Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    17-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutenvrije High tea receptjes
    KIP-KOMKOMMER-DRAGON MINI-SANDWICH, glutenvrij
    Recept voor één portie 

    Ingrediënten
    30 g kippenborst, rauw
    2 g olijfolie
    30 g komkommer
    35 g multigranenbrood, glutenvrij, met noden en zaden 
    6 g dragonblaadjes, vers 
    5 g yogonaise
    20 g rucola 

    Bereidingswijze:
    Snij de kip in kleine dobbelsteentjes. Bak de kipblokjes gaar in olijfolie. Maak de komkommer schoon, en snij in dunne schijfjes. Snij een snede brood diagonaal door tot een driehoekje. Beleg een driehoekje met kipblokjes. Hak de dragon fijn en strooi over de kip. Leg daarop de komkommerschijfjes en voeg enkele punten yogonaise toe. Beleg royaal met rucolablaadjes. Plaats daarbovenop het tweede driehoekje brood, en zet de sandwich vast met een houten prikker. 

    Bron: Eigen creatie

     
    Energie
     (Kcal) 
    Eiwitten
     (g) 
    Vetten
     (g) 
    VV
     (g) 
    EOV
     (g) 
    MOV
     (g) 
    Koolhydraten
     (g) 
     Suikers
    (g)
    Voedingsvezels
     (g) 
    per 100 g   143 8,3  5,7  0,71  2,57  1,61  13,8  1,2  2,0
    per portie
    (124 g)
     178  10,3 7,0   0,88 3,19  2,00  17,1  1,5  2,4 
    En%   23   35  4  16  10 38   3


    FALAFEL MET YOGHURTSAUS
    Recept voor één portie 

    Ingrediënten:
    80 g uitgelekte kikkererwten
    70 g ui
    1 kl verse peterselie
    een snuif komijnpoeder
    een snuif korianderpoeder
    een snuif paprikapoeder 
    een snuif lookpoeder
    een snuif peper en zout
    6 g maïszetmeel 
    20 g volle Griekse yoghurt

    Bereidingswijze
    Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze nog eens goed na.  Hak de ui en de peterselie fijn.  Mix de kikkererwten samen met de ui en de peterselie fijn.  Stevig kruiden met komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, lookpoeder, peper en zout.  Doe de maïsbloem door het deeg en rol balletjes (1 eetlepel deeg). Laat de de falafels 20-25 minuten goudbruin bakken in een voorverwarmde oven op 175°C. Roer ondertussen de yoghurt los met wat lookpoeder, komijnpoeder, peper en zout. 

    Bron: Eigen creatie


     
    Energie
     (kcal) 
     Eiwitten
    (g)
    Vetten
     (g) 
     VV
    (g)
    EOV
     (g) 
    MOV
     (g) 
    Koolhydraten
     (g) 
     Suikers
    (g)
    Voedingsvezels
     (g) 
    per 100 g   86 4,4   2,4 0,84  0,50  0,57   9,9  1,1 3,8 
    per portie 
    (178 g)
    153  7,8   4,2  1,49  0,88 1,01   17,6  2,0  6,7
    En%   20   25  9  5 46   5  9


    TOAST MET RICOTTA, ABRIKOZENCOMPOTE EN WALNOOT
    Recept voor 1 portie 

    Ingrediënten:
    30 g brood, multigranen, glutenvrij, noten & zaden 
    25 g ricotta
    2 g vanille, -stokje, in poeder (Vahiné) 
    ½ kl, afgestreken, Pure Via Kristalkorrel (steviolglycosiden, erythritol) – 2,5 g
    30 g abrikozencompote, ongesuikerd 
    3 g walnoot, fijngehakt 

    Bereidingswijze: 
    Toast het brood in de toaster. Roer de poedervanille (géén ‘vanillesuiker’) en de zoetstof (Pure Via) door de ricotta. Beleg de toast met de zoete ricotta, daarbovenop de abrikozencompote, en overstrooi met de gehakte walnoten.  


    Bron: Eigen creatie

     
     Energie
    (kcal)
    Eiwitten
     (g) 
    Vetten
     (g) 
    VV
     (g) 
    EOV
     (g) 
    MOV
     (g) 
    Koolhydraten
     (g) 
    Suikers
     (g) 
    Voedingsvezels
     (g) 
    per 100 g   182 6,0  8,6  2,71  2,14  2,86  19,6  5,8  2,2 
    per portie 
    (91 g)  
     165 5,4  7,8  2,46  1,94  2,59  17,8  5,3  2,0 
    En%   13  43  13  11  14  43  13 



    Linda & Kathleen






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs