1.
Naam recept:
Bananenbrood muffins met blauwe bessen
2.
Aantal porties
1 persoon (1 portie)
3.
Ingrediënten
- Dadels,
zacht (6g)
- 1/5
banaan, vers (26g)
- 1/5
stuk ei
- Snuifje
kaneel
- Zelfrijzend
amandelmeel, glutenvrij van Koopmans (14g)
- Blauwe
bessen, vers (10g)
- Muffinbakvorm
met papiertjes
4.
Bereidingswijze
Verwarm
de oven op 180 graden C
Week
de dadels 15 min in heet water
Doe
de banaan, ei, kaneel en dadels in een keukenmachine en maal fijn
Schep
het zelfrijzend amandelmeel erdoor
Doe
de blauwe bessen in het beslag
Vul
de papieren muffinvormpjes met het mengsel tot net onder de rand
Bak
de bananenbrood muffins 25 minuten in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn
5.
Voedingswaarde recept 1:
Per portie
|
Energie (kcal)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suiker (g)
|
Totaal per portie (69g)
|
130
|
5,1
|
4,5
|
0,7
|
0,51
|
0,18
|
15,4
|
4,0
|
9,8
|
Totaal per 100 g
|
188
|
7,4
|
6,5
|
1,0
|
0,74
|
0,26
|
22,3
|
5,8
|
14,2
|
En%
|
100
|
16En%
|
31En%
|
5En%
|
3,5En%
|
1En%
|
47 En%
|
6 En%
|
30En%
|
Het energieprocent van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels zijn
samen 100 En%.
6.
Bron: website: https://www.leukerecepten.nl/recepten/bananenbrood-muffins-met-blauwe-bessen/
1.
Naam recept:
Mini wraps met gegrilde groenten
2.
Aantal porties
1 persoon (1 portie)
3.
Ingrediënten
-
1/6 rode paprika, vers (31 g)
-
¼ stengel stoneleeks (10g)
-
1 koffielepel olijfolie (4,5g)
-
Groene aspergetips,vers (17g)
-
Snuifje zeezout
-
Snuifje zwarte peper
-
½ glutenvrije wrap, Schär (40g)
-
Veldsla,vers (12,5g)
-
1 eetlepel kruidige dressing (12g)
4.
Bereidingswijze
Snij de rode paprika in dunne reepjes en snij de
kromme uiteinden eraf
Snij de puntjes van de stoneleeks af en snij in
stukken van 8cm
Verhit de grillpan met de olijfolie
Bak de paprika, stoneleeks en groene aspergetips
mooi bruin (ca. 2minuten)
Keer ze af en toe om en zorg dat ze gaar
geroosterd zijn
Kruid met peper en zout
Maak uit de tortilla plakjes van ca. 10 cm
Vul de tortilla met de groenten en veldsla
Besprenkel met de dressing
Vouw de tortilla op en wikkel de onderkanten met
een stukje bakpapier of aluminiumfolie
5.
Voedingswaarde recept 2:
Per portie
|
Energie (kcal)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
KH (g)
|
Vezels (g)
|
Suiker (g)
|
Totaal per portie (169,5g)
|
216
|
4,1
|
9,6
|
1,7
|
4,94
|
1,10
|
25,3
|
2,1
|
3,4
|
Totaal per 100 g
|
127
|
2,4
|
5,7
|
1,0
|
2,91
|
0,65
|
14,9
|
1,2
|
2,0
|
En%
|
100
|
8 En%
|
40 En%
|
7 En%
|
21 En%
|
4,5En%
|
47 En%
|
2 En%
|
6 En%
|
Bron: website: https://www.leukerecepten.nl/gerechten/hapjes/
|