Gevulde paprikas met tomaat en
mozzarella (0,5 KHR)
Aantal porties: 1 persoon
Ingrediënten
- 12 g pijnboompitten
- 5 kerstomaten, vers (30 g)
- 20 g light mozzarella, vers
- 1/3de rode
paprika, vers (60 g)
- Snuifje peper
- Snuifje zout
- 10 g gemalen kaas, Emmentaler, vers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rooster de pijnboompitten tot ze goudbruin zijn.
- Snij de kerstomaatjes en mozzarella in kleine stukjes.
- Vul het stuk paprika met de kerstomaat en mozzarella. Kruid met een
snuifje peper en zout.
- Werk af met de gemalen kaas en strooi er de pijnboompitten op.
- Bak dit geheel ongeveer 10 minuten.
Voedingswaarde:
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Vezels
|
Eiw
|
vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per
portie (132g)
|
178
kcal
|
5,1
g
|
1,7
g
|
9,1
g
|
13,0
g
|
3,8
g
|
3,1
g
|
4,2
g
|
Per
100g
|
135
kcal
|
3,9
g
|
1,3
g
|
6,9
g
|
9,8
g
|
2,9
g
|
2,3
g
|
3,2
g
|
En%
(Nubel)
|
100
|
11,5
|
2
|
20,5
|
66
|
19,5
|
16
|
21
|
Bron: eigen creatie
Studenten: Jade Hernaert & Marie
Feryn
|