Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-12-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 tapas-menu - vegetarisch, geschikt voor diabetici (9 KhRW)





     

    Deze tapasrecepten zijn telkens per portie (1 persoon). 

     

    OOSTERS POMPOENSOEPJE 


    Ingrediënten
    10 g ui
    80 g pompoen
    1 kl olijfolie
    8 g gemberwortel, vers
    125 ml vetarme groentenbouillon (vrij van soja-eiwit: bv. Knorr)
    5 g tandoorikruiden
    5 ml limoensap
    20 g magere yoghurt

    Bereidingswijze
    Snipper de ui fijn. Snij de pompoen in dobbelsteentjes. Verhit de olijfolie en stoof de ui in de olijfolie tot hij glazig ziet. Voeg de pompoenblokjes toe.  Rasp de gember, en voeg toe. Laat dit geheel even stoven op een zacht vuurtje. Voeg dan de groentenbouillon en tandoorikruiden toe, breng aan de kook, en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep glad. Roer het limoensap door de soep voor een frisse smaak. Serveer in een soepkommetje, en lepel er dan nog wat yoghurt bovenop.

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: eigen creatie  


    PASTINAAKRÖSTI
     
     


    Ingrediënten

    50 g pastinaak
    10 g ui
    ½ ei
    5 g geraspte oude kaas (Vegetarisch keurmerk: bv. Kees Kaas)
    Peper en zout naar smaak
    5 ml olijfolie 

    Bereidingswijze

    Schil de pastinaak en rasp hem in dunne sliertjes. Snipper de uit zeer fijn. Klop in een mengkom het ei los. Voeg er de pastinaak, gesnipperde ui en geraspte kaas aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de rösti’s op een middelhoog vuur goudbruin en gaar. 

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: www.beterdooreten.nl

     

    MINI-PIZZA AI FUNGHI

     

    Ingrediënten

    1/2 pitabroodje (75 g)
    25 g gezeefde tomaten (brik, glas)
    snuif gedroogde oregano
    10 g mozzarella (bv. brodowin)
    3 grote champignons (75 g)


    Bereidingswijze
    Bestrijk het pitabrood met een eetlepel gezeefde tomaten. Snij de mozzarella in kleine blokjes en strooi ze over de pizza. Kruid met een beetje oregano. Snij de champignons in dunne plakjes en beleg daarmee de pizza. Laat de pizza gedurende 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven bakken. Zet de laatste 3 minuten even onder de grill.
     

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: www.njam.tv



    PATATAS BRAVAS

    Ingrediënten 
    Voor de tomatensaus:
    20 g tomatenconcentraat
    50 g gezeefde tomaten
    100 ml water
    ½ teentje knoflook
    snuif pikant chilipoeder of aleppo-peper
    snuif komijnpoeder
    snuif zout  
    Voor de aardappelen:
    100 g aardappelen, ongekookt
    1 kl olijfolie

    Bereidingswijze
    Breng in een pannetje tomatenconcentraat, gezeefde tomaten en water samen aan de kook. Knijp er het halve teentje knoflook boven uit. Voeg een flinke snuif chilipoeder (of aleppo-peper) en een snuif komijn toe. Laat al roerend inkoken tot ongeveer de helft. Voeg naar smaak een snuifje zout toe.
    Snij de aardappelen in kleine kubusjes. Bak die goudbruin en gaar in de olijfolie, onder geregeld omscheppen. Serveer de aardappelblokjes met de tomatensaus erbovenop. Overstrooi het gerecht met peterselie.

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: geïnspireerd op een www.bbcgoodfood.com recept


    WORTEL-MIERIKSWORTEL-TOAST

    Ingrediënten
    80 g wortelen
    20 g geraspte mierikswortel (uit bokaal)
    5 ml limoensap
    snuifje peper en zout
    1 cracotte, volkoren (15 g) (Wasa volkoren knäckebröd)
    10 g amandelen, geschaafd

    Bereidingswijze
    Rasp de wortelen (met de rasp of in de keukenmachine). Meng 20 g geraspte mierikswortel en 5 ml limoensap door de geraspte wortelen. Breng verder op smaak met peper en zout. Serveer het pittige wortelmengsel op de volkorencracotte. Overstrooi met de geschaafde amandelen.

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: eigen creatie



    SEITAN PIPERATA

    Ingrediënten
    70 g seitan (opgelegd, in bokaal, Lima)
    30 g linzen, gekookt
    25 g courgette, vers
    1/2 groen (chili)pepertje (15 g)
    25 g gezeefde tomaten (passata)
    Snuif zout
    1 blad chinese kool (20 g)

    Bereidingswijze
    Breng seitan en linzen in een mengkom. Snij de courgette in kleine blokjes en voeg toe. Snipper het pepertje heel fijn (verwijder de zaadlijstjes als je niet van heel heet houdt) en voeg toe. Overgiet met de tomatenpassata. Voeg een snuif zout naar smaak toe.  Meng goed, en laat zeker een kwartiertje trekken zodat de seitan goed marineert. Serveer op een langwerpig blad chinese kool.

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: eigen creatie 

     

    FRISSE RODEBIETENSALADE


    Ingrediënten

    35 g rode biet, voorgekookt
    25 g appel
    10 g walnoot
    25 g feta
    20 g honing
    5 g balsamicoazijn
    1 blaadje witloof

    Bereidingswijze
    Snij de de rode biet en de appel tot een brunoise. Hak de walnoten grof. Verbrokkel de feta in fijne stukjes. Meng alle ingrediënten met de honing. Breng op smaak met balsamicoazijn. Serveer de salade op een blaadje witloof
    .

    Voedingswaarde: zie onderaan

    Bron: eigen creatie

     

    Klik HIER voor de tabellen met voedingswaarden en koolhydraatporties voor de verschillende tapas en voor het volledige menu.  







    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs