Venezuela 2009
con mochila a través de Venezuela
Inhoud blog
  • Woensdag, 26 augustus 2009
  • Dinsdag, 25 augustus 2009
  • Maandag24 augustus 2009
  • Zondag, 23 augustus 2009
  • Zaterdag, 22 augustus 2009
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    09-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 6 augustus 2009
    En dan leggen we terug de iets meer dan 500 km af naar Merida.  Venezuela is ongeveer 30x België en de verplaatsingen zijn dan ook tijdrovend.
    En omdat we weer de Andes moeten oversteken, ligt de gemiddelde snelheid aan de lage kant. 
    Dorpen en steden aandoen in Venezuela betekent zoveel als Bolivar ontmoeten.  Elke stad of dorp, zelfs die naam onwaardig, heeft zijn plaza of avenida die genoemd is naar de grote bevrijder van weleer.

    Simon Bolivar is de man die het hele noordwesten van Zuid-Amerika (Venezuela, Colombia, Ecuador, Panama, Peru en Bolivië) heeft bevrijd uit de handen van de Spanjaarden.
    Hij werd geboren in Caracas op 24 juli 1783.  In 1812 nam Bolivar het commando over van de bestaande revolutionairen.  Gedurende jaren bevocht hij de Spaanse overheersers.  Uiteindelijk verklaart hij in 1819 de Groot-Colombiaanse Federatie (Venezuela, Colombia en Ecuador) onafhankelijk.
    Hij droomde van een soort Verenigde Staten van Zuid-Amerika, maar slaagde niet in zijn opzet.  Hij stierf arm en miskend in Colombia op 17 december 1830.  Later werd hij in ere hersteld en vandaag is het al Simon Bolivar wat de klok slaat.
    En Chavez natuurlijk.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    09-08-2009, 21:45 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 5 augustus 2009
    Los Llanos in enkele dagen verkennen is niet evident.  "De Serengeti van Zuid-Amerika", zoals het gebied ook wel eens wordt genoemd, beslaat alleen al in Venezuela een oppervlakte van 300.000km2  met nog eens 250.000km2 op Boliviaans grondgebied.
    Het is een grasland dat in het regenseizoen (mei-november) wordt overstroomd door het wassende water van talloze rivieren.  Het extreme klimaat zorgt dan weer voor grote droogte en verzengende hitte in het droge seizoen.
    Touroperatoren nemen toeristen voor enkele dagen mee om een indruk te geven van het leven, vooral dierenleven op Los Llanos.

    Na gisteren hebben we het dan ook wel duidelijk gezien, maar aangezien het programma nog een dag omvat, heeft men wat ontspanning ingelast.
    ·s Morgens paardrijden.  Rustig toeren voor het vlakke land en gezelschap krijgen van vooral vogels.  En tegen de middag in volle galop naar huis om een nieuwe stortbui voor te blijven.
    In de late namiddag piranha·s vissen.  Van de vangst mogen we ·s avonds culinair "genieten".  Van de magere vangst zal echter niet veel te genieten vallen.  Piranha·s zijn best wel lekker, maar ze leveren meer graten dan vlees en we hadden eigenlijk iemand nodig om onze vangst te komen vermenigvuldigen (samen met de fles wijn die hij dan ook had kunnen meebrengen).
    Het is al mij al mooi geweest.  Niet zo met mijn voeten en enkels.  Die staan vol rode knobbels en maken mij gek van de jeuk.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-08-2009, 21:35 geschreven door willy2009  
    07-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 4 augustus 2009
    Na een eenvoudig ontbijt gaan we op safari in onze 4x4.
    Dit is wel muggenland, maar ook talloze vogels hebben hier hun habitat. 

    Reigers in alle soorten en maten, ooievaars, ibissen, roze lepelaars, nog andere en vele niet bij naam te noemen steltlopers en watervogels. 
    We tellen minstens vijf soorten havikken.  Arenden, kanaries, vliegenvangers.........het houdt niet op.  Tussendoor zien we ook nog kaaimannen
    in het water glijden wanneer we te dichtbij komen.
    Er zijn ook nog de onvermijdelijke capibari.  De capibara is het grootste knaagdier ter wereld.  Het houdt het midden tussen een varken en een grote rat.  Dit dier kan tot 90 cm hoog worden en is de belngrijkste voedingsbron voor de anaconda.  De anaconda, ook alweer de grootste wurgslang ter wereld waarvan we al vrij snel een exemplaar mogen bewonderen.  Het is een mannetje dat ua omvang ruim moet onderdoen voort de vrouwelijke sexe.  De slang die wij uit het water halen meet toch ongeveer drie meter.
    Deze succesvolle voormiddag eindigt met een grandioze stortbui die vier uur gaat aanhouden.  In een mum van tijd is ons kamp overstroomd en een siesta is de enige verstandige tijdsbesteding.
    Opeens wordt iedereen opgeschrikt door de opmerkelijke aanwezigheid van een reuzenslang.   Een 50-tal meter buiten het kamp is een vrouwelijk beest aangetroffen.  Een indrukwekkend die van ruim zes meter lengte, een moeilijk te schatten gewicht en een omtrek -ongeveer in het midden- van ruim 60 cm.   Zo n monster heeft geen enkel probleem om bvb een volwassen mens te doden.

    Rond drie uur in de namiddag stappen we in een bootje voor nog meer watergewenning, vogels...........en de roze dolfijn.
    We varen door en langs een soort van mangrove, maar dat is het natuurlijk niet.  Mangrove vindt je enkel in brak of zout water maar dit is een
    look-a-like.  Bossen in het water.  Naast soorten ijsvogels, weer andere soorten reigers, aalscholvers.....weet ik veel wat nog, wordt onze aandacht speciaal getrokken op de Hoatzin.  Opisthocomus Hoazin.  Een wat raar uitziende vogel die volgens geleerden de link is tussen de dinosauriers en de huidige vogels. 
    Hij/zij is ongeveer zo groot als een fazant, heeft een verwarde kuif op de blauwe kop en combineert de kleuren licht-, donker- en roodbruin.
    Op de poten heeft hij nog een klauw waarmee hij, voor hij kon vliegen, in bomen klom.  Ze leven uitsluitend in bomen die in waterrijk gebied staan en hij is hier in grote getale aanwezig.

    In het water komen nieuwsgierige roze zoetwaterdolfijnen ons bootje onderzoeken.   Hun huid is dus roze, ze worden ongeveer twee meter lang en tot 200 kg zwaar.  Ze hebben bijzonder slechte ogen en gebruiken een soort radar om prooien te vangen en om zich te orienteren.
    Op het einde van onze uitstap kunnen we niet aan de verleiding weerstaan om een duik te nemen in het warme water en de dolfijnen gezelschap te houden. 
    Wanneer we in het donker naar het kamp terugkeren, komen de nachtvalken te voorschijn.  Het is een donkerbruin gespikkelde, tot 20cm grote nachtelijke jager.  Vorig jaar in Madagascar kon ik deze bijzondere vogel in zijn slaap verrassen en  van zeer dichtbij bewonderen.   Hier zijn ze zeer talrijk aanwezig. 

    Wanneer ik s nachts het vreselijke gesnurk van onze chauffeur ontvlucht, en bovendien door vreselijke jeuk moegekrabd mijn hangmat verlaat, ga ik een luchtje scheppen.  In het schemerlicht van een nieuwe woensdag word ik omsingeld door een leger vleermuizen.  Hele zwermen fladderen in en door het kamp en verduisteren het licht van de nieuwe dag. 
    Ik weet niet wat ik zie!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    07-08-2009, 17:38 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 3 augustus 2009

    Vooraleer de verslaggeving te beginnen hebben wij nog een kort bericht voor onze goede vriend "Buenas Dias"

    Buenas dias, nuestro amigo BD,

    Las problemas ue encontramos no son problemas irresoluble para nosotros.
    En este caso, pensamos ue conocemos su identidad.
    Estas un hombre bastante gordo, con bigote muy grande y estas muy envidioso
    de nosotros por ue no puedes viajar y no puedes acompañarnos.
    Vagabunlocuazgolondrinala  nuestro amigo. 
    Hast luego.

    Tot zover dit persoonlijk bericht.

    Vandaag vertrekken we in 4x4jeep  met nog vier andere toeristen naar Los Llanos. 
    We verlaten Merida en moeten klimmem tot op ongeveer 3.800 meter.  We passeren langs de hoogste pieken van deze
    uitloper van de Andes zoals Pico Bolivar met 5000 meter en Pico Humboldt die 4950 meter hoogte haalt. 
    Van gematigd warm daalt de temperatuur naar redelijk koud.  Na enkele uren begint de afdaling en we belanden stilaan in een
    warme tot tropisch warme en vochtige omgeving. 
    Na ongeveer 540 km, twaalf uur rijden -en enkele stops-  komen we aan op onze bestemming, ons kamp in Los Llanos.  Los Llanos betekent
    "vlakte", eindeloze vlakte zeg maar.
    Los Llanos, eindeloze grasvlakte waar slechts een handvol veetelers wonen.  In het droge seizoen een kurkdroge,
    barre streek, maar in het regenseizoen, waar we nu volop inzitten, wordt deze vlakte omgetoverd tot een groot moeras en waterland.
    Muggen vinden hier de gedroomde omstandigheden om zich op een ongehoorde manier te vermenigvuldigen.  Anti-muggenmelk of niet,
    het baat niet.  We zitten onder het zweet en de muggen.
    We verblijven in een eenvoudig campement en slapen allemaal samen in een soort slaapzaal waar voor ieder van ons een hangmat klaarhangt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-08-2009, 16:59 geschreven door willy2009  
    03-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag, 2 augustus 2009

    Oefening baart kunst, maar te weinig oefening baart stramme spieren. 

    We weten waar we voor staan en plannen een nieuwe dagtrip, hoger de bergen in.  La culata is als het ware geen bestemming, eerder het eindpunt van een busrit en de startplaats van onze bergtocht van vandaag.  We vertrekken met goed weer maar na ongeveer twee uur stappen beneemt een aanzwellende mist ons het zicht. 

    We nemen geen risico en keren op onze stappen terug.  Bij het vertrekpunt is het hopeloos wachten op een busje terug.  Ik stel voor om het er maar tevoet op te wagen hoewel we er ons van bewust zijn dat er ongeveer 30 km voor ons liggen.  Les belges sont fous, zegt de dame van het Franse koppel waarmee we in gesprek geraakt zijn.  Maar zij zullen de buschauffeur vragen ons een lift te geven als zij ons zullen voorbijrijden.

    Maar een bus waar al enkele uren vele mensen op staan te wachten heeft geen enkel plaatsje meer voor naïeve stappers en rijdt ons ongeïnteresseerd voorbij.   Ik loop al vele kilometers met mijn duim omhoog, maar voor Venezolanen zijn wij zonder meer quantite neglisable.

    Dan stopt uiteindelijk auto nummer 547.  Een Europees uitziende man die ons verwijst naar de open bak, maar ons uiteindelijk tot praktisch voor de deur van onze posada brengt.  Onze vele kilometers zitten erop.  Onze spieren hebben het geweten.

    Morgen vertrekken we voor vier dagen naar Los Llanos, een soort pampas waar we dieren gaan spotten.  We zeggen nog niet dewelke en hoeveel, we willen niet elke keer afgaan als een gieter. 
    Meer dan waarschijnlijk zal onze blog dan ook voor deze periode inactief blijven, tenzij jullie massaal gaan beginnen reageren natuurlijk.

    We leven in blijde verwachting


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2009, 04:39 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag, 1 augustus 2009
    Wat wij op vrijdag uitspookten, las je natuurlijk bij donderdag.  Donderdag en vrijdag zijn vlotjes in mekaar overgegaan via een nachtelijke busrit.

    Acclimatiseren in Merida doen we via een daguitstap naar JAJI (uitspreken als ha-hee).  Een por puesto (klein busje) brengt ons er naartoe.  Jaji is een klein maar uiterst pittoresk bergdorpje met kleine huisjes, een lichtblauw kerkje, smalle straatjes en bijzonder weinig inwoners.  Binnen het half uur hebben we alles gezien en we dalen te voet af naar La Mesa, het volgende dorpje.  Onderweg staat er een vrouw in een soort open veldkeuken en we zien rode halve kippen en eveneens rode vissen samen boven een houtvuur hangen.  We vragen ons af hoe zij aan die kleur komen en blijkt dat zij zijn gemarineerd in "mora", het sap van een soort braambes.  Wij schuiven aan tafel en de kip wordt in stukken gehakt en gefrituurd.  We hebben al zelden zo goed gegeten hier in Venezuela.

    We vervolgen onze wandeling en stappen uiteindelijk zo n twintig kilometer door en vooral langs regenwoud.  We beschouwen het als een eerste training na lang nietsdoen en ongeduldig wachten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-08-2009, 04:23 geschreven door willy2009  
    01-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 20 juli 2009
    "Een baaldag", zou onze Nederlandse gastheer dit noemen. 
    Bootje naar Chuao, een wandeling door cacaoplantages en dan lang wachten op een bootje terug richting Choroni.
    Ik voel me helemaal niet lekker (keel- en hoofdpijn) en zoek de schaduw op.  Stephaan neemt het kleine strandje
    voor zijn rekening, maar langer dan een uur hou je het onder deze tropische zon niet vol.

    Het goede nieuws dat we net ontvingen is dat we verder kunnen doorreizen.  We rekenen snel af met Nederlandse
    Bart en springen op een nachtbus die ons tot in Merida brengt.  We krijgen een ijskoude maar confortabele
    slaapbus die er ongeveer twaalf uur over doet. 
    In Merida belanden we in de posada van een Duitser (waarom zouden al die Nederlanders, Duitsers, Zwitsers en zo
    Europa ontvlucht zijn?).

    We kuieren wat door de stad en maken afspraken en vergelijken prijzen van diverse reisorganisaties.  
    Ergens langs de kant zit ook nog een oude genezer die ons in een onduidelijk Spaans wil uitleggen wat hij allemaal
    wel kan genezen.  Maar dan verontschuldigt hij zich want hij moet snel terug de bergen in om een vrouw te gaan genezen.
    Hij brengt zijn handen naar zijn kruis, en Stephaan heeft eruit verstaan dat er iets niet in orde is met de prostaat.  Tot ik
    hem uitleg dat vrouwen geen prostaat hebben.  Hij moet de vagina gaan genezen (of zoiets...). 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    01-08-2009, 03:45 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 29 juli 2009
    Nog steeds om de tijd te doden nemen we een bus naar Choroni.  Het vraagt ongeveer twee uur om via een kronkelende bergpas (en dwars door Parque Pittier) Choroni en de kust te bereiken.  De chauffeur is een kamikaze en het is beter dat we verstand op nul zetten.  Hij raast door de bochten en heeft meer aandacht voor de klaxon dan voor de meer belangrijke instrumenten zoals stuur en rem.  Alles loslaten!

    Choroni is een klein slaperig dorpje met mooie pastelkleurige huisjes, maar er is echt niets te beleven.  Morgen varen we door (een half uurtje maar) naar nog een kleiner gat  (het noemt Chuao voor de geinteresseerden) waar we gaan rondneuzen op cacao plantages.

    Ik ben inmiddels slachtoffer geworden van aircotoestanden op bussen en hotelkamers en ben snipverkouden.  En het wordt hoog tijd dat er hier wat actie in de zaak komt. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2009, 03:31 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag, 28 juli 2009
    We ondernemen een nieuwe poging om Henri Pittier te vereren met een bezoek.
    Vandaag is alles gemakkelijk.   Een Frans koppel met een huurauto neemt ons mee.  Het hek is open en de wachters doen niet moeilijk
    Op gidsen kunnen we vandaag echter geen beroep doen (we doen geen moeite en vragen niet naar de reden).  Daarom moeten we ons 
    beperken tot een ocharme twee uur durende wandeling over een platgelopen pad.  In de wetenschap dat dit park meer dan 1.000 vierkante
    km groot is, hoeft het niet te verwonderen dat we geen enkel van de potentieel aanwezige dieren tegenkomen.  Die beesten zijn niet gek om
    juist daar in onze weg te komen lopen.  De ervaring heeft ons trouwens al geleerd om op dit vlak niet te veel verwachtingen te koesteren.

    We zoeken weer onze posada op waar we nog steeds min of meer gegijzeld worden door een tijdrovende geldtransfert.  We doden de tijd
    met wandelen en lezen.  We beklimmen ook nog een mangoboom die een ietsje teveel staat te pronken. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-08-2009, 03:21 geschreven door willy2009  
    29-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 27 juli 2009

    We slapen bijna de klok rond, hebben waarschijnlijk niet gesnurkt want niets gehoord, en kijken monter Venezuela en de start van ons avontuur tegemoet.
    Op aanwijzen van onze nederlandse gastheer (een beetje opletten toch want hij heet "van den Hurk") en met de welgekomen hulp van broer Raf
    organiseren we een internationale geldcarrousel over België via Nederland tot in Venezuela om aan goedkope(re) valuta te geraken.  Geld is altijd al in een of andere vorm een probleem geweest op onze reizen.
    We hebben een bezoek gepland aan het "Parque National Henri Pittier":  Henri Pittier is/was een Zwiterse botanist die dit 1078 vierkante km grote park "uitgevonden" heeft.
    Volgens onze info zullen we er ongeveer 600 vogelsoorten naast tapirs, herten, pumas,agoutis, peccaries, ocelots, opossums, armadillos, apen, slangen, kikkers en misschien ook wel vleermuizen tegen het lijf lopen.  We hebben ons goed voorbereid en zijn gewapend met een (1) fles water.
    Het loopt allemaal niet zo'n vaart.  We staan voor een gesloten hek.  Niets kan ons echter stoppen en we klimmen erover.  Maar wat verder staat een eenzame wachter die ons kordaat terugstuurt.  We proberen nog met het ultieme argument dat we ook botanisten zijn en speciaal zijn overgevlogen uit België.  Belgica  is hier duidelijk onbekend, dus onbemind, en onze Spaanse woordenschat maakt blijkbaar ook al niet te veel indruk.  Met de boodschap dat we morgen wel welkom zijn, klauteren we terug (maar nu naar de verkeerde kant) over het hek.
    Er blijven voor vandaag niet veel alternatieven over en we besluiten op een bus te wachten die de bergkam oversteekt richting Caraïbische Zee.
    We zitten hier nl. in het noorden van Venezuela waar het land begrensd wordt door genoemde zee en een 1200 km lange kustlijn de zee op afstand houdt.

    Iemand met goede ogen kan in de verre verte eilanden ontwaren zoals er zijn Bonaire, Curacao, Trinidad en nog vele andere en kleinere die je zelfs, als echte verziende, niet meer kan zien.
    Wij specialiseren ons op de korte afstand en stellen vast dat het strand redelijk bevolkt is met uitsluitend Venezolanen.  We kunnen er ook niet naast kijken dat er bloedmooie jonge Venezolaanse meisjes rondlopen, maar eens de status van moeder bereikt, ligt het schoonheidsideaal hier rond een BMI van 30 of meer.  En daar is ook niet eenvoudig rond of over te kijken.

    We houden het noodgedwongen bij wat rondkuieren, ons laten verbranden en een fletse vissoep.

    Alle begin is moeilijk.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-07-2009, 03:34 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 26 juli 2009

    Het bloed kruipt waar het niet lopen kan.

    Om 6u30 staan we in het station Brussel-Zuid waar we de Thalys nemen naar Paris Ch. de Gaulle.
    Dit jaar laten we zwart Afrika  voor wat het is en hebben gekozen voor een "veilige" bestemming.
    Venezuela, het Zuid-Amerikaanse land van Hugo Chavez.
    Na een  negen uur durende en rustige vliegreis landen we in  de hoofdstad Caracas en noteren een tijdsverschil
    van 6uur en dertig minuten.  13 uur in Caracas is 19u30 in Brussel  (of  Antwerpen).

    We vinden  het geraadzaam om het redelijk onveilige Caracas onmiddellijk te verlaten en nemen een taxi die ons 
    naar een busstation voor Maracay brengt.  We mogen al direct aan den lijve het begrip "onveilig" ondervinden.

    De taxichauffeur scheurt met een snelheid  tot 120 km/uur door de stad en bij aankomst probeert hij de afgesproken
    prijs te verdubbelen.  We ontwijken een uitzichtloze discussie en stappen gewoon op.  Hij slaagt er nog in een zeer
    verongelijkte indruk op zijn gezicht te toveren.
    Proberen gaat mee.

    Na nog een busreisje van ongeveer anderhalf uur kiezen we in Maracay  voor de "Posada  El Limon"  om de eerste
    nacht door te brengen.  De eigenaar is een Nederlander  (je vindt ze echt overal).  Die man is uiteraard  goed op de
    hoogte van geldzaken en de Venezolaanse toestanden terzake.  Blijkt dat we bij aankomst  al direct werden opgelicht. 
    We betalen voor 1000 Bolivares ongeveer 350 euro terwijl  het op de zwarte markt niet meer dan 150 euro zou gekost
    hebben.
    Dit betekent dat we hier "zaken moeten doen".  Maar voor vandaag  is het daarvoor te laat.  Onze ogen vallen gewoon dicht.
    We zijn bijna 24 uur  "on the road" en de plaatselijke hitte en vochtigheid  doen ook hun werk.

    Slaap wel.            
     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    29-07-2009, 00:50 geschreven door willy2009  
    25-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    TEST
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    25-07-2009, 13:13 geschreven door willy2009  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/venezuela2009

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    25-07-2009, 13:10 geschreven door  
    Archief per week
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs