Inhoud blog
  • DAG 14 VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016
  • DAG 13 DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2016
  • DAG 12 WOENSDAG 21 SEPTEMBER 2016
  • DAG 11 DINSDAG 20 SEPTEMBER 2016
  • DAG 10 MAANDAG 19 SEPTEMBER 2016
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    FRANKRIJK VENDAGE 2016
    ALLEEN TESAMEN LEVEN EN WERKEN
    de belevenissen van BLA6 + BTU6
    19-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 10 MAANDAG 19 SEPTEMBER 2016

    Gisterenavond kregen we nog een sms’je van Peter dat we maandagmorgen om 7.30 uur moesten klaarstaan. Dat was voor velen onder ons ook de enige opdracht die ze konden uitvoeren, klaarstaan. Vele bedrukte gezichten al dan niet met ochtendhumeur. Ik heb nooit geweten wat dat werkelijk betekende, maar al snel heb ik dit hier leren ervaren dat dan woorden best niet als communicatiemiddel worden gebruikt.

    Waarschijnlijk nog moe van de lange rit van gisteren zorgde een wandeling naar Sint Apolonia toch voor een ontnuchterende blik op het wereldberoemde regenveld.

    Voor velen roept ‘het regenveld’ een soort van offerfeest op maar voor de vendagisten van enkele jaren geleden is dat een heroïsche herinnering aan hun prestatie van de laatste plukdag. Een dag waarbij de aanhangwagen sneller gevuld werd met regen dan met druiven.

    Toch blijft het veld dit niveau aanhouden want ook dit jaar deden onze gasten de pluk van dit veld met uitmuntende statistieken; twee ton in minder dan twee uur.

    De middag was maar juist voorbij of we konden reeds huiswaarts keren voor een nieuwe hap uit de pan.

    De vermoeidheid moest later in de namiddag even verzorgd worden zodat het avondeten meteen ook naar latere uren werd verschoven. De menu werd weeral creatief ingevuld met een vers soepje van courgetten en tomaat bedekt met een laagje van krokant gebakken croutons. De prinsessenboontjes vonden samen met de preimosterdsaus hun weg naar de verwende borden. Het nagerecht was wederom een fris slaatje geserveerd uit een waterige meloen.

    Na achten zocht iedereen nog snel eventjes de privacy op om met het thuisfront in contact te blijven en te vertellen over hun belevenissen en verzuchtingen.



















    19-09-2016 om 21:16 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 9 ZONDAG 18 SEPTEMBER 2016

    Zoals vele mensen in ons landje rijden ook wij ’s zondags uit naar het zeetje. De enige dag dat er niet wordt geplukt. Dit wil echter niet zeggen dat we lang in onze bedstee blijven liggen. Om zeven uur werd er gewekt om na een frisse douche en een flink ontbijt richting de Camargue te trekken. Na een valse start en nog vlug de ‘vito’s’ volgooien werd er richting Aigues-Mortes gereden. Een autorit van ongeveer 120 km via een bochtig parcours waarbij verschillende landschappen langs de donkere autoruiten voorbijgleden. Tot plots een moerasachtig gebied de horizon vormde.

    Vlak voor het binnenrijden van de stad stonden we plots in een file zoals we die ook in België kennen; geen reden tot stilstand en opeens schuift het verkeer zonder reden weer vlot voorbij.

    Ondertussen had de schrik om ons tijdsschema niet te halen ons ingehaald maar daarna hadden we nog net de tijd om de trein voor onze rondleiding te reserveren. De Salins du Midi liggen net voorbij de stad en zijn 18 km lang en 13,5  km breed, een oppervlakte ongeveer zo groot als de stad Parijs. Er loopt hierdoor een wegennet van 340 km. Misschien krijgt u hiermee een idee over de grootte van deze zoutvlakte waarvan wij het genot hebben gehad om ze van dichtbij te mogen bewonderen.

    Roos is hier niet enkel een meisjesnaam maar ook de kleur van de zoutmeren, de kreeftjes, algen en de flamingo’s. Mevr. Vanhoof kan alleen dromen van deze ‘vie en rose’.

    Na het bezoek aan het zoutmuseum kregen we als afsluiter een proevertje van rode rijst aangevuld met een gebakken stukje kip in een jasje van zout dat door ons allen als een culinair genot werd ervaren.

    Deze degustatie zorgde ervoor dat we snel richting de omwalde stad Aigues-Mortes, een middeleeuwse stad van de dode wateren, trokken om er onze magen met een lekkere pizza te vullen. De tijd was beperkt maar toch genoten we van de ‘Toren van Constance’ , die omwille van openmonumentendag, vrij toegankelijk was. Dit is een verdedigingstoren met muren van ongeveer 6 meter dikte met twee boven elkaar liggende zalen met een doormeter van 22m.

    Na het bezoek aan Saintes-Maries-de-la-Mer, doorkruisten we nog de vlakte van de Carmargue met zijn bekende witte paarden, zwarte stieren en de vele rijstvelden.

    De duisternis verwelkomde ons bij aankomst aan ons huisje.

















    19-09-2016 om 19:00 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 8 ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2016

    De wijngeesten hebben vannacht de rust in ons huisje verstoord. Nadat we ze verdreven hadden bleven de gedachten ernaar wel enkele uren nageuren tot zelfs op het plukveld werden we achtervolgd.

    ’s Morgens vroeg hebben we Mevr. Vanhoof en Mr. Van Wyk jammer genoeg moeten uitwuiven want ze keerden terug naar huis met een goede lading. Onze grijze muizen hebben immers geen centimeter vrije ruimte om dat tijdens de terugreis als extra bagage mee te brengen.

    Voor vele mensen is een zaterdag de eerste dag van het weekend maar voor ons is deze dag volledige plukdag. Om tien uur hadden we al twee ton geplukt en deze stunt hebben we deze dag nog tweemaal herhaald. De prestaties werden geprezen.

    Tijdens de middagpauze werden de gebruikelijke taken uitgevoerd.  O.a. ook het al dan niet ledigen van de brievenbus. Verrassend was dat Olivier de leerkrachten een brief aanreikte met de vermelding t.a.v. de leerkrachten. Dankjewel Bla7/Btp7 voor de hartverwarmde kaart die we van jullie mochten ontvangen. Het was zo hartwarmend dat we er koude rillingen van kregen ;-)

    Zeker de moeite is telkens de 10 kg aardappelen die moeten ontdaan worden van hun jasje. De begeleiders weten daarna wel raad wat er mee te doen. Vandaag was dat bijvoorbeeld broccolipuree met een chipolata of steak, een lekker champignonsausje en gestoofde worteltjes.

    De avond verliep verder heel rustig. De geleverde prestaties waren hier wellicht de oorzaak van. 

















    17-09-2016 om 22:54 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 7 VRIJDAG 16 SEPTEMBER 2016

    Na onze collega’s om vier uur ’s morgens een voorspoedige reis gewenst te hebben, was de slaap moeilijk te vatten. De druppels van de treurige wolken zorgden voor een regelmaat van geluiden waardoor de vraag of we wel zouden plukken deze morgen, constant in ons hoofd bleef rondspoken.

    Een sms heen - en - weer zorgde voor de nodige opheldering, helaas niet voor het weer. De voormiddagactiviteit werd omgeruild met de namiddag.

    Het ontbijt kon daardoor wat uitlopen, zo ook het moment van ontwaken. Opruimtaken werden vergezeld andere nuttige bezigheden die de hongerige magen ook dienstig kunnen zijn. Vooraleer de zon de druppels van de bladeren had doen verdampen namen we de moeite om de berg achter ons huisje te beklimmen. Sint Apollonia zal ons zeker goed gezind zijn na deze boetedoening.( like van  Mr. Bart H.)

    Na de lunch volgden  weer vele emmertjes gevuld met druiven als voorbereiding voor de volgende dagen.

    Ons diner moest vandaag extra feestelijk zijn, omdat twee lieve collega’s ons gezelschap komen houden. Dat betekent ook dat we morgen afscheid moeten nemen van twee andere lieve collega’s die terugkeren naar hun warme gezinnetje.

    Net op tijd voor het voorgerecht kwamen Mr. Sips en Mr. Hollevoet onze groep vervoegen.

    Zij gaan zorgen voor de begeleiding van de tweede week van deze vendage. Hopelijk zorgen zij voor dezelfde aangename sfeer als in de eerste ;-)

    De pommes de terres röties werden vandaag geserveerd met een filet van gevogelte en een moes van appels aangekruid met een pittige currysaus zodoende  nemen we ook deel aan ‘komen eten’. Voor- en nagerecht waren te lekker om juist te beschrijven maar de smaakpapillen genoten van deze creatie van de oppergriezels.

    Na deze positieve aanvulling van de groep volgde een aangename avond vol met muzikaal entertainment waarbij vele anekdotes uitgewisseld werden.



















    16-09-2016 om 23:00 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 6 DONDERDAG 16 SEPTEMBER 2016

    Om vijf uur ’s morgens werden we opeens door een sms-geluid gewekt. Onrustig werd er gezocht naar de oorzaak van dit onheil. Na even grabbelen naar de nodige leesmiddelen kwamen we gewoon tot de conclusie dat onze Peter minder goed kon slapen dan wij. Het bericht vermeldde dat we door de tranen van de wolken pas later op de dag zouden beginnen te plukken. Goed nieuws voor ieder van ons behalve voor de ontvanger en zijn bijslaper van dit bericht.

    Slechts één woord dat men langer mocht slapen, werd net niet op gejuich onthaald. Uitslapen kwam voor enkelen zeker als geroepen waardoor het heel lang stil bleef.

    De taken werden herschikt, de voormiddag werd gebruikt voor het aanschaffen van de nodige herinneringen in de cave Cevenole. Hopelijk blijven deze zaken gesloten tot men weer huiswaarts keert om de familie te verblijden.

    Na een ‘speedlunch’ werd er nog snel eventjes grondig opgeruimd waarna de leefruimten en de keuken er weeral piekfijn bijlagen. Dit kunnen we echter niet altijd zeggen van de slaapgelegenheden, we hebben die in alle kleuren en vooral in geuren.

    Wanneer de vroege namiddag is aangebroken roept onze plicht. De druiven glinsteren nog meer dan tevoren door het nodige vocht waaraan ze zich vannacht tegoed hebben gedaan. Samen hebben ze gezorgd voor een flinke oogst waarvan ze ondertussen reeds enkele malen de geneugten hebben van kunnen smaken.

    Als tegenprestatie zorgden de oppergriezels voor een culinaire verwennerij van de eerste hap tot aan de laatste likoké. Een fris entreeke van meloen op een bedje van parmaham gevolgd door kabeljauw met een preiwortelroomsausje van de beste kwaliteit aangevuld met een smeuïge aardappelpuree van bekende makelij. Een luchtig chocoladedessert was een mooie en gesmaakte afsluiter van deze avond.

    Later op de avond werd een ongelijke strijd door de oppergriezels toch in hun voordeel beslecht.













    15-09-2016 om 21:25 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    14-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 5 WOENSDAG 14 SEPTEMBER 2016

    Regenweer was voorspeld voor deze morgen. Gisterenavond was daardoor reeds de plukplanning gewijzigd met een plotse invulling van een kleine mechanische pluk. Hierdoor kregen we de mogelijkheid om zo’n machine eens van dichtbij te bekijken. Omdat de namiddagplanning ook hierdoor sterk gewijzigd werd, moest er in de voormiddag nog proviand  gehamsterd worden. We zouden immers na sluitingstijd pas naar ons huisje terugkeren.

    De traditie van spek en eieren werd niet onderbroken, enkel de regendruppels verstoorden ons middagmaal op het terras.

    Door het regenweer zochten we andere drogere oorden op. Alleen slaat dit op het uitwendige van de mens en niet op het inwendige. We gingen immers een professionele degustatie tegemoet voorafgegaan door een toelichting over de vinificatie van de druiven.  We bezochten hiervoor de Vignerons Ardêchois te Ruoms waarbij de dienstdoende sommelier ook nog bijkomende levenslessen meegaf. Voorzien van deze kennis kunnen we in de toekomst zeker hiermee uitpakken op een wijnavond.

    Nog even langs de meest beroemde plaats van de Ardêche, namelijk Pont d’Arc, waarbij we nog stilletjes wegdroomden bij deze romantische plek.

    De dag werd afgesloten met een avondmaal dat was gereserveerd in Domaine de Ribiere. Na lang, heel lang wachten en een rondleiding door het domein kregen  we gelukkig een heerlijk voorgerecht op ons bord. De frietjes met kalfsstoverij viel ook in de smaak en het dessertenpallet was een perfecte afsluiter.

    De terugreis door het desolate landschap was er eentje waarbij de wolken weenden van verdriet. Vanaf morgen hopen we allen op beterschap. Onze dank gaat ook nog uit naar de vendagisten van vorig jaar die een leuke reactie i.v.m. de mamsiesoep postten. 















    14-09-2016 om 23:14 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 4 DINSDAG 13 SEPTEMBER 2016

    De nacht werd nog voorafgegaan door een proeverij van een plaatselijke druivendrank waarna de ochtend weer vroeg signalen gaf om op te staan.

    De verrassende warmte van het zwembad trok tijdens het ontbijt plotseling de aandacht van een oppergriezel die de verfrissing niet kon weerstaan. Voorlopig heeft dit voorbeeld weinig of geen navolging gekregen waardoor de ochtend vrij slaperig werd doorgebracht.

    Stipt om halfacht stonden we weer paraat op het veld dat we gisteren half afgewerkt hadden achtergelaten. Zelfs enkele West-Vlamingen kwamen genieten van onze arbeid en wilden graag meer weten over onze werkzaamheden.

    De pluk vorderde vandaag minder snel dan verwacht maar uiteindelijk waren we toch net na de noen klaar met ons werk. Onze beruchte spek met eieren stond al te wachten op de hongerige magen wanneer ze na een flinke verfrissing hun voeten onder de tafel schoven.

    Na een heel korte middagpauze werden we in de cave van Payzac voor een toelichting door Peter opgewacht. Een refractometer, een cuve, gisten, gamay, chatus, enz. hebben vanaf heden voor onze gasten geen geheimen meer. Een eerste les in het proeven van deze plaatselijke lekkernij kon hier niet achterblijven.

    Van de terugreis maakten de oppergriezels een sightseeing doorheen het prachtige hinterland van de Chassezac waarbij we eventjes pauzeerden bij een prachtig rotsachtig landschap dat voor sommigen een uitnodiging was om enkele stuwdammen te bouwen.

    De verpozing, die ons allen geweldig beviel, zorgde voor een vertraging van ons avondmaal.

    Later zouden we ontdekken dat een lege gasbus het zelfde effect had. Nadat dit probleem opgelost was, verscheen er in onze borden een ‘mamsiesoepje’ alias paprikatomatensoep met balletjes verzorgd door de koks van dienst; Yannick en Matthijs. De wortelpuree met kotelet en champignonsaus werden achternagezeten door een heerlijke sorbet van frambozen op een bedje van chocolade-ijs.

    Hierna had de  klok nog slechts twee uur te gaan vooraleer de dag keerde. Enkele griezels kwamen opnieuw te voorschijn waardoor de angsthazen weer talrijke zweetdruppels vertoonden.



















    13-09-2016 om 23:53 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 3 MAANDAG 12 SEPTEMBER 2016

    Gisterenavond passeerden nog vele verhalen over geesten en spoken de revue. Sommigen onder onze gasten gingen daarmee zelfs te bed al dan niet gestoord door de oppergriezels.

    Hierdoor werd  de weerstand tegen ‘Klaas Vaak’ eventjes op de proef gesteld tot groot jolijt van de oppergriezels. Ook zij moeten immers niet altijd het lijdend voorwerp zijn ;-).

    Na een zwoele nacht was iedereen tijdig op post voor een sober ontbijt. Daar het nog donker was, bleven we gelukkig nog van de slaaphoofden gespaard. De prachtige zonsopgang was een aangename verrassing waarbij sommigen al een beetje ‘romantieker’ werden of beter gezegd romantisch.

    De eerste werkdag werd begonnen met de degelijke uitleg over de veilige plukwijze van druiven en daarna werden de limieten gesteld. Vier ton druiven en daarna mag de riem eraf.

    Dit werd na het verlies van enkele liters zweet met veel voldoening behaald. Achteraf bekeken werd het werk toch sterk onderschat en was men vooral fier dat men het doel toch behaalde zonder scheuren aan lijf en leden.

    De lunch bestond uit onze alom geroemde spek en eieren maar waarbij de bakwijze nog voor enige verbetering vatbaar is. Maar de tijd zal ook hier raad brengen. Meer dan vijftig eieren verwisselden van eigenaar zodat een siësta welkom was.

    Daarna werden de taken verdeeld in een kookploeg onder leiding van Innas en Bart, een ploeg bouwvakkers voor het herstellen van piketten en een onderhoudsploeg voor de instandhouding van de bewegende delen van de automatische plukmachine.

    Ondertussen werd ook de draadloze verbinding met het thuisfront hersteld maar dat had weer de nodige voeten in de stenige ondergrond.

    Hierna was het tijd om te genieten van de culinaire kunsten van onze koks. De kippensoep werd bijzonder gesmaakt maar werd overvleugeld door de lekkere bloemkool met kaassaus vergezeld van puree en pretschijven.

    Verder wordt de avond nog afgekoeld met een frisse duik en een lekkere verse fruitsalade eventueel met een toetje slagroom afgewerkt. Tot morgen van ons allemaal!



















    12-09-2016 om 21:31 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 2 ZONDAG 11 SEPTEMBER 2016

    De bedden hadden blijkbaar hun functie goed uitgeoefend. Zoals afgesproken zaten Matthijs en Yannick reeds om acht uur aan de ontbijttafel. Waar de andere gasten op dat moment waren, mag je driemaal raden. Het petit déjeuner bestond uit ovenverse croissants, broodjes, cake, verse fruitsalade, yoghurt en nog vele andere lekkernijen. Meer dan we verwacht hadden voor een budget hotel.

     ’Zondagswinkelen’ is in Frankrijk minder ingeburgerd dan bij ons zodat het niet vanzelfsprekend was om de nodige voedingsmiddelen in te slaan om de innerlijke mens deze avond en morgenvroeg tevreden te houden.  Gelukkig was er in de onmiddellijke omgeving van ons hotel nog een supermarkt die dit probleem kon verhelpen.

     Om tien uur waren de ‘Vito’-koffers terug gevuld met zowel de valiezen als de voedingswaren zodat de reis verder gezet kon worden. Tijdens de bijzonder vlotte rit steeg de temperatuur zowel binnen als buiten de Vito’s.  Uitwendig noteerden we meer dan 33°C en inwendig groeide de nieuwsgierigheid naar de nieuw leefomgeving tot bijna oververhitte geesten.

     Vanuit de blauwgroene Rhône stegen we via kleine kronkelende asfaltwegen naar de dorre hellingen van de Ardêche die enkel nog door de groene wijnranken gekleurd werden. Het uitzicht was af en toe adembenemend, zo ook het panorama van op ons terras.

     Na ons eigenbereid Italiaans avondmaal werd volop genoten van de waterrijke afkoeling of  van een verkennende wandeling in de rustige omgeving. Alleen enkele honden en een cactus hebben ons welkom geheten. Een prachtige zonsondergang vergezelde ons bij het verlaten van deze toch wel vermoeiende dag  en doet ons dromen over wat ons in de volgende dagen nog te wachten staat.















    12-09-2016 om 18:00 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    11-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2
    We zijn allemaal gezond en wel aangekomen op onze slaap/werkplaats.  Door toedoen van de topverbindingen qua internet posten we pas morgen een nieuwe blog. 

    11-09-2016 om 18:50 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 1 ZATERDAG 10 SEPTEMBER 2016

    Tegen de normale gang van zaken in, was er vandaag een nerveuze drukte rond ‘campus Mon Rigouts’. Beter gekend als ‘de serre’. De Vrijheid was echter om tien uur niet meer filevrij waardoor er toch enkele van onze gasten met een paar minuten vertraging arriveerden.

    Na enig puzzel- en duwwerk konden uiteindelijk toch alle deuren van de ‘Vitobusjes’ gesloten worden. De wuivende handen werden nog wat getrakteerd op getoeter en via de Hemelrijksestraat verdwenen we stilaan uit het gezichtsbeeld van onze dierbaren.

     Al snel verdwenen vele kilometers onder onze wielen die gelukkig voldoende afgeveerd zijn om de Belgische snelwegen te trotseren. Enige rust kregen ze in Groenendaal waarna ze weer tot actie konden komen tot voorbij de landsgrens. ’s Middags was het drummen om een plaatsje op een parking te bemachtigen. Alles liep verder van een leien dakje zodat we tijdig aan ons hotel in Saint-Apollinaire, nabij de grootstad Dijon, arriveerden.

    Na eerst het slaapnest te hebben geïnspecteerd, werd het nabijgelegen grillrestaurant bevolkt door onze meute. Wij waren natuurlijk de eerste klanten daar ze in Frankrijk eerder de gewoonte hebben om later aan tafel te gaan. Na het heerlijke chocoladedessert trokken we nog snel het oude stadscentrum van Dijon in.

    In de stad waren het nu onze voeten die de nodige arbeid moesten verrichtten. Het volgen van de stadswandeling had meer weg van het  ontwijken van dierlijke uitspattingen dan het toeristisch bekijken van de indrukwekkende architectuur. Na enige moeite vonden we onze ‘Vito’s’ braaf terug op de plaats waar we ze tezamen alleen hebben achter gelaten.

    Na de vele verkeerslichten bereikten we uiteindelijk terug onze basis van vandaag. Momenteel zijn alle geluiden in de kamers reeds teruggeschroefd tot snurkniveau. Slaapwel.















    11-09-2016 om 00:13 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEILIG AANGEKOMEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen We zijn net veilig rond zessen aan ons slaapplaats in de omgeving van Dijon gearriveerd.

    Nu gaan we op zoek naar een lekkernij om onze magen te verwennen.

    Groetjes en tot straks wanneer we misschien nog meer foto's gaan posten

    10-09-2016 om 18:03 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    01-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NUTTIGE DOCUMENTEN

    Er zijn ondertussen al twee zaken die je moet regelen vooraleer we kunnen vertrekken in september.

     

    een europees ziekteverzekeringskaart

     

    deze kan je indien men lid is van de CM via onderstaande link online bestellen.

      

    https://www.cm.be/applicatie/documenten-bestellen.jsp

      

    een toelating om naar het buitenland te reizen

     

     

    Dit bewijs moet je hebben als je nog geen 18 jaar bent op het moment van het reizen naar het buitenland.

    Dti document kan je op je gemeentehuis bekomen.

     

    01-09-2016 om 13:26 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.informatievergadering dinsdag 6 september 2016

    Informatievergadering

    Geachte ouder(s), leerlingen van BLA6 en BTU6

     

    Op dinsdag 6 september 2016 te 19.30 uur richt het Vrij Instituut voor Technisch Onderwijs

    een informatievergadering in, in het lokaal T0.10 van de school aan de Gravin Elisabethlaan 30.

    Het belangrijkste deel van de avond is natuurlijk de toelichting over de inleefreis Frankrijk 2016 die doorgaat van zaterdag 10/9/2016 tot en met vrijdag 23/9/2016.

    Bijlagen:
    uitnodiging info-avond 2016 ouders.docx (40.3 KB)   

    31-08-2016 om 11:46 geschreven door vgema  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016

    Welkom op onze blog van BLA6/BTU6 VITO HOOGSTRATEN!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs