5. Mini hamburger
1 persoon (1 stuk van 140g) - 1,5 KhRW uit bruin broodje (Kh uit paprika zijn verwaarloosbaar)
Ingrediënten
20 g aubergine, vers
10 g courgette, vers
20 g paprika , vers
15 g ui
2 g knoflook
5 ml olijfolie
Snuifje peper en zout
15 ml magere yoghurt, ongesuikerd
1 bruin broodje, type bruine bol AH (vrij van soja-eiwitten) (50 g) 41g Kh/100g - 1,5 KhRW
Bereidingswijze
Snijd de aubergine en courgette in plakjes van een halve cm dik.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in 2 stukken. Hou de helft opzij voor de saus.
Snipper de ui.
Doe alle groenten en de ui in een schaal.
Snipper de knoflook fijn en voeg toe aan de groenten.
Besprenkel met olie en schep om.
Kruid af met peper en zout.
Gril de groenten in een grillpan of in de oven (20 op 200 °C).
Snijd de rest van de paprika in kleine stukjes en mix dit met 1 eetlepel yoghurt. Kruid dit sausje af met peper en zout.
Snijd het broodje doormidden.
Leg er eerst de groenten op en werk af met de yoghurt-paprikasaus.
Bron
Eigen recept
Annelies&Lynn, 3 VDK HAO
|