Road Trip
  • Duvel 666
  • Bolleke Hop
  • Reninge Oud Bruin
  • WUK Oaked Bo2 en Bo1
  • Chimay Tripel (wit)
  • Alpaca Panties
  • Hops & Roses
  • Retrorik Rouge
  • Hommelbier 2021
  • Nonkel Pater
  • Bière des amis 0,0%
  • Cuvée De Villé
  • Kapittel Gluten Free
  • Patience for Eylenbosch
  • Slaapmutske Floss Kriek glutenvrij
  • Kuul blond
  • Stoffaesje 2020
  • Silly Saison
  • Farang 2020
  • Trappist Rochefort 8
  • la Trappe Puur
  • Pumpkins Nightmare
  • Bienne
  • XL Verjaardagbier
  • Halloweener
  • Omer Brut Nature
  • Brunehaut blond
  • St Hubertus Blanche
  • Qantelaar 2020
  • Hop The Brewer 2020
  • Lupulus Blanche
  • 365 Huispils Delhaize (Blik)
  • Super Fresca
  • Papegaei
  • Energibajer
  • Bloody Michelle
  • Remembrance 14/18
  • Kveik IPA
  • Twister
  • Naft
  • Georges IV
  • Smoked Porter
  • Hoppig Blond
  • Chili IPA
  • 42 Four Two Session IPA
  • Orbiz
  • Rouge Max
  • Lorelei
  • Sour IPA
  • Oude Geuze Devillé

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    26-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honey Bee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Opnieuw eentje gehaald in de box van de aangeboden bieren van de OostEke Brouwers. Ook gebrouwen op vraag  bij de plaatselijke vrienden brouwerij Contrras te Gavere. Als moederbier werd het lekkere Oost Ekebier  'James' gebruikt met toevoeging van goed gekozen dosering honing aroma. Een honingbier die nog echt de aangename honingsmaak en geur bevat.

    PROEFKOTJE: Goudkleurig met romige witte schuimkraag en een voldoende carbonatatie. Duidelijke aanwezigheid van het gebruikte honing aroma die zich in een evenwichtig hopgeur mengt. Een honing gevoelig smaakgevoel  wordt gecreeërd tussen de hopbitterheid die naar het einde toe iets wordt versterkt. een frisse, zachte bitterheid laat een zoetachtige honingsmaakje in de keel wortelen bij de afdronk

    OostEkebrouwers, Legen Heirweg 59, Gaveren - Tel: 09/389 79 79 - gsm Alain: 0496/168 805 - info alain@oostekebrouwers.be  - www.oostekebrouwers.be

    Reageer (0)

    24-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peach Slam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genomen uit de doos te proeven OostEkebieren met dank aan Alain Senechal. Dit fruitbier werd  gebrouwen op verzoek in de ketels van Contreras Gavere met als moederbier 'James' met aromatie van geconcentreerd perziksap.

    PROEFKOTJE: Oranje kleur met mooie witte schuimkraag en een pittige carbonatatie. De fruitige perzik overheerst het aroma. In de zoete smaak verliest het perziksap wat van zijn waarde waarbij de bitterheid stevig versterkt naar het einde toe. Een lichtbittere zoete afdronk met nog wat perzik in de keel. Aangenaam zacht bier voor iemand die van fruitbier houd.

    OostEkebrouwers, Legen Heirweg 59, Gavere - 09/389 79 79 - gsm Alain: 0496/168 805 - alain@oostekebrouwers.be -  www.oostekebrouwers.be

    Reageer (0)

    20-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongleur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor BierBrief 413 vond Melissa van Bierhalle Deconinck (Vichte) haar keuze tijdens het Bierfestival in Zwevegem en bevestigde haar goede keuze tijdens ''Beveren Hopt'. Biersommelier/brouwer  Tim Vandenberghe, die met zijn Circus Tico vele harten veroverd met zijn kunstjes heeft onlangs zijn biergamma uitgebreid met deze 'Jongleur', een toepasselijke naam die de link naar zijn kunstjes verwoord. Het werd een aangenaam gehopt bier dat opnieuw  (net als Piccolo) in de ketels van Brouwerij Gulden Spoor Gullegem werd  gebrouwen.

    PROEFKOTJE: Blond van kleur met een mooie witte schuimkraag en voldoende carbonatatie. Het aroma is een zeer evenwichtige kunst van mout en hopwaarden. Een volmondig gevoel bevat een lichtbittere, fruitige hopsmaak waarbij in de achtergrond een moutbitterheid zijn weg zoekt. Het lichtbitter hopgevoel versterkt naar het einde toe met een zachte kruidigheid  die de keel een tijdje beroerd laar. Lekker terrasbierje.

    Tico Biern, Tim Vandenberghe, Pontstraat 25, Heesterd - gsm: 0473/48 09 91 - info@circustico.be - www.ticobier.be

    Reageer (0)

    19-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud Bruin Cherry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegenomen uit het mooie gamma Oud Bruin-Verzetbieren bij Bierhalle Deconinck Vichte. Na een lange weg naar succes hun oud bruin omgetoverd in eigen ketels te Anzegem en nu nog dit melkzurig Oud Bruin laten vergezellen met zurige Poolse Noorderkrieken wat een heerlijk resultaat bracht.

    PROEFKOTJE: Donkerrode kleur met een minimum aan licht roze schuimkraag en gevoelige carbonatatie.  Een zurig kriekenaroma waarbij het verblijf in het houten vat zeer merkbaar is.  De melkzurige smaak van Oud Bruin  brengt met het kriek aandeel een beetje wijnsmaak en ook de houten lagering zijn aandeel opeist. Vol mondgevoel die eindigt op een droge zure afdronk die zich lang laat genieten  Fris Abieritief

    Brouwerij 't Verzet, Grote Leiestraat 117, Anzegem - gsm Jens Tack: 0470/17 06 34 - info@brouwersverzet.be -  www.brouwersverzet.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 Pils
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op aanraden van Melissa van Bierhalle Deconinck Vichte deze uitzonderlijke pils. Gebrouwen naar creatie van Koen Van Laere en Dimitri Messian die gezamenlijk een soort unieke pils wilden brouwen en pas na 13 pogingen (vandaar de naam) tot iets origineels kwamen. Onder de noemer 'The Minstery of Belgian Beer' rolde pure rock'roll uit de ketels van Brouwerij Contreras te Gavere. Een dwarsligger die niemand verwachte in de craftbeer wereld.

    PROEFKOTJE: Wazig goudblond met gewone witte schuimkraag en een aangename carbonatie. Een fruitig (pompelmoes, appel) hoparoma overstijgt de pilsmout. De smaak hrbergt een volmondige hopbitterheid zacht fruitige en licht gekruid naar het einde toe met een lang lichte hopbitterheid in de lange afdronk. Un ieke doordrinker.

    The Ministery of Belgian Beer, - info@drink13beer

    Reageer (0)

    18-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timmermans Blanche Lambicus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mellisa van Bierhalle Deconinck, Vichte koos voor BB 412 opnieuw een unieke klassieker. Een traditioneel brouwproces vervaardigd op basis van eigen lambiek toegepast op tarwebier.  Een traditie die de landbouwers van het Pajottenland al meer dan 300 jaar beheersen. Opnieuw een meesterwerkje van het Aalsterse brett-icoon Hedwig Van Herreweghe en zijn brouwers.

    PROEFKOTJE: Wazig blonde kleur met een ringachtige witte schuimkraag en een zacht prikkelende carbonatatie. Licht, melkzurig citroenaroma met een herkenbare koriander kruiding. Het licht aanvoelend mondgevoel is fruitig en zoetig. In de zachte tarwesmaak een grote toets koriander en citroenzeste die bij de milde, frisse afdronk een beetje kruidigheid in de keel brengt. Zeer lekker terrasbier tijdens een warme zomer maar ook zeer geschikt als abieritief bij elke gelegenheid.

    Brouwerij Timmermans (A.Martin), Kerkstraat 11, Itterbeek - 02/569057 - timmermans@johnmartin.be - www.timmermans.be

    Reageer (0)

    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cassandra (van 't vat)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangeboden door de Iers/Belgische medebrouwer Breandon Kearney tijdens bezoek aan de nieuwe brouwerij met Stijn en Melissa (Bierhalle Deconinck Vichte). Deze typische Ierse 'Oyster stout' naar Vlamse normen werd gebrouwen met tal van de gebruikelijke mouten munich- pilsmout en Special B maar ook met invoeging van chocolade mout, geroosterde gerst- en havervlokken. De gebruikte hopsoorten zijn Challender en Goldings uit Poperinge en er werd een speciale Amerikaanse Ale-gist gebruikt en op het einde van het kookproces werd het vocht met oesterschelpen bestookt die de zilte smaak aan het bier moet geven. Deze oesters worden daarna in het befaamde Siphon restaurant opgediend.

    Zeemeermin Cassandra vervloekte Damme nadat ze gevangen genomen werd door een visser op Het Zwin en naar Damme gebracht. . Ze werd verbannen naar een vergeetput in de nabijheid van restaurant en brouwerij Siphon te Oostkerke. Ze stierf van verdriet maar sprak eerst nog de vloek: 'Damme zal vergaan, Brugge zal bestaan' wat ook gebeurde: de haven van Damme werd verzand en deze van Brugge floreerde. Nog regelmatig komt Cassandra in het Damse beeld namelijk als windhaan op molens.

    PROEFKOTJE: Zwart gekleurd met romige beige schuimkraag en een zachte carbonatatie. In het aroma is een koffieachtige chocolademout merkbaar met in de achtergrond toch wat hopbedrijvigheid. In het bitter mondgevoel zitten alle gebruikte mouten mooi dootheen de licht zilte smaak en die naar het einde toe een droge, iets zoetig aanvoelende koffiebittere lange afdronk. Heerlijk degustiefje na een lekkers paling- of oestermaaltijd.

    Siphon Brewing, Damse Vaart-Noord 1, Damme - gsm Jan Callewaert: 0474/83 83 59 - info@siphonbrewing.be - www.siphonbrewing.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Damme Nation
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genoten van deze hoppigaard tijdens bezoek aan de brouwerij met Stijn en Melissa (Bierhalle Deconinck Vichte). Deze prachtige IP (dry-hopping, zoals hij, volgens mijn persoonlijke mening, perfect hoeft te zijn). Gebrouwen met gebruik van drie Amerikaanse hopsoorten Amarillo, Cascade en Citra. Als mouten kwamen munich, Engelse Pale en Special B in de ketels.

    De duivel verscheen in de gedaante van een hond op het moment dat een storm een bres in de dijk sloeg. De bevolking van Damme bracht de hond om en dichtte het gat met het kadaver. Damme was gered.

    PROEFKOTJE: Wazig amberkleurig met romige witte schuimkraag en een voldoende carbonatatie. De frisheid door de gebruikte hopsoorten beheersen volledig het aroma met Amarillo voorop. en ook in een volmondig gevoel van een hopbittere smaak schenkt de hopaanvoer een intens geluk. Ook geniet je bij de lange hopbittere afdronk van het genot door de goed gekozen dry-hopping veroorzaakt. Bier voor alle gelegenheden en uitstekend abieritief

    Siphon Brewing, Damme Vaart-Noord 1, Damme - gsm Jan Callewaert 0474/ 83 83 59 - info@siphonbrewing.be - www.siphonbrewing.be

    Reageer (0)

    15-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geproefd tijdens bezoek aan de brouwerij met Stijn en Melissa (Bierhalle Deconinck Vichte). Een blonde saison  waarbij de bijzondere gist zorgt voor een zeer ver doorgedreven vergisting wat resulteert in een uitzondrlijk droog bier met nagenoeg geen restsuiker. Gebrouwen met pils- munich- en tarwemout en met toevoeging van de Poperingse hopsoorten Goldings en Challender. De naam komt uit de Damse geschiedenis Het Schipdinkkanaal en het Leopoldkanaal staat bij de plaatselijke bevolking bekend als 'Stinker' en 'Blinker'

    Om weerstand te bieden aan de Hollanders, die na de Belgische onafhankelijkheid de waterwegen blokkeerden, groef de lokale bevolking van Damme het Leopoldkanaal, in de volksmond beter bekend als 'Blinker'

    PROEFKOTJE: Blondkleurig met romige witte schuimkraag en een aangename carbonatatie. Het aroma bevat vooral tarwemout met een licht gekruid aandeel.  De zachte gist mengt zich zeer evenwichtig in de frisse citrusachtige bitterheid en eindigt op een even frisse licht gekruide bitterheid in de behaaglijke afdronk. Zeer prachtige doordrinker.

    Siphon Brewing, Damme Vaart-Noord 1, Damme - gsm Jan Callewaert: 0474/83 83 59 - info@sophonbrewing.be - www.siphonbrewing.be

    Reageer (0)

    04-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cherry Blast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een van de bieren die nog in de wachtkamer zitten uit het gamma van de OostEke Brouwers. Het bier wordt zoals alle andere gebrouwen in de ketels van Brouwerij Contreras Gavere en als moederbier voor al hun fruitbieren wordt ook hier 'James' gebruikt. Het bier werd tevens gebrouwen in opdracht van een klant die specifiek deze smaak aanhaalde en het dan ook bereikte.

    PROEFKOTJE: Donkerrode kleur met mooie rose schuimkraag en een gewone carbonatatie. Het aroma wordt vooral beheerst door het  kersen (geen krieken) aroma. Het zoetsmakende kersenaroma vermengd zich dan ook  met een aangename lichte hopbitterheid en naar het einde toe zelfs wat moutbitterheid in zich heeft. Een zoet aanvoelde kersenbitterheid in een aangename afdronk. Gezellig terrasbiertje.

    OostEke Brouwers, Legen Heirweg 59, Gavere - Alain Senechal: 09/389 79 79 - 0496/168825 - info: brouwer@oostekebrouwers.be -

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Factor 50
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegekregen tijdens 'Lambic & Sour Ale Sunday' te Vichte met dank aan Jan Van Den Berge. Deze unieke lekkernij werd traditioneel gebrouwen voor het Gents Bierfestival door John Versyck van 't Pomphuizeke Gent samen met Ruud van Moorst (Brouwerij De Eem). Dit jaar werd Factor 50 gebrouwen met de hulp van brouwer Rob in de Stadsbrouwerij Eindhoven. Enig opzoekingswerk resulteerde in het gebruik van munich-, pale-, brown en carafa mouten. Als hopsoorten: Green Bullit, Vic Secret, Warrior en Pacific face. Dit alles vormt een prachtig geheel.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerbruine kleur met licht beige schuimkraag en juist voldoende carbonatatie. In het aroma komt vooral de koffiegeur van de geroosterde mout tot uiting. In een licht mondgevoel vermengd de gecarameliseerde moutbitterheid zich met een aangename toets van wat hopbitterness en eindigt met een pittige (beetje gehopte) bitterheid in de lange droge afdronk met toch wat peper in de keel. Prachtig terrasbier.

    't Pomphuizeke (John Versyck) Pluimstraat 25, Gent - gsm John: 0484/913 828 - tpomphuizeke@gmail.com - www.tpomphuizeke.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay Triple
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De keuze van Mel in BB411 komt uit een der beroemde trappistenabdijen. Voor mij persoonlijk een minder geslaagd bier. Den wiie van Chimay was al geen hoogvlieger maar ik denk dat deze versie nog meer van kwaliteit heeft ingeboet. Chimay Blanche werd reeds in 1986 gebrouwen onder de naam 'Cinq Cents' ter gelegenheid van 500 jaar prinsdom Chimay. In 1996 wed hij omgedoopt tot 'Chimay Triple' om de verwarring met het 'wit bier' te vermijden.

    PROEFKOTJE: Donkerblonde kleur met een romige witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Licht fruitig hop/moutaroma waarin een kleine kruidigheid schuilt. De iets zoetig aanvoelende smaak beperkt zich tot een zachte bitterheid (vooral moutig), iets fruitigs (banaan) naar het einde toe een aangename alcoholwarmte met een lichte bitterheid in een weinig omvattende afdronk. Iets te commercieel voor een trappist maar er zijn ook mensen die deze waarderen.

    Bier en Fromage, Route Charlemagne 8, Bailleux (Chimay) - Tel: 060/210 311 - Chimay.be

    Reageer (0)

    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop Quadrupel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als laatste geproefd van de drie aangeboden flesjes uit het bierbrein van recepturist en brouwer Django Marécaux die dit lekker bier eerst in eigen ketels heeft verfijnt en daarna in iets grotere getale laten aanmaken bij 't Hofbrouwerijke (Beerzel). Elegant bier dat in de toekomst zeker zal dienen als moederbier bij andere unieke projecten.

    PROEFKOTJE: Donderbruin kleurenpalet met een romige beige schuimkraag en een gewone carbanatatie. Een aroma van zoetig geroosterde mour waar ook wat koffiegeur de aandacht trekt. Stevig mondgevoel met ook hier aandacht voor de rozijntjes en pruimen smaken die zich evenwichtig mengen met koffie en chocoladebitterheid. Naar het einde toe een bescheiden alcoholwarmte in een met zoethout doorweven bitterheid in de heerlijke afdronk

    Bierfirma Mareklop, Django Marécaux, Heilige Geestmolenstraat, Lokeren - 09/3455594 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop Tripel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie verschillende Mareklopppers gekregen van de creator Django Marécaux via Bierhalle Deconinck, waarvoor dank. Tussen de drie flesjes zat een doodgewone tripel, dus reden om deze even aan een smaaktest te onderwerpen. Zoals alle Marekloppers thuis door Django ontwikkeld en deze zeeer evenwichtige en fijn onderbouwde tripel verdween dan in de ketels van meesterbrouwer Kris Boelens (Belsele). Werd gebrouwen met toevoeging van tarwe, gerst en haver.

    PROEFKOTJE: Wazig blond met romige witte schuimkraag en een gezonde portie carbonatatie. Een aangenaam moutaroma waarin vootral de tarwe een hoofdrol speelt met een citrusachtig aanbod. De smaak bevat een licht gekruide bitterheid, een beetje hoppig tussendoor en eindigt op een droge bittere lange afdronk ook hier licht kruidig. Gezellig terrasbier.

    Bierfirma Django Marécaux, Heilige Geestmolenstraat, Lokeren - 09/3455594 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop OAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij BierBrief 409 zat deze unieke prestatie van meester receptuur Django Marécaux als 'Keuze van Mel'.  Zoals alle Marekloppers in de ketels thuis uitgedokterd en daarna in iets grotere mate in een erkende grotere brouwerij laten brouwen. Deze Mareklop Quadrupel werd bij 't Hofbrouwerijke (Beerzel) een vijftal maanden opgesloten met  een pak met whisky doordrongen houtschilfers met dit overtuigend resultaat.

    Niks te mare.... tijd voor mareklop

    PROEFKOTJE: Donker roodbruine kleur met karige beige schuimkraag en een zachte carbonatatie. Het gebruikelijke vintage aroma van nat hout mengt zich doorheen de gebrande caramelmout. Iets fruitigs (rozijn, pruim). Na de zoetige aanzet bij de smaak verschijnt een leuke moutbitterheid, licht geroosterd en met een goed aanvoelende alcoholwarmte waar ook hier het wisky gevoel in de achtergrond aanwezig is en eindigd op een droge moutgebrande bitterheid, warm aanvoelende afdronk. Uitmuntend degustief

    Hobbybrouwer Django Marécaux, Heilige Geeststraat, Lokeren - Tel: 09/3455534 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calling IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht uit de vele buitenlandse bieren in Delhaize Izegem. Deze zwaar gehopte Amerikaan heeft een Belgisch tintje  wegens haar inbreng (okt 2013) van onze Nationale grootheid Duvel/Moortgat. Met de intussen herkenbare hopsoorten komt ze uit de wereldvermaarde 'Boulevard Smokestack Series'.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met mooie witte schuimkraag en een zeer pittige carbanatatie. Zeer zacht, fruitig (pompelmoes, mango) hoparoma met toch een beetje moutige invloed. De zeer mooi uitgebalanceerde  en heersende exotische hopbitterheid met een minimum aan alcoholwarmte eindigt op een frisse, droge hopbittere lange afdronk. Een overheerlijk abieritief.

    Boulevard Brewing Compagny (Duvel Moortgat), Southwestboulevard 2501, Kansas City (Missouri), Tel: +1 816-474-7095 - www.boulevard.com - Maekering: Anouk Lagae gsm: 0491/169759

    Reageer (0)

    16-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malheur 10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dank aan malheurist Benny Van Haecke tijdens bierfestival te Zwevegem. Zoals je ziet aan het blauwe etiket is het de versie voor de Amerikaanse markt. Bier heeft ooit de eeuwwisseling meegemaakt, toen onder de naam 'Malheur Millennium' en intussen een vaste waarde geworden bij de beergeeks en ook geeert bij de meeste bierliefhebbers

    PROEFKOTJE: Wazig goudkleurtje met romige witte schuimkraag en een zachte carbonatatie. Een heersend fruitig (abricoos) hoparoma omweven met een lichte gistbitterheid. Ook in de licht gekruide smaak vind je het fruitige abricoosgevoel terug in een zachte smaakvolle hopbitterheid met naar het einde toe een aangename alcoholwarmte. In de lange droge afdronk ook een hopbitterheid. Een prachtig degustatie- tot terrasbier.

    Brouwerij De Landtsheer (Malheur), Mandekensstraat 179 Buggenhout - 053/333 911 - info@malheur.be - www.malheur.be

    Vertegenwoordiger Benny Van Haecke: 0477/220 802  -  Ilse.casier@malheur.be

    Reageer (0)

    08-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Coast IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een collaboration brew met de Amerikaanse Brewery 'Green Flash' tijdens een bezoekje van brewer Chuck Silvio bij het 140-jarig besaan van brasserie St Feuillien. Eerder had brasseur Alexis Brio bij de usanen een saiso gaan brouwen. Deze Belgische IPA werd gebrouwen met 7 verschillende internationale hopsoorten.

    PROEFKOTJE: Donkerblondje met romige witte schuimkraag en een fijne carbanatatie. Een licht citrusachtig, fruitig hoparoma. De bloemige smaak is heersend zacht hopbitter en heeft een frisse volmondigheid die eindigt met een aangenaam hopbittere droge en lange afdronk. Heerlijk abieritief.

    Brasserie St Feuillien, Rue d'Houdeng 20, Le Roeulx - 046/31 18 18 - info@st-feuillien.com - www.st-feuillien.com


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanche des Honelles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor haar keuze in BB 407 koos Melissa voor een klassiek wit bier dat oorspronkelijk werd gebrouwen in 1991 voor de lokale bevolking aan de boorden van de Honelle. Het is ook geen traditioneel wit bier. Bij deze is geen verzuring merkbaar en gebrouwen met drie verschillende mouten (gerst,tarwe en haver). Een bier met veel karakter en een verrassende smaak.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerblond bier met mooie vast witte schuimkraag en een gezonde carbonatatie. Een fruitig tarwemout aroma met een koriander gekruide inval die zich ook in de bloemige smaak herbergt en waarvan er sprake is van een carameltoetsje maar ook een wrange mout- gistbitterheid merkbaar is en op het einde een lichte alcoholwarmte veroorzaakt tot de fruitige, licht gepeperde en koriander gevoelige afdronk die heel ver droog bitter aanvoeld.

    Microbrasserie Abbaye des Rocs, Chaussée Brunehaut, Montignies-sur-Roc - 065/755 999 - abbayedesrocs@skynet.be

    Reageer (0)

    07-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bootjesbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zusje van 'Seefbier' met een usaanse knipoog naar de beroemde 'Red Star Line'. Het was in een vrig leven een succesbier uit oma's keuken in de regio Hoboken' en naar het heden opgevist door marketing-biermeester Jan Van Dyck van bierfirma ABC. Het etik is een creatie van grafich ontwerper Stefaan OOms. Het werd gebrouwen met 4 verschillende mouten  en een mix van Amerikaanse en Belgische hopsooten. Russendoor gekruid met gember en koriander.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met mooie witte schuimkraag en een goede carbonatatie.  Bloemig gefruit mout aroma met een doorslaggevende hopgeur. De pittige citrusgevoelige smaak heeft een mooie balans tussen de gebruikte mout en hopsoorten en tevens is de toevoer van gember en koriander ook merkbaar. Een mooie langgerekte afdronk bevat een gevoelige droge bitterheid. Mooie doordrinker.

    www.seefbier.be - info: johan@antwerpsebrouwcompagnie.be - 03/293 91 84 - facebook-com/seefbier.

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs