Koude ei muffins
Recept voor 1
persoon (1 portie = 1 muffin)
https://www.leukerecepten.nl/recepten/vegetarische-ei-muffins/
Ingrediƫnten:
-
Doperwten
(10 g), blik
-
1/6
paprika (20 g), vers
-
1/3
teentje knoflook (2g), vers
-
Lente-ui
(5 g), vers
-
Bieslook
(3 g), vers
-
1
ei ( 50 g)
-
peper
en zout
-
2,5
ml magere melk
-
8
g kruidenkaas light
Bereidingswijze:
1)
Verwarm de oven op 180 graden.
2)
Kook de doperwten beetgaar (3 minuten).
3)
Snijd de paprika en knoflook in kleine stukjes en bak ze gedurende 5
minuten.
4)
Snijd de lente ui in ringen en de bieslook fijn.
5)
Meng de eieren in een kom met peper, zout, bieslook en melk.
6)
Mix dit goed met een garde.
7)
Neem de siliconen vormpjes en verdeel onderin de paprika, doperwten en
lente ui.
8)
Bak de ei-muffins gedurende 25 tot 30 minuten af (het ei moet volledig
gestold zijn).
9)
Doe de kruidenkaas in een spuitzak en eenmaal afgekoeld spuit je een
toefje op de ei-muffins. Werk af met gesneden bieslook.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (55,5g)
|
106kcal
|
3,4g
|
1,7g
|
1,1g
|
7,7g
|
6,5g
|
2,55g
|
2,81g
|
0,95g
|
Per
100g
|
190kcal
|
6,1g
|
3,1g
|
1,9g
|
13,9g
|
11,7g
|
4,59g
|
5,06g
|
1,71g
|
En%
|
100
|
13
|
6
|
4
|
29
|
55
|
22
|
24
|
8
|
%
dekking
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
/
|
VV/EOV + MOV = 0,68 (minder dan 2)
|
Stijn Vande Putte en Margaux Peleman
|