In één van mijn vorige artikels had ik het over rozen (zie link) en haalde ik ook aan dat wij een aantal Moschata hybriden hadden aangeplant.
Hierna een aantal foto's van deze struikrozen + hun naam welke ik indertijd besteld heb bij Lens Roses.
Je kan natuurlijk ook bij een plaatselijk teler deze rozen bestellen want elk gerenommeerd tuinbedrijf zal wellicht wel een aantal van deze rozen in zijn assortiment hebben.
Deze rozen heb ik op +/- 60 cm uit elkaar geplant en dan krijg je mooie hagen met veel variëteit in kleur: rood, roos en wit.
Als je graag vogels in je tuin hebt, moet je er ook voor zorgen dat ze een onderkomen vinden.
De meeste maken hun nest onder een houten afdak, in een boom, onder de zonnepanelen, enz., maar je kan ook een handje helpen door nestkastjes op te hangen.
Hang deze kastjes niet te ver zodat je kan waarnemen wanneer ze er gebruik van maken.
Wij kochten in een groothandelszaak een paar van die nestkastjes, maar jaar na jaar vertikten de vogels het om in die kastjes hun nest te bouwen.
Waar ze wel een nest maakten was bovenaan in onze klimrozelaars (=mussen), onder het dakgebinte van onze poolhouse (winterkoninkjes), onder de nok van het dak (koolmezen) en onder de zonnepanelen (mussen).
Dit veranderde toen we van oude wilgen twee stronken ophingen waarin spechten een gat hadden gemaakt (zie foto's hierna).
Het jaar erop vonden de koolmezen hierin een onderkomen en dus bruikbaar genoeg om hun nest in te maken.
Moraal van het verhaal: laat de natuur zijn eigen gangetje gaan
Natuurlijk illustreren kleurenfoto's perfect de pracht en de mooiheid van bloemen en planten in je tuin, maar een aantal zwartwit foto's misstaan zeker ook niet op mijn blog (zie hierna).
Geniet maar mee.
Een dagpauwoog op een dahlia.
Akelei
Gele lis
Een roos met op de achtergrond weerspiegeling uit de vijver.
Als je van dieren in je tuin houdt, moet je hen tijdens droge periodes ook de nodige ondersteuning geven.
Pakweg 10 jaar terug was dit niet nodig. Dan hadden we nog evenveel natte zomerdagen als droge, maar de laatste jaren, met de opwarming van de aarde, voorzie je best een aantal vogeldrinkplaatsen in je tuin.
Omdat de reiger regelmatig op bezoek komt hebben we onze vijver overspannen met netten - daar kunnen de vogels dus niet meer terecht voor een verkwikkende duik of om hun dorst te lessen - dus plaats ik steeds een aantal onderzetschalen van bloempotten die ik voorzie van voldoende water voor onze gevleugelde dieren. Tijdens erg warme zomerdagen zijn deze schalen 's avonds praktisch leeg omdat allerhande vogels er niet enkel komen drinken, maar ook een verkwikkend badje nemen.
Je moet je niet verplaatsen naar je groentetuin en een plotse, opkomende regenbui zal ook geen excuus vormen om vlug een paar kruiden te plukken om je gerecht(en) op te smukken.
Als je geen vrij stukje grond in de buurt van je keuken hebt, is het dus misschien raadzaam om een kruidenbak of moestuinbak te plaatsen waarin je een aantal courante tuinkruiden in kwijt kunt.
Wij opteerden voor een kruidenbak in hout die we aankochten bij een grote winkelketen en die we beitsten in een neutrale kleur.
De bak zelf vulden we op met kwaliteitsgrond en nadien was het een koud kunstje om er een aantal vaste tuinkruiden in te poten.
Hierna foto van de kruidenbak die we aankochten en eronder twee foto's van de gevulde kruidenbak.
Wij opteerden o.a. voor bieslook, tijm en rozemarijn als kruiden en een ander deel van de bak vulden wij met radijsjes of sla.
Ik ben Erik Dhaeyer, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Nonkel Erik.
Ik ben een man en woon in Galmaarden (België) en mijn beroep is gepensioneerd preventieadviseur.
Ik ben geboren op 26/09/1957 en ben nu dus 67 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: tuinieren, reizen, wandelen, fotografie, lekker uit eten gaan, ....