Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bodemloze quiche met spinazie.

    1: Aantal porties:

    1 portie 

     

    2: Ingrediënten 

    -        Koffielepel ui, vers (6g)

    -        Scheutje olijfolie (2g)

    -        3 eetlepels spinazie, diepvries (30g)

    -        ½ ei, vers (30g)

    -        1 grote eetlepel geraspte emmental (20g)

    -        Peper naar smaak

    -        2 zongedroogde tomaten (8g)

     

    3: Bereidingswijze

    1.     Verwarm de oven voor op 180° C

    2.     Vet twee vormpjes in

    3.     Versnipper de ui en stoof hem aan in een pannetje met olijfolie

    4.     Voeg er de diepvriesspinazie aan toe tot hij ontdooit is

    5.     Laat het overtollige water uit de spinazie verdampen

    6.     Klop het ei los in een kom en voeg er de kaas en de peper aan toe

    7.     Meng tot een mooi mengsel

    8.     Voeg hier de spinazie en ui aan toe 

    9.     Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel

    10.  Meng alles tot het een mooi is

    11.  Schep 1,5 eetlepel in elk vormpje

    12.  Bak de quiche gedurende 15 a 20 minuten tot hij licht bruin kleurt 

     

    4: Voedingswaarde

    Hoeveelheid

    Energie (kcal)

    Koolhydraten (g)

    Suikers (g)

    Vezels (g)

    Eiwitten (g)

    Vetten (g)

    VV (g)

    EOV (g)

    MOV (g)

    Per portie 96g

    155

    1,4

    1,1

    1,8

    10,3

    11,6

    1,5

    3,2

    0,8

    Per 100g

    161

    1,5

    1,1

    1,9

    10,7

    12,1

    1,6

    3,3

    0,8

    En%

     

    4%

    3%

    2,5%

    27%

    67,5%

    9%

    19%

    5%

    Bijlage 2: NubelPro rapport

    5: Bron

    -        Bodemloze quiche. Geraadpleegd op 19 oktober 2019, via https://www.leukerecepten.nl/recepten/glutenvrije-quiche/?fbclid=IwAR2O7nIS-ZoZHjSrdF6Up9qXKvkgcT67R58wJfe5uJPzymURUrwkcov3b2U, aangepast door ons


    Lore Bauwens en Tosca Verschoore





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs