1 persoon (1 portie)
Ingrediënten
Pastasalade
70 g pasta, droog, volkoren, spirelli (70g)
25 g rucola, vers
6 kerstomaten, vers
50 g komkommer, vers, ongeschild
1 eetlepel pijnboompitten, ongeroosterd (10 g)
5 mozzarellabolletjes, mini (40 g)
5 verse basilicumblaadjes, gemiddeld
Snuifje peper
Snuifje oregano, gedroogd
1 theelepel olijfolie (4g)
1 theelepel balsamicoazijn (8 g)
Fruitspiesjes
4 frambozen, vers (16 g)
4 druiven, wit, vers (28 g)
2 partjes mandarijn, vers (12 g)
30 g mango, vers
15 g peperkoek
1 flesje water (33cl)
Extra benodigdheden: 2 satéstokjes, uitsteekvormpjes
Bereidingswijze
Pastasalade
Kook de volkoren spirelli gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Was ondertussen de rucola, kerstomaten en de komkommer.
Snijd de komkommer in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
Rooster 1 eetlepel pijnboompitten in een kleine pan zonder vetstof. Let op, want deze zijn snel verbrand.
Giet de pasta af en spoel deze met koud water tot deze helemaal is afgekoeld.
Voeg nu de mozzarellabolletjes met de tomaten, komkommer en pijnboompitten toe aan de afgekoelde pasta in een afsluitbaar kommetje.
Snijd 5 basilicumblaadjes fijn en voeg toe.
Bestrooi met peper en oregano.
Voeg als laatste de rucola toe, maar meng deze nog niet. Zo blijft deze fris en knapperig.
Meng 1 theelepel olijfolie met 1 theelepel balsamicoazijn in een klein afsluitbaar potje als dressing.
Meng de dressing pas met de rest van de pastasalade vlak voor het eten.
Fruitspiesjes
Was de frambozen en druiven.
Pel de mandarijn en verdeel in partjes.
Schil de mango en snij in stukjes van ongeveer 1.5 op 1.5 cm.
Steek vormpjes uit de peperkoek.
Steek de frambozen, druiven, mandarijnpartjes, mangostukjes en peperkoek op een satéstokje.
Geef het flesje water apart mee.
Bron
Pastasalade: https://www.karolaskitchen.be/koud-eten/tomaat-en-mozzarella-met-pijnboompitjes-en-rucola/ met eigen aanpassingen
Fruitspiesjes: eigen creatie
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (375g)
|
613 kcal
|
77.7 g
|
27.8 g
|
10.1 g
|
21.2 g
|
21.0 g
|
6.6 g
|
7.3 g
|
4.2 g
|
Per 100g
|
164 kcal
|
20.7 g
|
7.4 g
|
2.7 g
|
5.7 g
|
5.6 g
|
1.8 g
|
1.9 g
|
1.1 g
|
En%
|
100
|
51
|
18
|
4
|
14
|
31
|
10
|
11
|
6
|
Studenten
Nathalie S. en Brenda F.
|