Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruschetta met ricotta en gegrilde courgette

    1: Aantal porties:

    1 portie

     

    2: Ingrediënten:

    -       2 sneden bruin stokbrood, afgebakken (30g)

    -       1 theelepel olijfolie (5g)

    -       ½ teentje knoflook (4g)

    -       Courgette, vers (40g)

    -       Snuifje zeezout

    -       2 eetlepels ricotta (30g)

    -       Rasp van citroen, vers (3g)

    -       2 blaasjes basilicum, vers

    -       1 koffielepel pijnboompitjes, geroosterd (5g)

    -       Snuifje peper

    -       Snuifje zout

     

    3: Bereidingswijze

    1.     Snij het stokbroodje in schuine plakken

    2.     Bestrijk met olijfolie

    3.     Rooster de broodjes op een hete grillpan tot ze goudbruin zijn

    4.     Wrijf met de look over het broodje

    5.     Snij de courgette in de lengte door in dunne plaktjes en gril ze in een hete grillpan tot ze zacht zijn

    6.     Bestrooi de courgette met wat zeezout en olijfolie

    7.     Roer de ricotta los en meng met de rasp van een citroen, basilicum en geroosterde pijnboompitjes

    8.     Breng op smaak met perper en zout

    9.     Besmeer de bruschetta met de ricotta en schik er den gegrilde courgettes op

    4: Voedingswaarde

    hoeveelheid

    Energie (kcal)

    Koolhydraten (g)

    Toegevoegde suikers (g)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie

    (117g)

    215

    17,8

    3,8

    7,4

    12,6

    3,5

    5,9

    2,5

    Per 100g

    184

    15,2

    3,2

    6,3

    10,8

    3

    5

    2,1

    En%

     

    33

    7

    14

    53

    15

    25

    10,5

     

     

    Koolhydraatruilwaarden:

    Hoeveelheid: 

    Stokbrood (30g)

    1 Kh RW

    Totaal: 

     

    5: Bron

    -       Bruschetta met gegrilde courgetti en ricotta. Geraadpleegd op 11 oktober 2019, via https://www.keukenliefde.nl/3x-bruschetta-recept/

    Lore Bauwens en Tosca Verschoore



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs