Hartige
glutenvrije quiche
1 persoon/1 portie
Ingrediënten
¼ kleine preistengel vers (25g)
¼ eetlepel koolzaadolie (2,5ml)
1 kleine kippenei, rauw (50g)
50ml halfvolle melk
1 snuifje peper
1 snuifje zout
1 snuifje nootmuskaat
15g gerookte zalm, vers
Bereidingswijze
· Verwarm de oven voor
op 180°C.
· Was en reinig de prei.
Snijd daarna de prei fijn en Stoof deze aan in koolzaadolie. Laat nadien de
prei afkoelen.
· Klop het ei los en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
· Snij de gerookte zalm
in reepjes.
· Bekleed een
taartvormpje met bakpapier en bekleed die met de prei en de zalm. Giet nadien
het eimengsel hierboven.
· Bak de mini-quiche ongeveer
30minuten in de oven op 180°C.
Bron
https://beautyfulskin1.wordpress.com/2018/04/22/quiche-met-prei-en-gerookte-zalm-zonder-deeg/
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Vdvz
|
Per portie(143g)
|
160 kcal
|
4,5 g
|
4,5 g
|
11,3 g
|
10,4 g
|
3,0 g
|
4,8 g
|
2,3 g
|
0,8 g
|
Per 100 g
|
112 kcal
|
3,2 g
|
3,2 g
|
7,9 g
|
7,3 g
|
2,1 g
|
3,3 g
|
1,6 g
|
0,6 g
|
En%
|
100
|
11
|
11
|
28
|
59
|
17
|
27
|
13
|
2
|
|