Hummus met Rode Biet
Portie: 1
persoon

Ingrediënten
1 teentje knoflook
40 g kikkererwten uit blik
30 g gekookte rode biet
0,5 eetlepel tahin (sesampasta) (7,5 g)
snuifje kristalsuiker (1 g)
1 eetlepel lijnzaadolie (10 g)
Snuifje peper/ zout/ paprikapoeder /water (<0.5g)
2 sneden bruin brood (30 g)
½ banaan (30 g)
Bereidingswijze
Pel het
teentje knoflook.
Mix de kikkererwten, rode biet, tahin, kristalsuiker en lijnzaadolie met
een blender of mixer.
Pers het teentje look hierbij.
Voeg er wat zout/peper aan toe.
Roer het mengsel nog eens goed om.
Toast het brood.
Smeer de rode humus op de toast
Snij de banaan in kleine stukjes en dresseer deze op de toast.
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (168,5 g)
|
328 kcal
|
38,4 g
|
14,7 g
|
9,5 g
|
1,4 g
|
2,4 g
|
4,9 g
|
Per 100g
|
195 kcal
|
22,8 g
|
8,7 g
|
5,6 g
|
0,83 g
|
1,4 g
|
2,9 g
|
EN%
|
100%
|
47%
|
18%
|
26%
|
4%
|
6%
|
13%
|
Bron: https://njam.tv/recepten/hummus-met-rode-biet
|