Auberginerolletjes met tomaat, feta en basilicum
(hartig gerecht)
1 persoon ( 1 portie)
Ingrediënten
·
¼ aubergine (70 g)
·
1 el olijfolie(voor 4
personen) (4 ml per persoon)
·
Snufje oregano
·
Snufje paprikapoeder
·
Zwarte peper naar keuze
·
Zout naar keuze
·
13 g fetakaas
·
½ takje basilicum (vers) (7
g)
·
¼ tomaat (38 g)
Bereidingswijze
Snij de aubergine in de lengte in 4 plakken.
Bestrijk aan beide kanten met de olijfolie en kruid met de oregano, het
paprikapoeder, zwarte peper en zout. Snij de feta in 12 blokjes en trek de blaadjes van de takjes basilicum. Snij
vervolgens de tomaat in 4 schijfjes.
Grill de aubergines 2 min. aan elke kant gaar op
het midden van de hete pan. Laat een beetje afkoelen.
Leg op de plak aubergine een schijfje tomaat, één blokje feta en enkele
blaadjes basilicum.
Rol de plakken aubergine op en steek vast met een prikkertje. Leg de rolletjes,
indien gewenst, nog ± 5 min. op de hete grillpan en serveer.
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KH
|
Suikers (toegevoegd + natuurlijk )
|
Vezels
|
Per portie (132g)
|
111
kcal
|
3,9
g
|
7,2
g
|
2,7
g
|
3,7
g
|
0,5
g
|
6,0
g
|
3,0
g
|
3,3
g
|
Per 100g
|
85
kcal
|
3,0
g
|
5,5
g
|
2,0
g
|
2,8
g
|
0,4
g
|
4,5
g
|
2,3
g
|
2,5
g
|
En%
|
100
|
14
|
58,5
|
21,5
|
30,0
|
4,5
|
21,5
|
11
|
6
|
Bron:
https://www.bioplanet.be/wps/portal/bioplanet/nl/home/recepten/detail/auberginerolletjes-met-tomaat-feta-en-basilicum-93523##1
+ eigen invoegingen Studenten Pauwels Jari & Jonathan Verhaeghe
|