Wacho's proefkotje
Andere smaken dan de mijne zijn louter toeval en met de groenselkes van den wacho

Foto


Inhoud blog
  • Brewmaster D' Oude Maalderij - Lupulus
  • filou - 8;5% - Bierkasteek Izegem
  • RSRV - 10% - Jessenhofke
  • Brewmash D'Oude Maalderij - Het Anker 8%
  • WNTR - 10%
  • Gulden Draak Brewmaster - 10,5%
  • MAYA - 6% - Jessenhofke Kuringen
  • Rodenbach Vintage 2007 - 7% - Rodenbach Roeselare
  • 200 - 10%- D'Oude Maalderij Izegem
  • Ross Triple 9%- Straete Brouwerie
  • Mash of the Classics - DOM - de la Senne
  • Belgique Tropique - 6% - StraeteBrouwerie
  • RGLR - 3,5% - Jessenhofke Kuringen (Hasselt)
  • Rangpur White - 6% - StraeteBrouwerie Desselgem
  • Bush Noêl - 12% - Dubuisson Pipaix
  • Poker Face Sherry - 6,5% - Het Nest -Oud-Turnhout
  • Stille Nacht - 12% - De Dolle Brouwers Esen
  • Sour 5,8% - Inter-Pol Mont (Houffalize
  • Stanneman Extra Dubbel (Ocean Aged)
  • 3 Fonteinen Oude Kriek - 5,7%
  • Le Fort 8,8% - Vander Ghinste Belleegem
  • Kwak Rouge - 8%
  • Artevelde 5,7%
  • Artevelde Grand-Cru - 7,2%
  • La Trappe Nillis - 0%
  • Punaise Boosy Blond - 9,5%
  • Blanche de Mont - 5,2
  • Rodenbach Vintage 2021 - 7%
  • St Feuillien grand Cru - 9,5%
  • Fourchette Grand-Cru - 7,5%
  • Ypra - 6%
  • Abbaye d'Aulne Premier Cru - 9%
  • Monk's Café -5,5%
  • Retrorik (Red wine barrel aged) - 12%
  • Tarot d'or
  • Chouffe Alcoholvrij
  • Gruut inferno - 9%
  • Bux Tripel - 8,5%
  • Zwoantje Blond - 6,5%
  • Mox Pearl - 4,6
  • Zwoantje Tripel - 9%
  • Collab de la Senne/D' Oude Maalderij - 4,%
  • Liefmans Oud Bruin - 5%
  • Maredsous 8%
  • Goudenband 2013
  • Hapkin - 8,5%
  • Choucke - 6,6%
  • Tervuro 6,5%
  • Zatte Bie - 9%
  • De Bie Velo 8%
  • Rodenbach Classic 1989 en 1991 -5,2%
  • Wilde Leeuw Brett Sauternes Millesime 2021
  • Rodenbach Caractère Rouge - 7,2%
  • Lindemans Cassis 3,5%
  • Jan Van Ryck Tripel - 8%
  • Tsjeeses Reserva Port Barrel Aged - 10 %
  • Guinesse Hop House 13 lager - 4,1 %
  • Stoffoesje 8,5% - D'Oude Maalderij Izegem
  • Abbaye des Rocs 9%
  • Bird of Prey (5,8%) - Uitlje Brewery Haarlem (NL)
  • Carlsberg 0% -
  • Rodenbach FruitAge
  • Hop Marijke
  • Wijze Willem 2021 - 7,5%
  • Grimbergen Blond 0.0
  • Cornet Oaked Alcoholarm (0,3%)
  • Rodenbach Alexander 5,6%
  • Piedboeuf Bruin 1,1%
  • Retrorik Rouge (Red Wine Barrel Aged)
  • Rodenbach Vintage 2020
  • Desperados 5,9%
  • waterloo - 8%
  • La Chouffee 40 (geel) - 8%
  • Victoria - 8,5%
  • Chouffe 40 (blauw) - 5,6%
  • Flurk Hopper - 6%
  • Dangerousse (6,5%)
  • Demi des Meléés (5,9%)
  • Kasteel Xtra - Van Honsebrouck, Izegem
  • Bavik Super Wit - De Brabandere Bavikhove
  • Oude Kriek Jart-elle, Lambiekfabriek, Sint Pieters Leeuw
  • Santé Blanc/Wit bier - Santé Beer Brugge
  • Cuvée Mam'zelle ) De Leite Ruddervoorde
  • Julia Sonny Joy - Belgin Brew Brothers, Zwevegem
  • Bavik Super Pils (blik - 5,2%) - De Brabandere, Bavikhove
  • Jupiler 0/0% - Piedboeuf (Jupiler) Jupille-sur-Meuse
  • Ferre Quad (10%) - Maenhout Pittem
  • Oehoe Donker (7,5%) - Heidebrouwerij Ede (Nl)
  • Mox Ruby (6%) - D' Oude Maalderij Izegem
  • La Chatte - Angèle (7%) - Brasserie des Tchèts
  • Obsquur (10%) - Ruimtegist Kortrijk
  • Ganz Geit - Mortselarij, Mortsel
  • Fly Away - De Feniks Gullegem/Heule
  • Wilderen Goud 6,2%- Brouwerij & Distilleerderij Wilderen.
  • Voske - Brew4Nature, Mol -Het Nest Oud-Thunhout
  • Godisvremd - De Graal Brakel / Vissenberg Nijlen
  • IRA, De Zevende Zonde - Hugel Kortrijk
  • Clémentine - Atrium, Marche-en-Famenne
  • Gigant Blonde Kveik IPA - Gigant De Panne
  • Gigant Session Sour IPA - Gigant De Panne
  • La Cambre IPA (4,5%) - Het Anker Mechelen
  • La Cambre Blond 5,6% - Het Anker Mechelen
  • Ferre White/Blanche - 5,5% - Maenhout Pittem
  • Curse of the Cristal Coconut (11%) - BramBrass Heestert
  • Maître Tripel Bourbon Barrel Aged (9%)- De Meester Lendelede
  • Curse of the Cristal Coconut - BramBrass Heestert
  • Boer Bloem - De proefbrouwerij Lochristi
  • Goose 312 - Goose Island Beer Company (USA) - AB InBev
  • Oude Geuze Boon - Boon Lembeek
  • Bavik Super Pils - Brouwerij De Brabandere Bavikhove
  • Vaccin 1.0 Alvinne Moen
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Martha Guilty Pleasure
  • Farang
  • Rodenbach Alexander
  • Cimay Groen
  • Ringmaster
  • Maitre Brut
  • Nogne Ø Dark Horison 7 Barrel Aged,
  • Royal Blood 10,5 %
  • Ferre Rosé 4,5%
  • Cou Cou Kriek Royal
  • Cou Cou Pilsener
  • Mac InMemries - De Feniks Gullegem
  • Vaccin 1.0 - Brouwerij Alvinne Moen
  • Horny Hornet
  • Dul Meesterke Red Wine BA
  • Lichtenhainer
  • Vulpuloid
  • Bavo
  • Maes 0.0 %
  • Ferre IPA
  • Brewmanche 't Hofbrouwerijke
  • Beau Monde
  • GeWoon
  • Pater Lieven blond
  • Kasteel Nitro Blond
  • Maarkedalse TRipel
  • Martha (Sexyblond)
  • Geen Franjes, maar Kastanjes
  • Kasteel Nitro Noir
  • White Dragon
  • Viven Nada IPA
  • Jazz Black Cognac Magic
  • Cross Continent Road Trip
  • Duvel 666
  • Bolleke Hop
  • Reninge Oud Bruin
  • WUK Oaked Bo2 en Bo1
  • Chimay Tripel (wit)
  • Alpaca Panties
  • Hops & Roses
  • Retrorik Rouge
  • Hommelbier 2021
  • Nonkel Pater
  • Bière des amis 0,0%
  • Cuvée De Villé
  • Kapittel Gluten Free
  • Patience for Eylenbosch
  • Slaapmutske Floss Kriek glutenvrij
  • Kuul blond
  • Stoffaesje 2020
  • Silly Saison
  • Farang 2020
  • Trappist Rochefort 8
  • la Trappe Puur
  • Pumpkins Nightmare
  • Bienne
  • XL Verjaardagbier
  • Halloweener
  • Omer Brut Nature
  • Brunehaut blond
  • St Hubertus Blanche
  • Qantelaar 2020
  • Hop The Brewer 2020
  • Lupulus Blanche
  • 365 Huispils Delhaize (Blik)
  • Super Fresca
  • Papegaei
  • Energibajer
  • Bloody Michelle
  • Remembrance 14/18
  • Kveik IPA
  • Twister
  • Naft
  • Georges IV
  • Smoked Porter
  • Hoppig Blond
  • Chili IPA
  • 42 Four Two Session IPA
  • Orbiz
  • Rouge Max
  • Lorelei
  • Sour IPA
  • Oude Geuze Devillé
  • Zenne Pils
  • Delveaux
  • Chouffe Blanche
  • vandeStreek PlayGround IPA
  • Claudette

    Archief
  • Alle berichten

    Wie proeft...die vindt
    PROEFKOTJE: Alle bieren werden aan een persoonlijke smaaktest van den Wacho onderworpen en in een kotje geplaatst
    04-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimay Triple
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De keuze van Mel in BB411 komt uit een der beroemde trappistenabdijen. Voor mij persoonlijk een minder geslaagd bier. Den wiie van Chimay was al geen hoogvlieger maar ik denk dat deze versie nog meer van kwaliteit heeft ingeboet. Chimay Blanche werd reeds in 1986 gebrouwen onder de naam 'Cinq Cents' ter gelegenheid van 500 jaar prinsdom Chimay. In 1996 wed hij omgedoopt tot 'Chimay Triple' om de verwarring met het 'wit bier' te vermijden.

    PROEFKOTJE: Donkerblonde kleur met een romige witte schuimkraag en pittige carbonatatie. Licht fruitig hop/moutaroma waarin een kleine kruidigheid schuilt. De iets zoetig aanvoelende smaak beperkt zich tot een zachte bitterheid (vooral moutig), iets fruitigs (banaan) naar het einde toe een aangename alcoholwarmte met een lichte bitterheid in een weinig omvattende afdronk. Iets te commercieel voor een trappist maar er zijn ook mensen die deze waarderen.

    Bier en Fromage, Route Charlemagne 8, Bailleux (Chimay) - Tel: 060/210 311 - Chimay.be

    Reageer (0)

    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop Quadrupel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als laatste geproefd van de drie aangeboden flesjes uit het bierbrein van recepturist en brouwer Django Marécaux die dit lekker bier eerst in eigen ketels heeft verfijnt en daarna in iets grotere getale laten aanmaken bij 't Hofbrouwerijke (Beerzel). Elegant bier dat in de toekomst zeker zal dienen als moederbier bij andere unieke projecten.

    PROEFKOTJE: Donderbruin kleurenpalet met een romige beige schuimkraag en een gewone carbanatatie. Een aroma van zoetig geroosterde mour waar ook wat koffiegeur de aandacht trekt. Stevig mondgevoel met ook hier aandacht voor de rozijntjes en pruimen smaken die zich evenwichtig mengen met koffie en chocoladebitterheid. Naar het einde toe een bescheiden alcoholwarmte in een met zoethout doorweven bitterheid in de heerlijke afdronk

    Bierfirma Mareklop, Django Marécaux, Heilige Geestmolenstraat, Lokeren - 09/3455594 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop Tripel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie verschillende Mareklopppers gekregen van de creator Django Marécaux via Bierhalle Deconinck, waarvoor dank. Tussen de drie flesjes zat een doodgewone tripel, dus reden om deze even aan een smaaktest te onderwerpen. Zoals alle Marekloppers thuis door Django ontwikkeld en deze zeeer evenwichtige en fijn onderbouwde tripel verdween dan in de ketels van meesterbrouwer Kris Boelens (Belsele). Werd gebrouwen met toevoeging van tarwe, gerst en haver.

    PROEFKOTJE: Wazig blond met romige witte schuimkraag en een gezonde portie carbonatatie. Een aangenaam moutaroma waarin vootral de tarwe een hoofdrol speelt met een citrusachtig aanbod. De smaak bevat een licht gekruide bitterheid, een beetje hoppig tussendoor en eindigt op een droge bittere lange afdronk ook hier licht kruidig. Gezellig terrasbier.

    Bierfirma Django Marécaux, Heilige Geestmolenstraat, Lokeren - 09/3455594 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mareklop OAK
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij BierBrief 409 zat deze unieke prestatie van meester receptuur Django Marécaux als 'Keuze van Mel'.  Zoals alle Marekloppers in de ketels thuis uitgedokterd en daarna in iets grotere mate in een erkende grotere brouwerij laten brouwen. Deze Mareklop Quadrupel werd bij 't Hofbrouwerijke (Beerzel) een vijftal maanden opgesloten met  een pak met whisky doordrongen houtschilfers met dit overtuigend resultaat.

    Niks te mare.... tijd voor mareklop

    PROEFKOTJE: Donker roodbruine kleur met karige beige schuimkraag en een zachte carbonatatie. Het gebruikelijke vintage aroma van nat hout mengt zich doorheen de gebrande caramelmout. Iets fruitigs (rozijn, pruim). Na de zoetige aanzet bij de smaak verschijnt een leuke moutbitterheid, licht geroosterd en met een goed aanvoelende alcoholwarmte waar ook hier het wisky gevoel in de achtergrond aanwezig is en eindigd op een droge moutgebrande bitterheid, warm aanvoelende afdronk. Uitmuntend degustief

    Hobbybrouwer Django Marécaux, Heilige Geeststraat, Lokeren - Tel: 09/3455534 - www.mareklop.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calling IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegebracht uit de vele buitenlandse bieren in Delhaize Izegem. Deze zwaar gehopte Amerikaan heeft een Belgisch tintje  wegens haar inbreng (okt 2013) van onze Nationale grootheid Duvel/Moortgat. Met de intussen herkenbare hopsoorten komt ze uit de wereldvermaarde 'Boulevard Smokestack Series'.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met mooie witte schuimkraag en een zeer pittige carbanatatie. Zeer zacht, fruitig (pompelmoes, mango) hoparoma met toch een beetje moutige invloed. De zeer mooi uitgebalanceerde  en heersende exotische hopbitterheid met een minimum aan alcoholwarmte eindigt op een frisse, droge hopbittere lange afdronk. Een overheerlijk abieritief.

    Boulevard Brewing Compagny (Duvel Moortgat), Southwestboulevard 2501, Kansas City (Missouri), Tel: +1 816-474-7095 - www.boulevard.com - Maekering: Anouk Lagae gsm: 0491/169759

    Reageer (0)

    16-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malheur 10
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met dank aan malheurist Benny Van Haecke tijdens bierfestival te Zwevegem. Zoals je ziet aan het blauwe etiket is het de versie voor de Amerikaanse markt. Bier heeft ooit de eeuwwisseling meegemaakt, toen onder de naam 'Malheur Millennium' en intussen een vaste waarde geworden bij de beergeeks en ook geeert bij de meeste bierliefhebbers

    PROEFKOTJE: Wazig goudkleurtje met romige witte schuimkraag en een zachte carbonatatie. Een heersend fruitig (abricoos) hoparoma omweven met een lichte gistbitterheid. Ook in de licht gekruide smaak vind je het fruitige abricoosgevoel terug in een zachte smaakvolle hopbitterheid met naar het einde toe een aangename alcoholwarmte. In de lange droge afdronk ook een hopbitterheid. Een prachtig degustatie- tot terrasbier.

    Brouwerij De Landtsheer (Malheur), Mandekensstraat 179 Buggenhout - 053/333 911 - info@malheur.be - www.malheur.be

    Vertegenwoordiger Benny Van Haecke: 0477/220 802  -  Ilse.casier@malheur.be

    Reageer (0)

    08-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgian Coast IPA
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een collaboration brew met de Amerikaanse Brewery 'Green Flash' tijdens een bezoekje van brewer Chuck Silvio bij het 140-jarig besaan van brasserie St Feuillien. Eerder had brasseur Alexis Brio bij de usanen een saiso gaan brouwen. Deze Belgische IPA werd gebrouwen met 7 verschillende internationale hopsoorten.

    PROEFKOTJE: Donkerblondje met romige witte schuimkraag en een fijne carbanatatie. Een licht citrusachtig, fruitig hoparoma. De bloemige smaak is heersend zacht hopbitter en heeft een frisse volmondigheid die eindigt met een aangenaam hopbittere droge en lange afdronk. Heerlijk abieritief.

    Brasserie St Feuillien, Rue d'Houdeng 20, Le Roeulx - 046/31 18 18 - info@st-feuillien.com - www.st-feuillien.com


    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blanche des Honelles
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor haar keuze in BB 407 koos Melissa voor een klassiek wit bier dat oorspronkelijk werd gebrouwen in 1991 voor de lokale bevolking aan de boorden van de Honelle. Het is ook geen traditioneel wit bier. Bij deze is geen verzuring merkbaar en gebrouwen met drie verschillende mouten (gerst,tarwe en haver). Een bier met veel karakter en een verrassende smaak.

    PROEFKOTJE: Wazig donkerblond bier met mooie vast witte schuimkraag en een gezonde carbonatatie. Een fruitig tarwemout aroma met een koriander gekruide inval die zich ook in de bloemige smaak herbergt en waarvan er sprake is van een carameltoetsje maar ook een wrange mout- gistbitterheid merkbaar is en op het einde een lichte alcoholwarmte veroorzaakt tot de fruitige, licht gepeperde en koriander gevoelige afdronk die heel ver droog bitter aanvoeld.

    Microbrasserie Abbaye des Rocs, Chaussée Brunehaut, Montignies-sur-Roc - 065/755 999 - abbayedesrocs@skynet.be

    Reageer (0)

    07-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bootjesbier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zusje van 'Seefbier' met een usaanse knipoog naar de beroemde 'Red Star Line'. Het was in een vrig leven een succesbier uit oma's keuken in de regio Hoboken' en naar het heden opgevist door marketing-biermeester Jan Van Dyck van bierfirma ABC. Het etik is een creatie van grafich ontwerper Stefaan OOms. Het werd gebrouwen met 4 verschillende mouten  en een mix van Amerikaanse en Belgische hopsooten. Russendoor gekruid met gember en koriander.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met mooie witte schuimkraag en een goede carbonatatie.  Bloemig gefruit mout aroma met een doorslaggevende hopgeur. De pittige citrusgevoelige smaak heeft een mooie balans tussen de gebruikte mout en hopsoorten en tevens is de toevoer van gember en koriander ook merkbaar. Een mooie langgerekte afdronk bevat een gevoelige droge bitterheid. Mooie doordrinker.

    www.seefbier.be - info: johan@antwerpsebrouwcompagnie.be - 03/293 91 84 - facebook-com/seefbier.

    Reageer (0)

    27-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Season De Meester
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangeboden tijdens de feestelijke ingebruikname van de nieuwe brouwerij te Stasegem. Deze zomerse abieritief was, volgens brouwer Dirk, wegens onvoorziene omstandigheden iets te vroeg uit de lagering gemoeten en daardoor is deze versie niet volledig tot zijn ontplooiing gekomen (wat intussen al is gebeurt).

    PROEFKOTJE: Wazig blondje met stevige witte schuimkraag en voldoende carabonatatie. In het aroma kwam de gist iets te heersend over en ook in de zachte fruitige smaak werd de nodige mout- en hopbitterheid een beetje verdrongen waardoor de evenwichtigheid nog werd verstoord door de onvolledige uitgisting. In de tamelijk korte afdronk toch wat dorstlessende bitterheid.

    Microbrouwerij DeMeester, Steenbrugstraat 187 Stasegem (Herelbeke) - Tel: 056/70 42 66 - info: demeester-verfaille@telenet.be - www.brouwerij-demeester.com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koerseklakske 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het eerste gebrouwen bier in de nieuwe brouwerij te Nieuwenhove/Waregem. België heeft als wieler- en bierland enkele uitstekende koersbieren. Het 'Koerseklakske werd voor de eerste maal gebrouwen in 2009 naar aan leiding van Desselgem als 'Dorp van de Ronde' en eerbetoon aan hun flandrien Briek Schotte maar is intussen een volwaardig en graag gedronken bier geworden. Het past dan ook uitstekend bij de vele wieler- en bierfanaten die regelmatig het 't Gaverhopke opzoeken. Aangeboden door brouwster Gudrun Vandoorne en geproefd in mooi gezelschap op het gezellige terras van de brouwerijhoeve.

    PROEFKOTJE: Het aroma brengt een zeer aangename moutigheid naar boven. De smaak is zacht bloemig met een fruitige toets moutbitterheid met op het einde een kleine alcoholwarmte en in de heerlijk zachtbittere afdronk een beetje zoete hopbitterheid in de keel. Prachtige doordrinker en gezelschap bij vele uren bierbrabbelen en koersbeleving.

    Hoevebrouwerij 'T Gaverhopke, Platendreef 16, Nieuwenhove/Waregem - Tel: 0497/760 412 - info@tgaverhopke.be - www.tgaverhopke.be

    Reageer (0)

    21-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude Geuze Dekoninck Dworp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gevonden in mijn kelder en volgens etiket geen smaakevolutie tot 2035.  Nadat geuzebrouwer Dekoning vanaf 1977  zijn lambiekbieren liet brouwen bij De Neve Schepdaal tot 1992 en nu afgeleverd door Frank Boon aan Bierhandel Dekoninck Buizingen.

    PROEFKOTJE: Robijnrode kleur met snelverdwijnende roze schuimkraag en weing carbonatatie. Fris en fruitig kersenaroma waarin wat moutbitterheid een aandacht vraagt. Een zachte melkzurigheid beheerst het hele smaakpalet. Licht zoetig rood fruitig met naar het einde toe een toename van het eikenhout gevoel. De afdronk is gekriekt moutbitter met veel aandacht voor het gevolg van het verblijf in de foeders. Prachtig te genieten doordrinker en terrasbier.

    BVBA Dekoninck, Felix Roggemanskaai 18, Buizingen - 02/356 65 65 - info@bierhandel.com - www.bierhandel.com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgoo Bio Amber
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meegekregen van brouwer Jo Aerts. Het vroegere 'Bioloo' (tot 2014) wordt nog steeds gebrouwen in de ketels van de Ichtegemse Brouwerij Strubbe. Het is een unieke combinatie van drie verschillende biologische moutsoorten (gerst, tarwe en spelt) met rijkelijk toegevoegde hopsoorten (eveneens biologisch).

    PROEFKOTJE: Tamelijk helder amberkleurig met een mooie klevende witte schuimkraag en een pittige carbonatatie.. Bloemig, maar vooral fruitig (druiven) en licht gekruid hoparoma lichtjes omweven met enige citrusachtige mout/gist ervaring.  In het zacht en fris mondgevoel heerst  de sprankelende hopbitterheid over de zoete aanwezige mout en eindigt op een droogbittere afdronk waarbij een kleine zurigheid de  keel omarmd.

    Belgoo Brouwerij, Georges Wittouckstraat 61, St Pieters-Leeuw - gsm Jo Aers: 0475/69 24 60 - info@belgoobeer.be - www.belgoobeer.be

    Reageer (0)

    18-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suzanne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor BierBrief 404 koos Melissa Dhooghe Bierhalle Deconinck Vichte deze suikervrije saison wegens het rebels karakter van brouwers, bier en verhaal. Suzanne, een naam die is blijven hangen als een soort voorvechtster in de strijd tegen de marketing praktijken van sommige schijnbrouwers. Voor het verwezenlijken van hun receptuur kozen Janos en Leopold dan ook voor de ketels van de rebelse brouwerij 4t Verzet Anzegem.

    PROEFKOTJE: Heldere blonde met romige witte schuimkraag en een zeer attente carbonatatie. In het fruitig (mango) aroma waarbij een beetje speltmout door de dry-hopping een mooie rol uittekend. De smaak voelt licht citrusachtig aan met in de bitterheid een lichte zurigheid die eindigt op een pittige, droogbittere lange afdronk. Prachtige doordrinker en aangenaam degustatiebier.

    Hedonis Ambachtsbier, Tempelstraat 65, Asper - gsm Janos: 0497/859 118 - info: hedonis.ambachtsbier@gmail.com - www.hedonisambachtsbier.com

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paulus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op aangeven van Ostends bierjutter Rik Vernack deze ondergewaardeerde oud bruinen geproefd aan de stand van Sandrino Desender (Het Sas/Van Eecke) op Bakelandt Bierfestival Langemark. Nochtans erkend Vlams streekprodukt van de Westhoek maar veel te weinig bekend bij de bierliefhebbers (misschien in het gamma Kapittel onder brengen).

    PROEFKOTJE: Roodbruine kleur met stevige witte schuimkraag en voldoende carbanatatie. Fruitig licht zurig moutaroma met een foederachtig hoppigheid. Ook het lichte mondgevoel is doorweven van melkzurigheid en fruitige (rozijn) karamel gelinkte mout waarin het verblijf in eikenhouten vaten wel merkbaar is. Het fris aanvoelde goedje eindigd op een zoet-zure zachtbitter afdronk. Zeer intresante doordrinker maar ook een uitstekende Vlaamse foodpairing.

    Brouwerij Het Sas (Leroy), Diksmuidsesteenweg 404, Boezinge - Tel 057/42 20 05 - Sandrino: 0476/248 058 - sandrino.desender@skynet.be - www.brouwerijhetsas.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dul Meesterke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    'Dul Meesterke' aangeboden door zoon Kevin op Bakelandt Bierfestival Langemark. Het bier heeft niks te maken met de gemoedstoestand van brouwer of familie ook niet met de kop van een vlaggestok maar met het straffe karakter van het bier. Deze werd nog gebrouwen met de 200l Braumaster in de woning van brouwer Dirk De Meester te Kuurne.

    PROEFKOTJE: Amberkleurig met mooie witte schuimktaag en een pittige carbonatatie. Het aroma beheerst een mooi evenwicht van fruitige volmoutigheid omarmt door de geurig hop.In de smaak, die hop-gelateerd is komt een citrusachtig mondgevoel zich in het fruitige smaakpalet mengen en naar het einde toe beleef je een aangename alcoholwarmte waarna een zachte bitterheid meester maakt in de droge afdronk. Zeer goed degustatiebier.

    Microbrouwerij De Meester, Steenbrugstraat 187, Stasegem  -  tel: 056/70 42 66 - mail; demeester-verfaille@telenet.be - www.brouwerij-demeester.com

    Reageer (0)

    09-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graaf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bier gespot tijdens de Ostendse Bierjutterij in de stand van Brouwerij Van Eecke (Watou). Volgens vertegenwoordiger Sandrino Desender  werd het gebrouwen in opdracht van bierfirma De Arend uit Hoboken ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe Hobokense Cultuurcentrum 'Gravenhof' gelegen aan de Louisalaan 7 te Hoboken. Gebrouwen met aromatische mout, gist van eigen kweek en Poperingse hop

    PROEFKOTJE: Goudkleurig met romigen witte schuimkraag en een zeer pittige carbonatatie.  Het aroma bestrijkt een mooi evenwicht tussen de gebruikte mout- en gistsoort waarbij de frisse inborst een zweem van citroenzeste herkent. Het zacht fruitig mondgevoel ontwikkeld een sprankelend, lichtbitter citrusgevoel die eindigt op een bloemige afdronk waarbij een kleine pikantigheid (peper) de keel verwarmt. Een heerlijke degustatiebier.

    Bierfirma De Arend, Steynstraat 272, Hoboken - 03/827 29 45 - info@brouwerij-de-arend.be - www.brouwerij-de-arend.be

    Brouwerij Van Eecke, Douvieweg 2, Watou - alle info GSM Sandrino: 0476/ 248 058

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klets Extra Hop 2016
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze hoppige (groene) versie van de gewone (gele) Klets mij aangeboden door de brouwers op bierfestival in Slypskapelle. Het verschil met de versie 2015 zijn de gebruikte hopsoorten. Verleden jaar was het Casade met de befaamde Citra hop en dit jaar werd het opnieuw Citra gebruikt maar met toevoeging van de Duitse Opal/Smaragd aromahophen. (en dry-hopping met Safir) waardoor het smaakpallet zijn zachte bitterheid en bloemige ondertonen meegeeft. Hij wordt nog steeds vakkundig gebrouwen bij Deca Woesten.

    PROEFKOTJE: Wazig licht amberkleurig met romige witte schuimkraag en een keurige portie carbonatie. Het bloemig hoparoma bevat eveneens enkele moutige accenten maar wordt net als in het smaakgevoel overruled door de zachte, iets kruidige, hopbitterheid met naar het einde toe een heerlijke alcoholwarmte die uitmond op een zachtbittere (met een beetje peper in de keel) zeer aangename doge afdronk wat er een prachtig terrasbier van maakt.

    Bierfirma Bier en Karakter, Slypestraat 46 Slypskapelle (Moorslede) - gsm Brecht: 0473/23 00 49 - info: brechtdumolin@hotmail.com - www.bierenkarakter.be


    Reageer (0)

    08-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoppa Hontas Mosaic
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gedegusteerd in het gezellig biercafééke van Rudy Vossen in Bierboom Brugge. Deze Indiaanse link word door brouwmeester Thijs Maenhout in verschillende varianten gebrouwen met telkens gebruik van een andere hopsoort. Na Amarillo en Sorachi Ace is het nu de beurt aan de hopsoort Mosaic die het bier zijn exotische toets met extra punch en bitterheid aanreikt.

    PROEFKOTJE: Wazig licht amber met romige witte schuimkraag en een sprankelende carbonatatie. Zacht citrusachtig hoparoma, door de gebruikte Mosaic hopsoort en deze beheerst dan ook geheel het zachte smaakpalet en eindigt in een droge, lichzoetige hopbitterheid in een heerlijk aanvoelende afdronk. Heerlijk bier om overal van te genieten.

    Brouwerij maenhout, Bruggesteenweg 157, Pittem - gsm Birgit: 0477/75 00 20 - info@brouwerijmaenhout.be - www.brouwerijmaenhout.be

    Reageer (0)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viswijf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aangeboden door uitbater/brouwer Rudy Vossen bij een bezoek voor BierBrief bij Bierboom Brugge. Brouwmeesters Peter Verellen (Nijlen) en Hans Helsen (Ranst) hebben na hun 2° plaats in de brouwcompetitie van Brouwland enkele proefbrouwsels uitgedokterd met gevolg deze zeer geslaagde receptuur die ze van 35 liter optrokken tot 2000 liter in de ketels van Brouwerij De Graal Brakel. De gebruikte hopsoort is de Australische Nelson Sauvin.  De naam van de brouwerij verwijst naar 'Vissenberg' een verre voorouder van brouwer Peter en reeds bier brouwde in 1630.

    PROEFKOTJE: Wazige blonde met romige witte schuimkraag en een prikkelende carbonatatie. Een fruitig aanvoelend hoparoma waarin ook het zoetige moutkarakter een weg zoekt. In dit volle licht gezoete mondgevoel komt de hopbitterheid in de smaak overheersen met naar het einde toe een zachte alcoholwarmte en een droge licht gekruide hopbittere lang genietende afdronk. Mooi abieritief.

    Hobbybrouwerij Vissenberg, Bouwelsesteenweg 72, Nijlen - info@brouwerijvissenberg.be  - www.brouwerijvissenbergbe

    Reageer (0)

    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs