Trainingen : Dinsdag van 18.00u tot 19.25u en donderdag van 18.00u tot 19.25u

Jullie info-site !
    31-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VV Laakdal - Tongerlo
    Hallo iedereen,

Het begon weer goed bij onze U15 voor de match tegen Tongerlo. Vrijdagavond 11 man normaal + 2 extra van de B, 13 dus. Mauritio was nog twijfelachtig met de knie en Seppe ziek van donderdagtraining, dus nog twijfelgevallen. Zaterdag 8.30u : Nog met 11 want plots 2 afgevallen : Winter (?, had vrijdag nog bevestigd) en Jonas (ziek). Het zag er dus al niet te best uit. 9.18u : 10 spelers zitten in de kleedkamer...., geen spoor van Mauritio...., wat nu ?  Hem opgebeld en die valt uit de lucht dat die moet voetballen..... Hij zou nog komen...Na controle van het veld, zei de scheids dat de match doorging. Het was te doen, maar de linkerkant van het veld was er slecht aan toe.  Bevroren, veel sneeuw, maar kom. 9.55u : Mauritio teruggebeld, maar geen antwoord. 10.03u : We starten de match met zijn tienen, want nog geen Mauritio... Van de B deden Poline mee en keeper Michiel als voetballer.

De match was zo'n 6' bezig en we kwamen al op achterstand. 0-1 en nog steeds met 10... Maar binnen de minuut kon Jarne N. gelijkmaken, 1-1. 11' Balverlies VV Laakdal en de 1-2 stond op het bord. Ondertussen was Mauritio toch gearriveerd... en na 16' spelen knalde Jarne N. zijn tweede binnen en 2-2. In de 2de helft kwam VV Laakdal voor de eerste keer op voorsprong. Keeper mistrapte zich en Jarne N. pakte de bal vol op de voet en scoorde met een verre boogbal de 3-2. 8' Ilian onderschept de bal en scoort de 4-2. Toch mochten we hiermee niet gerust zijn. Tongerlo combineerde beter en was gevaarlijk op de tegenaanval. In de 15' resulteerde dit in de 4-3. Opvallend was ook dat Tongerlo al zijn acties via de linkerkant opzette en van daar ook meestal scoorde. Al kwam de gelijkmaker twee minuten later via het centrum. Het stond 4-4, meteen ruststand.

De pionnetjes werden wat herschikt in offensievere opstelling om er terug tegenaan te gaan in de 3de helft.

En dat rendeerde : 7' Lange bal van Jarne N. op Ilian, die solo de 5-4 tegen de netten trapte. En dan...., dan volgden nog zo'n 10-tal open kansen voor ons, maar geen enkele werd benut. Arthur 2x naast, Ilian 4x gevaarlijk alleen voor doel, maar naast of op keeper, Jarne en Mauritio nog kansen. Man, man.... We startten de 4de helft dan en we hadden minstens 5 à 7 doelpunten moeten voorstaan na al die kansen, maar helaas, dat was niet het geval. Begin van de 4de helft, voorzet Ilian na een mooie Jarne-pas, trapt de bal tegen Mauritio aan, die met zijn lichaam wegdraait van de bal en de bal gaat in doel !! 6-4. Diezelfde Mauritio - niet in de match-, ligt na balverlies aan de basis van de 6-5, na een Tongerlo-tegenaanval. Drie minuten later : corner Ilian, Jarne naar Arthur, die op doel trapt en aan de tweede paal borstelt Poline de 7-5 binnen. Een minuut later stond het alweer 7-6. 10' Lange bal Jarne op Ilian en die maakt de 8-6 mooi af. Even later wordt diezelfde Ilian foutief afgestopt, maar geen penalty !!! Even later gaat Ilian weer een verdediger op snelheid voorbij, en gewoon vrije trap en geel voor de Tongerlo-verdediger. De vrije trap moest gegeven worden met een muurtje van op 3m..... Eén minuut voor het einde krijgt Tongerlo dan plots wel een penalty !?! Het wordt nog 8-7, maar einde match en na een moeilijke match met juist 10-11 man, toch mooi naar winst geknokt.

Na de match zagen de lichamen er serieus gehavend uit met bloederige taferelen.....

Een schoonheidsprijs verdienden we niet, maar opdracht volbracht.

Tegen de vele tegengoals gaan we toch iets moeten doen ! Want ondanks de vele kansen, scoren we genoeg, al kan dit gezien die kansen nog meer, maar 55 tegengoals is veel te veel !!! Houtvenne heeft 16 tegengoals in evenveel matchen !! Zij verloren vandaag verrassend in eigen huis tegen St. Dimpna. Nu ja, verrassend...., het is tegen een provinciale ploeg hé.... Zo naderen we tot op 3 punten van de leiders en volgende zondag is het...... VV Laakdal - Houtvenne !!

Dinsdag geen training, woensdag match in Veerle tegen Diest om 18.30u. Iedereen om 17.45u daar !