KIP-KOMKOMMER-DRAGON MINI-SANDWICH, glutenvrij Recept voor één portie
Ingrediënten: 30 g kippenborst, rauw 2 g olijfolie 30 g komkommer 35 g multigranenbrood, glutenvrij, met noden en zaden 6 g dragonblaadjes, vers 5 g yogonaise 20 g rucola
Bereidingswijze: Snij de kip in kleine dobbelsteentjes. Bak de kipblokjes gaar in olijfolie. Maak de komkommer schoon, en snij in dunne schijfjes. Snij een snede brood diagonaal door tot een driehoekje. Beleg een driehoekje met kipblokjes. Hak de dragon fijn en strooi over de kip. Leg daarop de komkommerschijfjes en voeg enkele punten yogonaise toe. Beleg royaal met rucolablaadjes. Plaats daarbovenop het tweede driehoekje brood, en zet de sandwich vast met een houten prikker.
Bron: Eigen creatie
Energie
(Kcal)
Eiwitten
(g)
Vetten
(g)
VV
(g)
EOV
(g)
MOV
(g)
Koolhydraten
(g)
Suikers
(g)
Voedingsvezels
(g)
per 100 g
143
8,3
5,7
0,71
2,57
1,61
13,8
1,2
2,0
per portie (124 g)
178
10,3
7,0
0,88
3,19
2,00
17,1
1,5
2,4
En%
23
35
4
16
10
38
3
3
FALAFEL MET YOGHURTSAUS Recept voor één portie
Ingrediënten: 80 g uitgelekte kikkererwten 70 g ui 1 kl verse peterselie een snuif komijnpoeder een snuif korianderpoeder een snuif paprikapoeder een snuif lookpoeder een snuif peper en zout 6 g maïszetmeel 20 g volle Griekse yoghurt
Bereidingswijze: Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze nog eens goed na. Hak de ui en de peterselie fijn. Mix de kikkererwten samen met de ui en de peterselie fijn. Stevig kruiden met komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, lookpoeder, peper en zout. Doe de maïsbloem door het deeg en rol balletjes (1 eetlepel deeg). Laat de de falafels 20-25 minuten goudbruin bakken in een voorverwarmde oven op 175°C. Roer ondertussen de yoghurt los met wat lookpoeder, komijnpoeder, peper en zout.
Bron: Eigen creatie
Energie
(kcal)
Eiwitten
(g)
Vetten
(g)
VV
(g)
EOV
(g)
MOV
(g)
Koolhydraten
(g)
Suikers
(g)
Voedingsvezels
(g)
per 100 g
86
4,4
2,4
0,84
0,50
0,57
9,9
1,1
3,8
per portie
(178 g)
153
7,8
4,2
1,49
0,88
1,01
17,6
2,0
6,7
En%
20
25
9
5
6
46
5
9
TOAST MET RICOTTA, ABRIKOZENCOMPOTE EN WALNOOT Recept voor 1 portie
Ingrediënten: 30 g brood, multigranen, glutenvrij, noten & zaden 25 g ricotta 2 g vanille, -stokje, in poeder (Vahiné) ½ kl, afgestreken, Pure Via Kristalkorrel (steviolglycosiden, erythritol) 2,5 g 30 g abrikozencompote, ongesuikerd 3 g walnoot, fijngehakt
Bereidingswijze: Toast het brood in de toaster. Roer de poedervanille (géén vanillesuiker) en de zoetstof (Pure Via) door de ricotta. Beleg de toast met de zoete ricotta, daarbovenop de abrikozencompote, en overstrooi met de gehakte walnoten.