Courgetterolletjes met aardappelcrème
1 persoon/ 1 portie
Ingrediëntenlijst
1 aardappel,
grootte van een kippenei (50g)
¼ courgette,
klein (62g)
¼ kleine lente-ui
(15g)
¼ eetlepel room,
tot 15% vet (6ml)
1 snufje
peper
1snufje
paprikapoeder
1 snufje
chilipoeder
1 eetlepel
olijfolie (10ml)
Bereidingswijze
· Schil de aardappelen, snij in blokjes en kook in ongeveer 15 minuten
gaar.
· Snijd de courgette in de lengte in dunne plakken en de lente-ui in fijne
ringen.
· Stamp de aardappelblokjes. Meng met de room en lente-uiringen.
· Breng de aardappelcrème op smaak met peper, paprikapoeder en
chilipoeder.
· Bestrijk de courgette met het mengsel, rol op en steek vast met
cocktailprikkers.
· Bak de rolletjes ongeveer 5 minuten in de olie en serveer.
Bron
https://www.diabetesfonds.nl/recepten/courgetterolletjes-met-aardappelcreme
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
Kh
|
Suiker
|
Eiwitten
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (143g)
|
143kcal
|
7,6g
|
2,4g
|
2,1g
|
11,4g
|
2,2g
|
7,7g
|
0,9g
|
Per 100 g
|
100kcal
|
5,3g
|
1,7g
|
1,5g
|
8,0g
|
1,5g
|
5,4g
|
0,6g
|
En%
|
100
|
21
|
7
|
6
|
72
|
14
|
49
|
6
|
Kh RW
|
0,5
|
|
|