Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    20-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapasgerechten Céline en Helena

    1.1    Baba Ghanoush (1 KhRW)

    1 persoon (1 portie/ deelgerecht)

    Ingrediënten

    -        1/2e aubergine (125 g)

    -        1/2e  tl zeezout

    -        15 ml citroensap, vers

    -        1/2e teentje knoflook, geperst (3g)

    -        1 el olijfolie

    -        35 g wit stokbrood

     

    Bereidingswijze

    ·       Verwarm de grill op de hoogste stand.

    ·       Prik in de aubergines meerdere keren met een vork.

    ·       Bak ze 10-15 minuten op de grill tot ze in elkaar zakken en zacht zijn. Haal ze dan van de grill en laat ze afkoelen op een schaal.

    ·       Pel de schil als de aubergines voldoende zijn afgekoeld en gooi de schil weg. Doe het vruchtvlees in een zeef boven een schaal en laat dit 15 minuten uitlekken.

    ·       Doe het dan in een keukenmachine met het zout, citroensap, de knoflook en olijfolie. Pureer het tot een glad mengsel, schep het in een schaal en druppel er nog een beetje olijfolie over.

    ·       Serveer op kamertemperatuur met stokbrood.

     

     

    Voedingswaarde deelgerecht 1

     

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suikers

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (179g)

    183 kcal

    23,0g

    5,2 g

    4,0g

    4,4 g

    7,5 g

    2,52 g

    3,0g

    1,9g

    Per 100g

    97 kcal

    12,1g

    2,7 g

    2,1g

    2,3 g

    3,9 g

    1,3 g

    1,6g

    1,0g

    En%

    100

    50,0

    11,1

    4,3

    9,5

    36,2

    12,1

    14,8

    9,3

     

    Bron

    Boek: ‘Lekker vegetarisch op de barbecue’ – Ross Dobson pagina 19

    Hiervoor gebruikten we stokbrood i.p.v. plaatbrood.

     

     

     

     

    1.2    Gegrilde maïs met jalapeno – limoen – parmezaanboter (2 KhRW)

    1 persoon (1 portie/ deelgerecht)



    Ingrediënten

    Voor de saus:

    -        1/2e el ingemaakte jalapenopepers, goed uitgelekt en fijngehakt

    -        2 el limoensap, vers

    -        6 g fijngeraspte Parmezaanse kaas

    Voor de maïskolf:

    -    




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs