E-mail ons

Druk oponderstaande knop om ons te e-mailen. U kunt zo ook anoniem reageren op artikels en eigen meningen door ons laten publiceren.

Gastenboek
 • leuke site
 • Doorgaan met bloggen!
 • geluk gewenst
 • Wat geluk brengen
 • Interessante site - Veel succes gewenst!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Archief per week
 • 31/10-06/11 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 17/05-23/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
  Foto
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rani
  www.bloggen.be/rani
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  belgiumkayakvisser
  www.bloggen.be/belgium
  Wij doen het !!
  samen staan we sterk
  Een REALISTISCHE kijk op onze hedendaagse maatschappij.
  26-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg HET GAT VAN BELGIË
  Racing Genk tegen Chelsea, Valencia en Leverkusen in CL

  In Monaco is vanavond geloot voor de groepsfase van de Champions League. Racing Genk is onderverdeeld in groep E en neemt het op tegen het Chelsea van Lukaku, Valencia en de Duitse vicekampioen Bayer Leverkusen.Genk werd voor de loting op basis van de clubcoëfficiënt in de vierde pot ingedeeld en moest het dus in principe tegen drie sterkere teams opnemen. Uit pot 1 kwam de Engelse vicekampioen Chelsea, dat onlangs Romelu Lukaku overnam van Anderlecht. Uit pot 2 kwam Valencia, vorig seizoen knap derde in Spanje. Uit pot 3 lootte Genk met Leverkusen één van de sterkste ploegen. De club werd vorig seizoen vicekampioen in Duitsland en was in 2002 al eens finalist in de Champions League.

  Opener tegen Valencia
  Genk neemt het op dinsdag 13 september in eigen huis op tegen Valencia op de openingsspeeldag. Een week later gaan de Genkenaars op de tweede speeldag op bezoek bij het Duitse Bayer Leverkusen. Daarna ligt het kampioenenbal drie weken stil, bij de hervatting op 19 oktober mag Genk op bezoek bij het Engelse Chelsea. Twee weken later, op dinsdag 1 november, ontvangt de club uit de mijnstad de Engelse vicekampioen. Op 23 november moet Genk naar het Mestallastadion in Valencia, op de slotspeeldag (6/12) ontvangen ze in de Cristal Arena Leverkusen.

  wij vinden dit een hele prestatie omdat het niet altijd de GROTEN moeten zijn.
  we gaan op onze donder krijgen maar dat maakt ons niet uit.
  in de vorige edities konden de GROTEN zich zelfs niet kwalificeren voor de eindrondes !!!!

  wijdoenhet.org

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz met asielzoekers verdeelt Nederland
  In Nederland staat een controversieel tv-programma op stapel. In de quiz Weg van Nederland strijden vijf uitgeprocedeerde asielzoekers om een geldprijs. Die moet de winnaar een nieuwe start in zijn land van herkomst garanderen.
  In het programma Weg van Nederland worden vijf hoogopgeleide jongeren getest op hun kennis van Nederland. De kandidaten, tussen 15 en 24, zijn kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers. De winnaar wint een koffer met daarin 4.000 euro. ‘Mooi meegenomen als je Nederland binnenkort moet verlaten', luidde het bij de voorstelling van de quiz, die op 1september wordt uitgezonden op Nederland3. ‘Hoeveel weten deze asielzoekers na hun jarenlange verblijf in Nederland over ons land, de Nederlandse taal en cultuur?'

  ‘Met Weg van Nederland zoeken we bewust de controverse op', zegt Frank Wiering, hoofdredacteur televisie bij de VPRO, aan de telefoon vanuit Nederland. ‘In Nederland wonen veel kinderen van uitgeprocedeerde asielzoekers. Ze zijn al lang in het land, hebben hier hun leven, maar moeten toch terug naar hun land van herkomst. Op die problematiek willen we met dit programma de aandacht vestigen.'

  Getuigt het dan van veel respect om deze mensen tegen elkaar uit te spelen in een quiz? ‘Het is inderdaad op het randje van respectloos, maar als je de quiz bekijkt, zal je zien dat de deelnemers respect afdwingen. We willen heus niet natrappen naar deze mensen, maar het hoeft ook niet sentimenteel te zijn. We hopen vooral dat het publiek zijn ogen richt op deze jongeren en hun lotgenoten.'

  Een stunt?

  Maar is de VPRO wel echt van plan om de quiz te maken? Zou het misschien om een stunt kunnen gaan? Herinner u hoe enkele jaren geleden de Nederlandse zender BNN De Grote Donorshow uitzond. Daarin moest een ongeneeslijk zieke vrouw beslissen aan welke van drie nierpatiënten ze een nier zou afstaan. Het programma bleek een stunt, met als doel de aandacht te vestigen op orgaandonatie.

  ‘Bij ons is het gruwelijk echt', bezweert Frank Wiering. ‘We nemen u niet in de maling. Toen ik over het idee hoorde wist ik eerst zeker dat we dit niet konden maken. Maar inmiddels ben ik bijgedraaid. Ik hoop dat het iets losmaakt.'

  Discussie losweken

  De organisatie Defence for Children, die zich wereldwijd inzet voor kinderrechten, was betrokken bij het programma. ‘We hebben de deelnemers begeleid', zegt Carla Van Os. ‘Of we ook echt achter Weg van Nederland kunnen staan, zullen we na de uitzending weten. Het is een gewaagd programma en ik ben benieuwd hoe het zal uitpakken. In elk geval wordt de discussie over deze problematiek te weinig gevoerd. Dit is een choquerende manier om er de aandacht op te vestigen.'

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers in hotels kosten al 23 miljoen euro
  De tijdelijke noodmaatregel om asielzoekers op te vangen in hotels heeft al ruim 23,5 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit cijfers van N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers die vrijdag in de krant De Tijd verschenen.

  Fedasil startte midden 2009 met het onderbrengen van asielzoekers in hotels. Ondanks de tijdelijke aard van de maatregel zitten nog altijd meer dan driehonderd minderjarige asielzoekers in negen Brusselse hotels.

  Een asielzoeker in een hotel opvangen kost de overheid 36 euro per dag, inclusief een maaltijdcheque van zes euro. De opvang in een centrum kost 38 euro, maar daarin zijn drie maaltijden en alle begeleiding inbegrepen, aldus De Tijd.

  De Franstalige krant Le Soir meldt intussen dat La Ligue des droits de l'homme een klacht gaat indienen tegen Fedasil en de bevoegde ministers en staatssecretarissen omwille van de aanhoudende weigering om opvang te organiseren voor asielzoekers.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.136 keer geflitst in amper 9 maanden
  De flitskampioen van Vlaanderen is een 28-jarige Roemeen. Florin Arbanasu is erin geslaagd om in negen maanden tijd welgeteld 136 flitsboetes te verzamelen. Allemaal in Antwerpen.

  Flitskampioen Florin Arbanasu moet zich op 14september verantwoorden voor de politierechtbank in Antwerpen. Als hij voor alle 136 overtredingen wordt veroordeeld, wacht hem een gepeperde rekening. De uitgeschreven boetes bedragen nu al meer dan 15.000 euro. Daarbovenop riskeert hij nog duizenden euro's aan gerechtskosten en verplichte bijdragen aan het slachtofferfonds te moeten betalen. Het parket laat daarom beslag leggen op de Mercedes waarmee de overtredingen werden begaan.

  Uit de dagvaarding kan worden afgeleid dat flitskampioen Florin tussen 13april 2010 en 2februari 2011 als rallypiloot door Antwerpen is gescheurd.

  In maart 2011 stelde een inspecteur van de politie vast dat één welbepaalde wagen, een snelle Mercedes met de Roemeense nummerplaat BR23ARB, wél erg vaak werd geflitst. Bovendien werd de wagen steeds op dezelfde plaatsen betrapt in het centrum (Frankrijklei, Italiëlei, Plantinkaai en Ernest Van Dijckkaai) en in het havengebied (Noorderlaan). De inspecteur telde op dat moment al 123 boetes, goed voor een bedrag van 15.510 euro.

  Onderschept

  De Roemeense overheid weigerde de eigenaar van de Mercedes bekend te maken, waardoor de stapel onbetaalde boetes bleef aangroeien. Daarom besloot de politie de wagen te onderscheppen voor een controle. Achter het stuur bleek de 28-jarige Florin Arbanasu te zitten.

  De jongeman verklaarde dat hij in de Frankrijklei woonde en met de wagen van zijn vader reed. De Mercedes C200 CDI werd in beslag genomen.

  Florin Arbanasu woont inmiddels niet meer in Antwerpen, maar dook gisteren toch op in de Antwerpse politierechtbank. ‘Ik heb een brief gekregen maar ik begrijp absoluut niet wat er allemaal in staat', verklaarde hij aan de politierechter.

  De jongeman herinnerde zich wel dat hij door de politie was verhoord over een aantal verkeersovertredingen. ‘Ik heb al die overtredingen niet begaan. De auto werd ook door vrienden en familieleden gebruikt', aldus Arbanasu.

  De rechtbank stelde de zaak uit tot 14september en gaf de Roemeen de raad om een advocaat te raadplegen.

  22-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze man is moedig om dit te zeggen.

  De Gucht: "We zijn dit land naar de kloten aan het helpen"

  In een interview met het weekblad Humo laat eurocommissaris Karel De Gucht zich pessimistisch uit over het politieke klimaat in België. Hij verwijt de politieke partijen, inclusief zijn eigen partij Open Vld, het systeem te blokkeren uit schrik voor de kiezer.
   
  De Gucht waarschuwt er ook voor dat de Europese Commissie ons land onder curatele dreigt de plaatsen als er geen deftig besparingsplan komt.

  "Onnozele spelletjes"
  Volgens De Gucht zal ons land om de begroting voor volgend jaar rond te krijgen zowat 6 miljard euro moeten besparen. Dat de onderhandelende partijen eerst BHV willen oplossen voor ze aan de economische uitdagingen beginnen, noemt de eurocommissaris "onnozele spelletjes".

  "Doodsbang van de kiezer"
  De grootste fout in de politiek van vandaag is volgens De Gucht dat mensen "doodsbang zijn van de kiezer". "'We kunnen dat toch niet zeggen, want dan gaan de mensen kwaad zijn'. Ja, sorry, maar met zo'n enkelband kan je niet aan politiek doen. Wanneer zullen politici eindelijk weer durven zeggen waar ze voor staan?".
   
  De Gucht is "somber over de oploskwaliteiten van het politiek personeel in België" en waarschuwt dat er niet zo veel tijd meer is om de problemen op te lossen. Via de zogenaamde "sixpack" zal de Europese Commissie in de toekomst immers sancties kunnen nemen tegen lidstaten die hun begrotingswerk niet naar behoren vervullen. "We zijn dit land naar de kloten aan het helpen", waarschuwt De Gucht. (belga/mvdb)


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spektakel op Stayen
  Sint-Truiden heeft na vier speeldagen nog niet veel reden gehad om te vieren. De club staat met één schamel puntje op twaalf onderaan het klassement in de Jupiler Pro League. Dit betekent echter niet dat de STVV-fans op Stayen dit seizoen nog niet veel te zien heeft gekregen. In de eerste thuiswedstrijd tegen Club Brugge twee weken geleden haalden de jongens van trainer Guido Brepoels in één helft een 0-3 achterstand op tot 3-3. Zo'n stunt lukten de spelers zaterdag tegen Lokeren niet. Het werd een droge 0-2 nederlaag.

  Maar weer bleven de toeschouwers niet op hun honger. Niet de spelers maar de gasten in Hotel Stayen, dat in het stadion zelf gelegen is, zorgden voor spektakel. Een dame verscheen met weinig textiel voor het raam van de tweede verdieping en zorgde voor een tafereel waarvoor voetbalfans doorgaans niet naar het stadion komen. Er kwam ook een man aan te pas die deel uitmaakte van een scène die we nog nooit in een samenvatting van een voetbalwedstrijd zagen.

  De Chaussée d'Amour in Sint-Truiden ligt niet ver van Stayen maar zo grof kunnen de hotelgasten van Hotel Stayen zich toch niet hebben vergist?


  07-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu willen ze ook nog onze lotto !!!

  Liefdadigheidsorganisaties en OCMW's spreken schande van recordpot EuroMillions

   

  Wie morgen als enige wint in de hoogste rang van EuroMillions, krijgt in één klap 185 miljoen euro op zijn bankrekening. 'Een bedrag dat elke verbeelding tart', vinden Vlaamse OCMW's en armoedeorganisaties.

  Op 24 mei was er met het kansspel EuroMillions van de Nationale Loterij 15 miljoen euro te winnen. Maar omdat er na dertien opeenvolgende trekkingen nog steeds geen winnaar in de hoogste rang is, dikte de geldsom alsmaar aan. Bijgevolg is er morgen een exuberant bedrag te winnen. 185 miljoen euro, meteen de hoogste jackpot ooit sinds de start van EuroMillions in 2004. Wie vrijdag de juiste combinatie van vijf getallen en twee sterren aankruist, is op slag één van de 200 rijkste mensen van ons land. Het bedrag is zo hoog dat het het jaarbudget van een middelgroot openbaar centrum zoals het OCMW van Gent evenaart. 'Het gaat hier om een fabelachtig, zelfs wat pervers, bedrag waar het OCMW veel zinnige dingen mee zou kunnen doen', zegt ondervoorzitter Piet Lampaert. 'Ik denk maar aan de uitbreiding van woonzorgcentra voor ouderen om de lange wachtlijsten weg te werken.'

  Ethisch ongezond

  'Gewoonweg overdreven en ongehoord dat één persoon een dergelijk hoog bedrag kan winnen', zegt ook waarnemend voorzitter Chris Bex van het OCMW in Leuven. 'Wij zouden het bedrag veel beter kunnen besteden.' De OCMW's staan niet alleen met hun kritiek. 'Wij stellen ons enorme vragen bij zo'n hoge geldsom', zegt Karel Ceule van Broederlijk Delen. 'Ook al omdat het totale bedrag volledig belastingvrij is. Met het astronomische bedrag van 185 miljoen euro zouden we tien jaar lang de volledige werking van Broederlijk Delen kunnen financieren.' Nochtans is de ngo met een omzet van 17 miljoen euro niet van de minste. De Damiaanactie doet het jaarlijks met 4 miljoen minder. 'Het bedrag tart elke verbeelding', zegt Carla Reynders. 'Het is ethisch niet gezond om zo'n som geld in één keer aan één persoon te schenken. Met 185 miljoen euro kunnen we lepra definitief uitroeien, in plaats van de ziekte te bestrijden zoals we dat nu doen. We zouden één Afrikaans land kunnen genezen, tot de laatste patiënt toe.'

  Subsidies

  'Wij delen al een aanzienlijk stuk van onze winst in de vorm van subsidies', reageert Pierre-Laurent Fassin van de Nationale Loterij. 'Daarnaast helpen we mee aan ontwikkelingssamenwerking en steunen we het Belgische overlevingsfonds, dat projecten van voedselzekerheid in sub-Sahara Afrika financiert. Het bedrag is dus verantwoord.'

  De openbare centra en organisaties moeten niet vrezen dat het bedrag nog zal stijgen, want volgens EuroMillions is de maximumgrens bereikt. Als ook morgen niemand met de prijzenpot aan de haal gaat, groeit de som niet meer aan. Althans tot er een winnaar is, want daarna start een nieuwe prijzenreeks, waarna de pot weer kan oplopen tot een maximum van 190 miljoen euro.


  DUS ze willen onze lotto !!

  Dat ze potverdomme zelf spelen !!!


  Een tijdje terug was er reclame over UNICEF die zonder schaamrood op de wangen 

  de ouderen opriep om hun TESTAMENT aan hen over te maken !!!!!

  Ge moet het maar durven.

  Enkele jaarlijkse akties:

  UNICEF, RODE KRUIS, KOM OP TEGEN KANKER, AIDS.. ENZ....

  We vergeten ook de beestjes niet. 

  OLIFANTEN, TIJGERS, WITTE LEEUWEN, ZEEHONDEN, GEWONE HONDEN, SPAANSE HONDEN, WALVISSEN, PANDA'S, BRUINE BEREN, IJSBEREN, ZWARTE BEREN, TEDDYBEREN, ENZ.....

  Als we niet oppassen gaan ze ook nog de mieren, de muggen en de vliegen beschermen.

  Er bestaat zoiets als BIO KILL als milieuvriendelijk maar ge maakt er toch maar alles wat leeft mee kapot.

  Dan hebben we nog de negertjes van Afrika, de inboorlingen van Australië, de arme onderdrukten van Zuid Amerika, de politieke stakkers van Azië en het Oost-Blok.

  Soms valt er iets in de bus met een overschrijving aan zuster Begonia die naar de ontwikkelingslanden gaat of een missionaris die naar dezelfde landen gaat (meestal Congo) of er wordt aan de deur gebeld voor iets te financieren (schoolreis,feestje, barbeque,brandweer,begrafenis...) (allemaal goede doel !!!)

  Geef iedereen iets en je moet me het maar eens vertellen op het einde van de maand.

  PS  IK VIND NERGENS IETS OVER DE ARMOEDE IN BELGIË. ER BESTAAT ALLEEN MAAR EEN GOED DOEL AAN EN NAAR BUITENLANDERS OF DIEREN. SAMENGEVAT ZIJN WE DUS MINDER ALS DIEREN.

  HET IS HEERLIJK OM HIER TE WONEN.


  wijdoenhet.org  29-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaraan betalen wij eigenlijk belastingen ???
  Wij zoeken verschillende redenen waarom wij eigenlijk belastingen betalen.

  Kan iemand het ons verklaren..???

  - Het wegennet.
  - Armoede.
  - Veiligheid.
  - Regering.
  - Asielzoekers.
  - Begroting.
  - Koning.
  - Economie.
  - Betaalbare woningen.

  Alles van bovengenoemde staat op negatieve cijfers.
  Het wegennet is een ramp, armoede viert hoogdagen, veiligheid is weg, regering bestaat niet, asielzoekers zoals chanpignons, de begroting dat kennen we wel, over de koning geen slecht woord, de economie zit onder nul en betaalbare woningen zijn een verzamel-object geworden.
  Als we nu niet meer zouden betalen zouden er veel van deze problemen opgelost worden.  26-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in Holland !!!
  Begin maar eens een voorbeeld te nemen aan Nederland.

  Onze vriend Geert Wilders is vrijgesproken over de gehele lijn van tenlastenleggingen. (Oef...!)

  Wij kunnen ons daarover alleen maar verheugen.
  Dit is namelijk één van de redenen dat we terug gestart zijn met ons blog.
  Het heeft ons nieuwe moed gegeven om onze gal weer eens uit te spuwen over de wanpraktijken in dit landje.

  Nog beter, we zijn bezig met een eigen website waar de vrijheid van meningsuiting nog hoger ligt.
  Zoek het eens op : www.wijdoenhet.org

  We zullen zowat alles aanklagen. We zullen het uithangbord van het onrecht zijn wat de Story voor de STERREN??? is.
  Als u wil weten of Phedra Hoste een nieuw lief heeft bent u hier op de verkeerde plaats.
  Als u wil weten wat er gebeurt in de politiek of de onkunde van dit land dan bent u op de juiste plaats.

  Leve Wilders 

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I'll be back!!!
  Hallo

  We zijn er weer na een jaar stilte.
  Eigenlijk moeten we toegeven dat er niets is veranderd.
  NVA heeft gewonnen maar er is niets gebeurt.
  Onze onnozele LETERME blijft maar lullen en de rest krijgt geen regering bij elkaar.
  We zijn toch ergens de beste in.

  Het kan toch zo eenvoudig zijn.
  Bij de Walen heeft de PS gewonnen dus laat hen regeren over Wallonië.
  Hetzelfde voor de NVA in Vlaanderen.
  Laat ze eventueel zelf een partij kiezen die het meest bij hen aanleunt om mee te zetelen.
  En idem voor het Duits gedeelte.
  Verdeel de zetels in het Parlement onder deze partijen om België te regeren en de zaak is opgelost.

  Hier moet het altijd moeilijker zijn dan dat het is.

  De helft van de postjes zal verdwijnen. Hiermee besparen we alweer een hoop geld.
  Laat de partijen voor hun kosten opdraaien en in plaats van nieuwe, onnozele wetten bij te maken
  kan men zich beter bezig houden met wetten te verwijderen zodat de mensen weten wat ze moeten doen.

  Het is niet moeilijk hoor !!!

  19-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIJ ZIJN HET BEU !!!!
  WIJ STOPPEN ERMEE !!!!

  WIJ ZIJN HET BEU !!!!

  ALS MEN DE PEILINGEN  MAG GELOVEN ZULLEN ER TOCH WEER EEN HOOP MENSEN OP CD&V STEMMEN.

  ER ZIJN ER ZELFS DIE NOG OP LETERME DURVEN STEMMEN !!!

  MENSEN, WIJ STEKEN ONZE ENERGIE HIER NIET MEER IN.

  WIJ GAAN VISSEN EN WENSEN JULLIE HET BESTE MET JULLIE REGERING, JULLIE ALLOCHTONEN, ASIELZOEKERS, STAATSSCHULD EN JULLIE BLINDHEID.

  MEN SPRAK ERGENS OVER EEN APENLAND EN IK DENK DAT MEN GELIJK HEEFT.

  WIJ DENKEN DAT WE IETS VOORSTELLEN MAAR WIJ BELGEN ZIJN AL 20 JAAR BLIJVEN STILSTAAN.

  WE STAAN ONDER HET NIVEAU  VAN SOMMIGE AFRIKAANSE LANDEN. 

  GEEF DE SCHULD MAAR AAN DE WALEN ZOALS ALTIJD. 

  VERGEET DE IMMIGRANTEN EN GA VERDER MET JULLIE STEMGEWOONTE VAN DE VOORBIJE JAREN.

  DE DUIVEL HEBBE JULLIE ZIEL !!!!!!
   


  27-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franstalige kranten. 'De meest fragiele staat van Noord-Europa'
  Het ontslag van Leterme II domineert ook de voorpagina's van de Franstalige kranten. Verscheidene kranten wijzen op de verantwoordelijkheid van de Vlamingen, maar ook van de Franstaligen. De commentaren beklemtonen de kwetsbaarheid van België, zowel politiek als financieel.

  Volgens hoofdredactrice Béatrice Delvaux van Le Soir is ‘de lijst van onverantwoordelijkheden even verdeeld als de lijst van redenen waarom men niet op dezelfde lijn geraakt'. Ze verwijst naar Open VLD, 'dat zich in een dodelijke agenda heeft gestort', maar ook naar MR en FDF, die volgens haar het probleem hebben laten voortwoekeren.

  In de kranten van de groep Sud Presse denkt ook journalist Demetrio Scagliola dat de Franstalige partijen zich niet als 'geschrokken maagden' moeten presenteren. 'Temidden een institutioneel psychodrama schoven sommigen nog nieuwe eisen voor de Brusselse rand naar voren', betreurde hij. Volgens Scagliola betaalt België de prijs van Vlaamse en Franstalige fouten.

  In La Libre Belgique constateert Francis Van de Woestyne 'dat door een pervers mechanisme het steeds de extremisten of meest uitgesproken mensen zijn die de wet dicteren aan de gematigden'. 'En de radicale verklaringen van sommige Franstaligen maskeren de inspanningen van anderen om een oplossing te vinden', voegt hij eraan toe.

  Christian Hubert van La Dernière Heure toont zich strenger voor de politici uit Vlaanderen, die van BHV hun 'fond de commerce' hebben gemaakt. 'Was deze egokwestie een houding waard die het land gaat ruïneren en nog meer belachelijk gaat maken aan de vooravond van het voorzitterschap van de Europese Unie', vraagt hij zich af.

  L'Echo vreest ook de financiële gevolgen van de crisis. 'België is nu de meest fragiele staat van Noord-Europa. Dat is politiek evident, maar ook op financieel vlak', stelt hoofdredactrice Martine Maelschalck. Ze herinnert eraan dat de Belgische banken bijzonder kwetsbaar bleken in de financiële crisis. 'Wanneer de banken falen, zijn er nog staten. Maar na de staten is er niets meer'.

  Ook in Le Soir wordt erop gewezen dat de Europese markten de sterkte van de staten aan het testen zijn. 'Het ontslag van de regering zou België in een risicovolle financiële situatie kunnen brengen waar de markten geen medelijden mee hebben'.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kranten. 'Korte pijn van verkiezingen'
  De val van regering Leterme II haalt uiteraard alle voorpagina's van de Vlaamse kranten. In de krantencommentaren is iedereen het eens: waarschijnlijk komen er nieuwe verkiezingen.
  Alle regeringspartijen hebben volgens Liesbeth Van Impe in Het Nieuwsblad schuld aan het falen van de BHV-onderhandelingen. ‘CD&V heeft lang geleden al beslist dat ze in geen geval verkiezingen wil en stuurde naar de Franstaligen onophoudelijk het signaal dat het ook zonder splitsing wel zou lukken.’

  Open VLD had volgens Van Impe een nieuwe voorzitter nodig om te beseffen dat ze zich lieten doodknijpen en die jonge voorzitter besloot dan maar de forcing te voeren. ‘Didier Reynders liet nooit meer dan een paar millimeter manoeuvreerruimte tussen zijn MR en het onhandelbare FDF. En PS en CDH gingen als puntje bij paaltje kwam toch altijd weer achter de MR en dus het FDF staan.’

  Volgens Paul Geudens in Gazet van Antwerpen is er is maar één schuldige: Olivier Maingain, voorzitter van het FDF en ondervoorzitter van de MR. ‘Hij wil geen akkoord over BHV. Het voorbereidend werk van Jean-Luc Dehaene veegt hij van tafel. Maingain heeft zijn eigen onderhandelingskader. Een timing wil hij evenmin. Hoe meer en hoe langer ruzie wordt gemaakt over dit dossier, hoe beter het hem uitkomt’, aldus Geudens. Volgens hem is dit niet enkel een politieke crisis, maar ook een crisis van België.

  Een noodregering zou weinig te betekenen hebben gehad, stelt De Tijd vast. ‘De ministers hadden in the picture kunnen lopen tijdens het Belgische EU-voorzitterschap. Nadien zou die regering dan weer geconfronteerd worden met BHV, waarover ze dan alsnog zou vallen, met de verkiezingen in zicht’, schrijft Wim Van De Velden.

  Om het immobilisme te doorbreken, hebben we volgens De Tijd geen nood aan noodoplossingen, maar aan een nieuw begin. ‘Daarom is de korte pijn van verkiezingen te verkiezen boven kunstmatige constructies die ons nog meer tijd doen verliezen’, aldus Van De Velden.

  Het Belang van Limburg meent dat men er gif op kan nemen dat een aantal Vlaamse oppositiepartijen donderdag de agendering van de Vlaamse BHV-voorstellen zullen vragen. En dan moet CD&V kleur bekennen, stelt Eric Donckier. ‘Tegen de agendering stemmen komt neer op verraad aan de eigen eisen en de verkiezingsbelofte om de kieskring te splitsen. Mee met de Vlaamse partijen stemmen, komt neer op een stemming van Vlamingen tegen Franstaligen en de definitieve vertrouwensbreuk’, besluit Donckier.

  Wie vandaag verantwoordelijk is voor deze crisis, en wie de zwartepiet toegespeeld krijgt, is volgens Yves Desmet in De Morgen een oefening voor de galerij. ‘Deze regering is nooit een regering geweest, heeft nooit een eenheid of een project gevonden, is permanent gegijzeld door het interne wantrouwen dat alleen maar gegroeid en gegroeid is, met uitzondering van het intermezzo van Herman Van Rompuy, toen het land al blij was dat er niets gebeurde, omdat zelfs dat beter was dan wat de regering-Leterme ervan bakte.’

  Volgens Luc Van der Kelen in Het Laatste Nieuws is het vanaf nu duidelijk: in de komende uren hebben de staatslui van dit land, gedekt door de koning, de keuze tussen pest (een mirakeloplossing zoeken) en cholera (illegale verkiezingen). ‘Staatszin dwingt ons alles op alles zetten om de cholera te vermijden. Vooral in de woelige Europese tijden waarin we ons bevinden. Want sommigen lijken uit het oog te verliezen dat ons land geen eiland is, los van de wereld. De financiële markten testen de ene Europese lidstaat na de andere. Het ontslag van de regering maakt ons daarvoor kwetsbaar. Dan zal het te laat zijn om huilend naar de koning te trekken.’

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leterme voelt zich niet schuldig
  BRUSSEL - ‘Mij treft absoluut geen schuld aan wat de voorbije dagen en weken is gebeurd’. Zo heeft ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) dinsdag in de krant De Morgen gereageerd op de val van zijn regering. Leterme ziet zichzelf nog altijd een hoofdrol spelen in de nationale politiek.

  ‘Ik weet dat men in het verleden heeft gezegd dat ik te vaak de schuld op anderen afwentel, en misschien was dat zo, maar in dit verhaal heb ik alles gedaan om te slagen. Ik kan alleen betreuren dat anderen, met name Open VLD, niet dezelfde ingesteldheid hadden als ik’, aldus Leterme.

  Ondanks de val van zijn tweede regering ziet de ontslagnemende premier nog steeds een rol voor zichzelf weggelegd in de nationale politiek. ‘Zeker en vast. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd’, zo luidt het.

  Welke idioot gelooft nog in die vent ????


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België op weg naar verkiezingsavontuur
  BRUSSEL - De koning heeft het ontslag van de regering-Leterme II aanvaard. Aangezien de SP.A niet wil bijspringen, lijken nieuwe federale verkiezingen onvermijdelijk. De Franstalige partijen zien dat niet zitten. De bal ligt nu in het kamp van de koning.

  Koning Albert aanvaardde gisteravond het ontslag van de regering-Leterme II. BHV-bemiddelaar Didier Reynders (MR) had 's ochtends nog onomwonden verklaard dat hij 'alle elementen had verzameld om de communautaire onderhandelingen opnieuw op te starten'. Maar niet iedereen bleek die mening te delen.

  Na de middag was er nog een ultieme poging om Open VLD rond de onderhandelingstafel te krijgen. Op die vergadering probeerden CD&V-voorzitster Marianne Thyssen, premier Yves Leterme en Reynders de liberale voorzitter Alexander De Croo ervan te overtuigen af te stappen van zijn deadline om uiterlijk tegen donderdag een oplossing voor BHV te hebben. Maar De Croo weigerde.

  Daarop ontstond een rondje zwartepieten tussen Reynders en Leterme. De CD&V'er paste ervoor om de onderhandelingen onder die omstandigheden op te starten. En MR-vicepremier Reynders kon zijn handen niet snel genoeg van het dossier aftrekken. Hij vroeg de koning om hem van zijn taak te ontheffen, wat ook gebeurde.

  Nieuwe verkiezingen

  Open VLD, dat de voorbije weken de forcing voerde, drong meteen aan op nieuwe verkiezingen. Voor de meeste andere partijen uit de ontslagnemende regering was dat een horrorscenario. CD&V-voorzitster Marianne Thyssen benadrukte gisteren het ongrondwettelijke karakter van verkiezingen zonder oplossing voor BHV en wees Open VLD met de vinger. Ontslagnemend premier Leterme benadrukte dat zijn regering belangrijk werk heeft geleverd, vooral op sociaal-economisch vlak. 'Dit werk moet voortgezet kunnen worden', luidde het in een mededeling.

  De christendemocraten vonden meteen steun aan de overkant van de taalgrens. PS-voorzitter Elio Di Rupo verklaarde geen voorstander te zijn van vervroegde verkiezingen. 'Dat zal de extremisten alleen maar sterker maken en tot een juridische chaos leiden', klonk het. Zowat de volledige Franstalige politieke klasse nam Open VLD op de korrel als schuldige voor de regeringscrisis en toonde zich afkerig van een nieuwe stembusslag. 'Als men vervroegde verkiezingen uitschrijft, zou dat een opportuniteit zijn. 

  FDF-voorzitter Olivier Maingain verheugde zich zelfs over het feit dat de Franstaligen tijdens de crisis van de voorbije dagen een 'nooit geziene solidariteit' aan de dag hadden gelegd.

  SP.A wil niet bijspringen

  CD&V en de PS zouden de voorkeur geven aan een noodregering zonder liberalen, maar met de Vlaamse socialisten erbij. Een noodregering of coalitiewissel ligt niet voor de hand. Open VLD zou ingeruild kunnen worden voor de SP.A. Maar de Vlaamse socialisten zien het niet zitten om Leterme II te steunen. 'De logische consequentie van de val van de regering is nieuwe verkiezingen', benadrukte voorzitster Caroline Gennez. 'Wij vinden al lang dat de regering perte totale is. En een auto die perte totale is, kun je niet depanneren.' Volgens fractieleider Bruno Tobback heeft het geen zin om een aantal maanden een vinger in de dijk te steken. Ook Wouter Van Besien (Groen!) wil geen noodregering. 

  De bal ligt nu in het kamp van de koning. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat er nog een andere oplossing mogelijk is dan nieuwe verkiezingen. Voorlopig is 6 juni de meest geciteerde datum. Probleem is dat verkiezingen zonder oplossing voor BHV volgens het Grondwettelijk Hof ongrondwettelijk zijn. Een voordeel van nieuwe verkiezingen is alvast dat de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen in 2014 samen kunnen vallen.

  Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) heeft zijn vertrek naar de Verenigde Staten dan toch afgezegd. Het is een tweede belangrijke internationale afspraak die hij moet afzeggen. Hij zou in Washington zijn Amerikaanse collega Hillary Clinton ontmoeten.


  22-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buitenland over Belgische politieke crisis
  Niet enkel de Belgische media berichten over onze politieke crisis. Het onderwerp leeft ook in het buitenland. Een greep uit het aanbod.

  Nederland

  De website van het Nederlandse NRC Handelsblad opent met het artikel ‘Vlaamse liberalen stappen uit Belgische regering’. Daarin geeft de krant een algemeen beeld van de situatie. Ze zeggen dat de val van Leterme II nu onvermijdelijk is. De redacteuren melden bovendien dat de crisis wederom rond Brussel-Halle-Vilvoorde draait. Opmerkelijk: NRC Handelsblad publiceert een ludiek woordenboek Wetstratees, wat Belgische politieke termen toelicht.

  ‘Kabinet België op springen’, kopt de webstek van de Nederlandse Telegraaf. De site haalt eveneens de aanleiding aan en meldt dat Open VLD ‘lang genoeg geduld heeft gehad’.

  ‘Belgisch kabinet gevallen’, opent de site van het Nederlands dagblad De Pers. Zij komen met hetzelfde stuk als De Telegraaf. De Pers komt echter met extra informatie, zoals gekoppelde stukken en een eenkolommer rond de taalgrens en het conflict.

  Het Nederlands Dagblad pakt minder groot uit met de Belgische politieke crisis. Het bericht staat op de voorpagina, maar de redacteurs openen er niet mee, zoals dat op de meeste andere Nederlandse nieuwssites wel het geval is. Het dagblad publiceert eveneens het persbericht dat De Telegraaf en De Pers gebruiken.

  Bij het Nederlandse Parool staat het bericht eveneens op de voorpagina, maar is niettemin diep weggemoffeld onderaan de pagina, onder het kopje ‘Buitenland’. Bovendien wijdt deze site slechts twee zinnen aan het onderwerp.

  Frankrijk

  In Frankrijk schrijft de webstek van Le Monde over onze politieke crisis onder de kop ‘En Belgique, le gouvernement d'Yves Leterme présente sa démission.’ Het gaat om een van de voornaamste artikels op de voorpagina.

  In Libération speelt de crisis een minder grote rol. Het nieuws schopt het bericht het niet eens tot voorpaginanieuws, maar de krant heeft wel aandacht voor de patstelling tussen Vlamingen en Walen. 'La crise entre Flamands et francophones fait tomber le gouvernement belge’, koppen ze.

  Op Le Figaro klinkt dat als 'Le gouvernement belge dirigé par Yves Leterme a décidé de présenter sa démission à la suite d'un conflit linguistique entre francophones et Flamands'. Zij brengen eveneens slechts een kort stukje.

  Spanje

  Het Spaanse El Mundo heeft aandacht voor onze politieke problemen en wijst naar de Vlaamse liberalen die 'een nieuwe crisis uitlokten door uit de regering te stappen.' Dat melden ze in een van de eerste artikels op de voorpagina.

  Volgens de Spaanse krantenwebstek El País stevent de Belgische regering al maandenlang af op een politieke crisis. Dat staat bovenaan de Europapagina.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onkelinx vreest regimecrisis
  Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) heeft de Vlaamse liberalen van Open Vld vanochtend opgeroepen om "politieke moed" te tonen en de onderhandelingen over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde voort te zetten.
   
  Politieke moed
  Onkelinx waarschuwde op de radiozender La Première van RTBF dat het ultimatum van Open Vld voor "een ernstige, diepe crisis" kan zorgen, "misschien zelfs een regimecrisis". Ze roept voorzitter Alexander De Croo op "voor politieke moed te kiezen".
   
  "Ik lanceer een oproep voor verantwoordelijkheid, want we kunnen ons in deze ernstige economische crisis geen crisis permitteren", voegde Onkelinx eraan toe.
   
  Discreet en constructief
  Volgens de vicepremier van de Franstalige socialisten stellen alle onderhandelaars zich momenteel discreet en constructief op. "Men verlaat het schip niet wanneer het op het punt staat de haven binnen te varen. Dat zou totaal belachelijk zijn", verklaarde ze.
   
  Een eventuele meerderheid zonder Open Vld acht Onkelinx, gezien de zwakke vertegenwoordiging van de Vlamingen in de federale regering, niet houdbaar.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het communautaire brokkenparcours van Yves Leterme
  BRUSSEL - Als Open VLD het meent, mag Leterme voor de derde keer het ontslag van zijn regering aanbieden.

  Van onze redacteur

  De échte Vlaming is un vrai belge geworden. Sinds Yves Leterme enkele maanden geleden zijn pleidooi voor een samenwerkingsfederalisme hield, slaagde de premier erin om geen enkele onvertogen uitspraak meer te doen over BHV en een eventuele staatshervorming.

  Leterme kon zich al die tijd verschuilen achter Jean-Luc Dehaene die als koninklijk opdrachthouder een voorstel voor splitsing moest uitwerken en daarvoor in alle rust moest kunnen werken. Maar nu die zijn opdracht heeft neergelegd, zijn alle spotlights weer op de man van 800.000 stemmen gericht.

  De voorbije maanden werd Leterme achter de schermen uitgebreid bij het werk van Dehaene betrokken. Terwijl technici van de partij wetsvoorstellen uitschreven, toetste de loodgieter uit Vilvoorde elk voorstel in De Zestien af en lichtte hij Leterme in over zijn vooruitgang.

  Tot dinsdag geloofde Dehaene dat hij kon landen. 'Hij zou een cadeau aan Leterme geven, die er alleen nog een strikje hoefde rond te doen', zegt een bron bij CD&V. Maar vandaag lijken de onderhandelingen aan diggelen te liggen.

  Als Open VLD vanmiddag voet bij stuk houdt en de onderhandelingen opblaast, dan mag Leterme naar de koning om zijn ontslag in te dienen. Het zou al de vijfde keer zijn, twee keer als formateur en de derde keer als premier.

  In 2007 diende Leterme twee keer in minder dan een half jaar tijd zijn ontslag als formateur in, nadat de standpunten tussen Vlaamse en Franstalige partijen onverzoenbaar bleken. In juli 2008 deed hij hetzelfde als premier. Eind dat jaar moest hij ontslag nemen door de Fortis-affaire.

  Na drie jaar oogt het communautaire parcours van Leterme rampzalig. De man die in 2004 nog zei dat er 'vijf minuten politieke moed' nodig waren om BHV te splitsen en die in 2007 van BHV en een staatshervorming dé inzet van de verkiezingen had gemaakt, liep tegen een muur.

  Zijn straffe uitspraken en het kartel met de N-VA hadden de Franstalige partijen wantrouwig gemaakt. Niemand gunde de man een akkoord. Het enige concrete resultaat van de voorbije jaren, het eerste pakket staatshervorming of de 'borrelnootjes', kwam er bovendien niet onder het premierschap van Leterme, maar onder de interimregering van Verhofstadt III.

  De aanpak van de financiële en economische crisis moest zijn communautaire brokkenparcours verschonen. Leterme concentreerde zich op het sociaal-economische beleid. Het EU-voorzitterschap vanaf 1 juli zou zijn moment de gloire worden.

  Dat bleek eergisteren nog, toen hij met Kim Clijsters en Justine Henin op de foto mocht om hun exhibitiewedstrijd voor de start van het EU-voorzitterschap te promoten. 'Ik ben hier niet om een akkoord over BHV voor te stellen', zei hij toen. 'Maar ik hoop dat over enkele dagen wel te kunnen doen.'


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HET IS WEER FEEST IN BELGIË

  B-H-V: Chronologie van een bewogen dag

  b h v chronologie van een bewogen dag 

  12:40 Het uitblijven van een onderhandelde oplossing voor de splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde is dan toch fataal geworden voor de regering-Leterme II. Open Vld heeft er zoals verwacht de stekker uitgetrokken. Een chronologie van de feiten.

  Middernacht: De laatste onderhandelingspoging is op een sisser afgelopen. Er werd geen akkoord bereikt voor de afgesproken deadline. Wel raakten de partijen, op Open Vld na, het eens over een verklaring die in de namiddag in de kamer zou voorgelezen worden.

  6u: De sp.a maakt duidelijk dat het de regering niet zal depanneren als de liberalen opstappen.

  8u: Vicepremier Laurette Onkelinx (PS) roept de Open Vld op om de belofte om uit de regering te stappen bij het uitblijven van een akkoord niet na te komen en politieke moed te tonen.

  9u30: De top van Open Vld komt samen om te beraden over wat er moet gebeuren. Vicepremier Guy Vanhengel zegt dat het geduld op is en eist dat er in de komende zeven dagen over de splitsing wordt gestemd in de Kamer.

  11u: Senator Pol Van Den Driessche (CD&V) vraagt om nog "een kleine poging" te wagen met de onderhandelingen op basis van het pakket van koninklijk bemiddelaar Jean-Luc Dehaene.

  11u40: Minister van Economie Vincent Van Quickenborne laat via Twitter weten dat de 'teerling geworpen is'. De partij zegt het vertrouwen in Leterme II op en stapt uit de federale regering.

  12u15: Er wordt bericht dat premier Yves Leterme naar de koning is om het ontslag van zijn regering aan te bieden, maar VRT ontkent dat.


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse politie rolt illegale goktent op
  De Brusselse lokale politie heeft gisteravond op de Zuidlaan een illegale goktent opgerold. Zes personen zaten er voor geld te kaarten. Het ingezette geld, 3.000 euro, en de kaartspelen werden in beslag genomen. Dat meldde het Brusselse parket.
   
  De inval in de bar op de Zuidlaan kwam er nadat de Kansspelcommissie een tip had gekregen dat er daar illegale gokspelen werden gehouden. Toen de politie er binnenviel, trof ze er inderdaad zes mannen aan die voor grof geld aan het kaarten waren. De zes werden onmiddellijk meegenomen voor verhoor en 3.000 euro werd in beslag genomen.
   
  Eén van de kaartspelers bleek bovendien gewapend met een verboden wapen, een werknemer van de bar bleek in het zwart te werken. Niet minder dan zes aanwezigen hadden geen geldige verblijfsdocumenten.


  Over ons


  Hallo

  wij zijn geen rascisten, communisten of fascisten.

  Wij zijn gewone werkende burgers die mee moeten helpen de staatsschuld af te lossen door te gaan werken. Wij geven zoals velen bijna de helft van ons loon af zodat anderen van de dop kunnen leven en zich verschuilen achter het woord racisme.

  We willen hier iets aan doen want we zijn realisten.

  wijdoenhet.org


  Over dit blog

  Dit blog wordt hopelijk een uitlaatklep voor al degene die iets op zijn maag heeft liggen en dit al lang denkt maar zoals de meeste Belgen niet durft zeggen.

  We worden overrompeld door alle mogelijke nationaliteiten. Wij Belgen worden in ons eigen landje behandeld zoals een buitenlander terwijl de buitenlanders behandelt worden zoals koningen. Hier willen wij iets aan doen en wij doen het mits uw hulp.


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  windowsgids
  www.bloggen.be/windows
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  muntenverzamelen
  www.bloggen.be/muntenv
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hertenman
  www.bloggen.be/hertenm

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!