Bruschetta met avocado
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
Cherrytomaatjes (33 g)
1/6 avocado (30 g)
citroensap, vers (2 ml)
1/6 eetlepel olijfolie (2 ml)
Peper en zout naar smaak
1 plakje stokbrood of ciabatta, Schär Ciabatta rustica (13 g)
1/3 teentje knoflook (2 g)
Bereidingswijze
· Snij de cherrytomaten in vieren
· Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit
· Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes
· Meng in een potje de cherrytomaten met de avocado, citroensap, olijfolie, peper en zout
· Smeer de plakjes brood in met een beetje olijfolie
· Snijd een teen knoflook doormidden en wrijf met de knoflook over het brood heen
· Rooster de broodjes een paar minuutjes in een pan totdat ze wat bruiner worden
· Serveer de salade op de broodjes
Bron
https://www.lekkerensimpel.com/bruschetta-met-avocado/
Voedingswaarde per eenpersoonsportie (per stuk):
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (82 g)
|
110kcal
|
6,2 g
|
2,8 g
|
1,5g
|
8,3 g
|
1 g
|
5,7 g
|
0,7 g
|
Per 100g
|
134 kcal
|
7,5 g
|
3,4 g
|
1,7 g
|
10g
|
1,2 g
|
7 g
|
0,86 g
|
En%
|
100
|
22
|
5
|
5
|
68
|
8
|
47
|
6
|
Aantalkoolhydraatruilwaarden = 0,5
Glenn, Diaz en Simon 3VDK HAO
|