Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tapas falafelballetjes met dipsaus

    1 persoon (1 portie, ongeveer 3 balletjes)


    Ingrediënten


    Voor de balletjes


    60 g kikkererwten uit bokaal 

    15 g amandelmeel

    ½ koffielepel citroensap (2 g)

    ¾ koffielepel olijfolie (3 g)

    1/6 teentje knoflook, geperst (1 g)

    een half handje bladpeterselie, vers, fijngehakt (4 g)

    2 kleine blaadjes munt, vers, fijngehakt

    2 mespuntjes gemalen komijn 

    gemalen zwarte peper en grof zeezout


    Voor het dipsausje


    25 g Griekse yoghurt, natuur

    half handje bladpeterselie, vers, fijngehakt (4 g)

    2 kleine blaadjes munt, vers, fijngehakt

    gemalen zwarte peper en grof zeezout


    Extra benodigdheden

    Staafmixer

    Siliconen bakmatje of bakpapier


    Bereidingswijze


    Verwarm de oven voor op 190 °C. 

    Giet de bokaal met kikkererwten af maar vang het vocht op. 

    Mix de kikkererwten in een beker met een staafmixer, samen met 1 eetlepels van de aquafaba (= het kikkererwtenvocht). Mix tot een grof mengsel dat nog wat textuur heeft.

    Voeg alle andere falafel-ingrediënten toe en mix opnieuw tot alles goed vermengd is. 


    Leg een vel (herbruikbaar) bakpapier of een siliconenmatje op een bakplaat. Rol met je handen balletjes van het falafelmengsel, ongeveer ter grootte van een pingpongballetje. 

    Leg de falafel verspreid op de bakplaat en plaats 20 à 25 minuten in de oven.

    Maak het sausje door de yoghurt te vermengen met de verse kruiden. 

    Breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.


    Serveer de falafel met het yoghurtsausje.


    Bron


    https://www.karolaskitchen.be/warm-eten/falafel-uit-de-oven-met-kruidige-groenten/


    Voedingswaarde


    Hoeveelheid

    En

    KH

    Vezels

    Eiw

    Vetten

    VV

    EOV

    MOV

    KhRW

    Per portie (114 g)

    220 kcal

     10.4 g*

     5.9 g

    9.0 g

    14.6 g

    2.8 g

    7.8 g

    2.9 g

    1

    Per 100 g

    193 kcal

     9.1 g

     5.2 g

    7.9 g

    12.8 g

    2.4 g

    6.8 g

    2.6 g

    1

    En%

    100

    19

    5

    16

    60

    11

    32

    12

     


    *KH vrij te gebruiken groenten (knoflook) per portie: 0.3 g


    Studenten


    Nathalie S. en Brenda F.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs