Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaat mozzarella pastasalade en fruitspiesjes
    1 persoon (1 portie)

    Ingrediënten

    Pastasalade

    70 g pasta, droog, volkoren, spirelli (70g)
    25 g rucola, vers
    6 kerstomaten, vers
    50 g komkommer, vers, ongeschild
    1 eetlepel pijnboompitten, ongeroosterd (10 g)
    5 mozzarellabolletjes, mini (40 g)
    5 verse basilicumblaadjes, gemiddeld
    Snuifje peper
    Snuifje oregano, gedroogd
    1 theelepel olijfolie (4g)
    1 theelepel balsamicoazijn (8 g)

    Fruitspiesjes

    4 frambozen, vers (16 g)
    4 druiven, wit, vers (28 g)
    2 partjes mandarijn, vers (12 g)
    30 g mango, vers
    15 g peperkoek

    1 flesje water (33cl)

    Extra benodigdheden: 2 satéstokjes, uitsteekvormpjes

    Bereidingswijze

    Pastasalade

    Kook de volkoren spirelli gaar volgens de aanwijzingen van de verpakking. Was ondertussen de rucola, kerstomaten en de komkommer.
    Snijd de komkommer in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
    Rooster 1 eetlepel pijnboompitten in een kleine pan zonder vetstof. Let op, want deze zijn snel verbrand.
    Giet de pasta af en spoel deze met koud water tot deze helemaal is afgekoeld.
    Voeg nu de mozzarellabolletjes met de tomaten, komkommer en pijnboompitten toe aan de afgekoelde pasta in een afsluitbaar kommetje. 
    Snijd 5 basilicumblaadjes fijn en voeg toe. 
    Bestrooi met peper en oregano.
    Voeg als laatste de rucola toe, maar meng deze nog niet. Zo blijft deze fris en knapperig.
    Meng 1 theelepel olijfolie met 1 theelepel balsamicoazijn in een klein afsluitbaar potje als dressing.
    Meng de dressing pas met de rest van de pastasalade vlak voor het eten.

    Fruitspiesjes

    Was de frambozen en druiven. 
    Pel de mandarijn en verdeel in partjes.
    Schil de mango en snij in stukjes van ongeveer 1.5 op 1.5 cm.
    Steek vormpjes uit de peperkoek.
    Steek de frambozen, druiven, mandarijnpartjes, mangostukjes en peperkoek op een satéstokje.

    Geef het flesje water apart mee.

    Bron

    Pastasalade: https://www.karolaskitchen.be/koud-eten/tomaat-en-mozzarella-met-pijnboompitjes-en-rucola/ met eigen aanpassingen
    Fruitspiesjes: eigen creatie

    Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    En

    KH

    Suiker

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    Per portie (375g)

    613 kcal

    77.7 g

    27.8 g

    10.1 g

    21.2 g

    21.0 g

    6.6 g

    7.3 g

    4.2 g

    Per 100g

    164 kcal

    20.7 g

    7.4 g

    2.7 g

    5.7 g

    5.6 g

    1.8 g

    1.9 g

    1.1 g

    En%

    100

    51

    18

    4

    14

    31

    10

    11

    6


    Studenten

    Nathalie S. en Brenda F.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs