1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten:
- 2 sneden bruin stokbrood, afgebakken (30g)
- 1 theelepel olijfolie (5g)
- ½ teentje knoflook (4g)
- Courgette, vers (40g)
- Snuifje zeezout
- 2 eetlepels ricotta (30g)
- Rasp van citroen, vers (3g)
- 2 blaasjes basilicum, vers
- 1 koffielepel pijnboompitjes, geroosterd (5g)
- Snuifje peper
- Snuifje zout
3: Bereidingswijze
1. Snij het stokbroodje in schuine plakken
2. Bestrijk met olijfolie
3. Rooster de broodjes op een hete grillpan tot ze goudbruin zijn
4. Wrijf met de look over het broodje
5. Snij de courgette in de lengte door in dunne plaktjes en gril ze in een hete grillpan tot ze zacht zijn
6. Bestrooi de courgette met wat zeezout en olijfolie
7. Roer de ricotta los en meng met de rasp van een citroen, basilicum en geroosterde pijnboompitjes
8. Breng op smaak met perper en zout
9. Besmeer de bruschetta met de ricotta en schik er den gegrilde courgettes op
4: Voedingswaarde
hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Toegevoegde suikers (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie
(117g)
|
215
|
17,8
|
3,8
|
7,4
|
12,6
|
3,5
|
5,9
|
2,5
|
Per 100g
|
184
|
15,2
|
3,2
|
6,3
|
10,8
|
3
|
5
|
2,1
|
En%
|
|
33
|
7
|
14
|
53
|
15
|
25
|
10,5
|
Koolhydraatruilwaarden:
|
Hoeveelheid:
|
Stokbrood (30g)
|
1 Kh RW
|
Totaal:
|
1
|
5: Bron
- Bruschetta met gegrilde courgetti en ricotta. Geraadpleegd op 11 oktober 2019, via https://www.keukenliefde.nl/3x-bruschetta-recept/
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|