Tapas van olijven, zongedroogde tomaten en kaas
1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
Violife kaas, original flavour, vegetarisch (25 g)
zongedroogde tomaten op olie (6 g)
1/3 teen knoflook (2 g)
6 ml traditionele olijfolie
Zwarte olijven in blik (24 g)
1/3 koffielepel verse tijm (2 g)
1 koffielepel citroensap (4 g)
1/2 blaadje sla, vers (2 g)
Peper en zout
Bereidingswijze
· Snijd de kaas in blokjes en de tomaat in stukjes
· Pel de knoflook en pers uit boven de olijfolie
· Schep de kaas, olijven, knoflookolie, tijm en citroensap goed door elkaar
· Breng op smaak met peper en eventueel zout
· Serveer in kleine schaaltjes op blaadje sla en met cocktailprikkers
Bron
Eigen creatie
Voedingswaarde per eenpersoonsportie (per stuk):
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Perportie(65g)
|
185kcal
|
2,5 g
|
1,3 g
|
6,6g
|
16,6g
|
6 g
|
6,8 g
|
0,6 g
|
Per 100g
|
284 kcal
|
3,8 g
|
2 g
|
10 g
|
25 g
|
9,2 g
|
10,4 g
|
0,9
|
En%
|
100
|
5
|
0
|
14
|
80
|
30
|
33
|
0
|
Aantalkoolhydraatruilwaarden = 0
Glenn, Diaz en Simon 3VDK HAO
|