1.1
Baba
Ghanoush (1 KhRW)
1
persoon (1 portie/ deelgerecht)

Ingrediënten
-
1/2e aubergine (125 g)
-
1/2e tl zeezout
-
15 ml citroensap, vers
-
1/2e teentje knoflook,
geperst (3g)
-
1 el olijfolie
-
35 g wit stokbrood
Bereidingswijze
·
Verwarm
de grill op de hoogste stand.
·
Prik
in de aubergines meerdere keren met een vork.
·
Bak
ze 10-15 minuten op de grill tot ze in elkaar zakken en zacht zijn. Haal ze dan
van de grill en laat ze afkoelen op een schaal.
·
Pel
de schil als de aubergines voldoende zijn afgekoeld en gooi de schil weg. Doe
het vruchtvlees in een zeef boven een schaal en laat dit 15 minuten uitlekken.
·
Doe
het dan in een keukenmachine met het zout, citroensap, de knoflook en
olijfolie. Pureer het tot een glad mengsel, schep het in een schaal en druppel
er nog een beetje olijfolie over.
·
Serveer
op kamertemperatuur met stokbrood.
Voedingswaarde deelgerecht
1
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (179g)
|
183
kcal
|
23,0g
|
5,2
g
|
4,0g
|
4,4
g
|
7,5
g
|
2,52
g
|
3,0g
|
1,9g
|
Per 100g
|
97
kcal
|
12,1g
|
2,7
g
|
2,1g
|
2,3
g
|
3,9
g
|
1,3
g
|
1,6g
|
1,0g
|
En%
|
100
|
50,0
|
11,1
|
4,3
|
9,5
|
36,2
|
12,1
|
14,8
|
9,3
|
Bron
Boek:
Lekker vegetarisch op de barbecue Ross Dobson pagina 19
Hiervoor
gebruikten we stokbrood i.p.v. plaatbrood.
1.2
Gegrilde maïs met jalapeno
limoen parmezaanboter (2 KhRW)
1
persoon (1 portie/ deelgerecht)

Ingrediënten
Voor
de saus:
-
1/2e el ingemaakte
jalapenopepers, goed uitgelekt en fijngehakt
-
2 el limoensap, vers
-
6 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
Voor de maïskolf:
-  
|