Italiaanse mini-croques (1,5 KRW)
Aantal porties: 1 persoon
Ingredienten:
- 1,5 snede
volkoren brood, klein rond brood, vers
(45 g)
- 1/4de tomaat, vers (20 g)
- 20 g light mozzarella, vers
- Snuifje
Italiaanse kruidenmix
- Enkele blaadjes basilicum,
vers (4 g)
Bereidingswijze
- Neem 1,5 volkoren
boterham en snij deze in 6 gelijke stukjes.
- Snij de tomaat en
mozzarella in sneetjes.
- Beleg 3 stukjes
volkoren brood met de sneetjes light mozzarella en tomaat. Kruid met een
snuifje italiaanse kruidenmix.
- Leg de overige
stukjes brood op de belegde stukjes en rooster deze met het croque monsieur
toestel.
- Werk af met de
verse basilicum.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (89g)
|
148
kcal
|
19,7
g
|
3,4
g
|
9,2
g
|
2,9
g
|
1,6
g
|
0,2
g
|
0,5
g
|
Per
100g
|
166
kcal
|
22,1
g
|
3,8
g
|
10,3
g
|
3,3
g
|
1,8
g
|
0,2
g
|
0,6
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
53
|
4,5
|
25
|
17,5
|
10
|
1
|
3
|
Bron
https://www.decroquebar.be/single-post/2017/08/19/Dagen-zonder-vlees-vegetarische-croques
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|