Springrolls met mangodip, energieballetjes met knabbelgroentjes & fruit
Bereidingswijze: springrolls
1 persoon (1 portie van 3 rolletjes, met dipsaus)
Ingrediënten
90 g mango, vers of diepvries
25 g cottage cheese
3 ml limoensap
60 g kipfilet, vers
6 ml vloeibare margarine bakken en braden, bv. Boni Selection
30 g sojascheuten, rauw
50 g wortel, rauw
50 g rode paprika, rauw
30 g komkommer, rauw
30 g volkoren rijstvellen (3 vellen, bv. Koh Thai), droog
Neem 1/3e van de mango en pureer die met de cottage cheese en enkele druppels limoensap. Doe de dipsaus in een klein potje dat kan afgesloten worden.
Snijd de kipfilet in fijne reepjes.
Doe de vloeibare margarine in een pan en wok de kip samen met de sojascheuten op hoog vuur gedurende 1 à 2 minuten, tot de kip gaar is. Kruid af met een snuifje peper en zout en haal van het vuur.
Schil de wortel en de mango, en ontdoe de paprika van de zaadlijsten.
Snijd vervolgens de wortel, de paprika, de komkommer en 2/3e van de mango in julienne.
Dompel een volkoren rijstvel onder in lauw water gedurende enkele seconden en leg het daarna op een schone, vochtige doek.
Leg een derde van de kip en sojascheuten op het rijstvel, en vul aan met enkele reepjes wortel, paprika en mango. Plooi het rijstvel dicht. Herhaal deze stap met de overige twee rijstvellen en zorg dat je van elke groente en de mango nog een tweetal staafjes over hebt.
Leg de springrolls voorzichtig in de bentobox of boterhamdoos, zet de dipsaus erbij en schik de overige groentjes en mango regenbooggewijs in de doos.
Annelies & Lynn
|