Recept voor 1
persoon (1 portie)
Ingrediënten:
-
1
bloem tortilla (40 g)
-
10
g kruidenkaas
-
40
g verse groene sla
-
2
sneetjes gerookte kalkoenfilet (40 g)
-
1
verse tomaat (90 g)
-
½
geraspte wortel (40 g)
-
12
g olijfolie
Bereidingswijze
1) Leg een tortilla plat op een snijplank
en smeer een dikke laag roomkaas helemaal naar de randen.
2) Schik de bladsla op de tortilla.
3) Leg de twee plakjes kalkoen op de
bladsla.
4) Schik daarna de overige groenten
(tomaat, wortel) over de sneetjes kalkoenfilet.
5) Overgiet het geheel met wat olijfolie.
6) Vouw de tortilla dicht. (Begin aan het
ene uiteinde van de tortilla, rol strak in de richting van de vulling. Blijf rollen totdat de vulling
stevig is ingepakt en de roomkaas het rollup bij elkaar houdt)
7) Verpak de tortilla in plastiekfolie en
leg deze in de koelkast tot het moment van serveren.
8) Snijd net voor het serveren de tortilla
in gelijke stukken (6 stuks).
Yoghurt met fruit
Ingrediënten:
-
180
g yoghurt natuur, ongesuikerd
-
20
g framboos, vers
-
50
g aardbei, vers
-
4
eetlepels cornflakes (20 g)
-
25
g rozijnen
Bereidingswijze
1) Snijd het fruit in kleine stukjes.
2) Meng het fruit door elkaar
3) Voeg het fruit en de rozijnen toe aan de
natuuryoghurt.
4) Presenteer de yoghurt en de
ontbijtgranen in aparte kommetjes.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (567g)
|
585kcal
|
71,9g
|
34,1g
|
8,1g
|
24,9g
|
19,7g
|
4,98g
|
9,54g
|
1,16g
|
Per 100g
|
103kcal
|
12,6g
|
6,0g
|
1,4g
|
4,4g
|
3,5g
|
0,9g
|
1,7g
|
0,2g
|
En%
|
100
|
49
|
23
|
5
|
17
|
30
|
7
|
14
|
2
|
% dekking
|
101
|
99
|
70
|
/
|
114
|
87
|
23
|
VV/EOV + MOV = 0,47 (minder dan 2)
|
Bron: https://www.culinaryhill.com/turkey-rollups-with-cranberry-cream-cheese/
|