Aantal porties : 1
persoon (1 portie)
Ingrediënten
Bodem :
2 eetl. volkorenbloem 25g
1 mespunt droge poedergist 0,5g
12,5 ml water 12,5 ml
enkele druppels olijfolie 2 g
een snuifje zout 0,5g
Beleg :
1 kl. tomatenpuree 15g
1,5 eetl. prei in julienne
gesneden 20g
1 kl. olijfolie 3g
een halve grote champignon, in
plakjes 19g
1/8 appel, in plakjes 10g
1 eetl. geraspte Emmental
light 30+ (merk Boni) 15g
Bereidingswijze
·
Doe de
bloem in een mengkom en meng de gist eronder
·
Voeg
het water erbij, de olijfolie en het snuifje zout
·
Kneed
goed met de hand tot je een soepele massa krijgt
·
Vorm
tot een bol en laat 20min. rijzen op een warme plaats (bijv. een oven op 50°C),
afgedekt met een handdoek
·
Maak
ondertussen het beleg klaar : stoof de tomatenpuree en de prei even aan in
olijfolie en een scheutje water
·
Als het
deeg genoeg gerezen is, rol het met een deegrol uit tot een pizza, en leg deze
op een bakplaat, eventueel op een bakpapier
·
Strijk het mengsel van tomatenpuree en prei erover uit
·
Leg hierover plakjes champignon
·
Beleg de zijkanten met plakjes appel
·
Bestrooi met de
geraspte kaas
·
Bak 15min. in een oven
van 180 °C
Bron
Eigen creatie, inspiratie op www.wildgroeimag.be
en www.evavzw.be
Voedingswaarde mini-pizza
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suiker
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie (122,5g)
|
181 kcal
|
19,8g
|
3,9g
|
3,5g
|
7,8g
|
7,0g
|
2,0g
|
4,1g
|
0,4
|
Per 100g
|
148kcal
|
16,2g
|
3,2g
|
2,9g
|
6,4g
|
5,7g
|
1,6g
|
3,3g
|
0,3g
|
En%
|
100
|
44
|
8,5
|
4
|
17
|
35
|
10
|
20
|
2
|
|