Inhoud blog
  • DAG 14 VRIJDAG 23 SEPTEMBER 2016
  • DAG 13 DONDERDAG 22 SEPTEMBER 2016
  • DAG 12 WOENSDAG 21 SEPTEMBER 2016
  • DAG 11 DINSDAG 20 SEPTEMBER 2016
  • DAG 10 MAANDAG 19 SEPTEMBER 2016
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    FRANKRIJK VENDAGE 2016
    ALLEEN TESAMEN LEVEN EN WERKEN
    de belevenissen van BLA6 + BTU6
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAG 3 MAANDAG 12 SEPTEMBER 2016

    Gisterenavond passeerden nog vele verhalen over geesten en spoken de revue. Sommigen onder onze gasten gingen daarmee zelfs te bed al dan niet gestoord door de oppergriezels.

    Hierdoor werd  de weerstand tegen ‘Klaas Vaak’ eventjes op de proef gesteld tot groot jolijt van de oppergriezels. Ook zij moeten immers niet altijd het lijdend voorwerp zijn ;-).

    Na een zwoele nacht was iedereen tijdig op post voor een sober ontbijt. Daar het nog donker was, bleven we gelukkig nog van de slaaphoofden gespaard. De prachtige zonsopgang was een aangename verrassing waarbij sommigen al een beetje ‘romantieker’ werden of beter gezegd romantisch.

    De eerste werkdag werd begonnen met de degelijke uitleg over de veilige plukwijze van druiven en daarna werden de limieten gesteld. Vier ton druiven en daarna mag de riem eraf.

    Dit werd na het verlies van enkele liters zweet met veel voldoening behaald. Achteraf bekeken werd het werk toch sterk onderschat en was men vooral fier dat men het doel toch behaalde zonder scheuren aan lijf en leden.

    De lunch bestond uit onze alom geroemde spek en eieren maar waarbij de bakwijze nog voor enige verbetering vatbaar is. Maar de tijd zal ook hier raad brengen. Meer dan vijftig eieren verwisselden van eigenaar zodat een siësta welkom was.

    Daarna werden de taken verdeeld in een kookploeg onder leiding van Innas en Bart, een ploeg bouwvakkers voor het herstellen van piketten en een onderhoudsploeg voor de instandhouding van de bewegende delen van de automatische plukmachine.

    Ondertussen werd ook de draadloze verbinding met het thuisfront hersteld maar dat had weer de nodige voeten in de stenige ondergrond.

    Hierna was het tijd om te genieten van de culinaire kunsten van onze koks. De kippensoep werd bijzonder gesmaakt maar werd overvleugeld door de lekkere bloemkool met kaassaus vergezeld van puree en pretschijven.

    Verder wordt de avond nog afgekoeld met een frisse duik en een lekkere verse fruitsalade eventueel met een toetje slagroom afgewerkt. Tot morgen van ons allemaal!





















    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    13-09-2016
    warm !!

    goe bezig mannen!! hoop voor jullie dat het daar ni zo warm is als hier !! vandaag is het ni te doen buiten dus lekker binnenblijven hier!! grt aan allen :)

    13-09-2016 om 16:44 geschreven door de houwer wendy




    Archief per week
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016

    Welkom op onze blog van BLA6/BTU6 VITO HOOGSTRATEN!
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs