1 persoon (1 portie, ongeveer 3 balletjes)
Ingrediënten
Voor de balletjes
60 g kikkererwten uit bokaal
15 g amandelmeel
½ koffielepel citroensap (2 g)
¾ koffielepel olijfolie (3 g)
1/6 teentje knoflook, geperst (1 g)
een half handje bladpeterselie, vers, fijngehakt (4 g)
2 kleine blaadjes munt, vers, fijngehakt
2 mespuntjes gemalen komijn
gemalen zwarte peper en grof zeezout
Voor het dipsausje
25 g Griekse yoghurt, natuur
half handje bladpeterselie, vers, fijngehakt (4 g)
2 kleine blaadjes munt, vers, fijngehakt
gemalen zwarte peper en grof zeezout
Extra benodigdheden
Staafmixer
Siliconen bakmatje of bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Giet de bokaal met kikkererwten af maar vang het vocht op.
Mix de kikkererwten in een beker met een staafmixer, samen met 1 eetlepels van de aquafaba (= het kikkererwtenvocht). Mix tot een grof mengsel dat nog wat textuur heeft.
Voeg alle andere falafel-ingrediënten toe en mix opnieuw tot alles goed vermengd is.
Leg een vel (herbruikbaar) bakpapier of een siliconenmatje op een bakplaat. Rol met je handen balletjes van het falafelmengsel, ongeveer ter grootte van een pingpongballetje.
Leg de falafel verspreid op de bakplaat en plaats 20 à 25 minuten in de oven.
Maak het sausje door de yoghurt te vermengen met de verse kruiden.
Breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.
Serveer de falafel met het yoghurtsausje.
Bron
https://www.karolaskitchen.be/warm-eten/falafel-uit-de-oven-met-kruidige-groenten/
Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
KhRW
|
Per portie
(114 g)
|
220 kcal
|
10.4 g*
|
5.9 g
|
9.0 g
|
14.6 g
|
2.8 g
|
7.8 g
|
2.9 g
|
1
|
Per 100 g
|
193 kcal
|
9.1 g
|
5.2 g
|
7.9 g
|
12.8 g
|
2.4 g
|
6.8 g
|
2.6 g
|
1
|
En%
|
100
|
19
|
5
|
16
|
60
|
11
|
32
|
12
|
|
*KH vrij te gebruiken groenten (knoflook) per portie: 0.3 g
Studenten
Nathalie S. en Brenda F.
|