1: Aantal porties:
1 portie
2: Ingrediënten
- Koffielepel ui, vers (6g)
- Scheutje olijfolie (2g)
- 3 eetlepels spinazie, diepvries (30g)
- ½ ei, vers (30g)
- 1 grote eetlepel geraspte emmental (20g)
- Peper naar smaak
- 2 zongedroogde tomaten (8g)
3: Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180° C
2. Vet twee vormpjes in
3. Versnipper de ui en stoof hem aan in een pannetje met olijfolie
4. Voeg er de diepvriesspinazie aan toe tot hij ontdooit is
5. Laat het overtollige water uit de spinazie verdampen
6. Klop het ei los in een kom en voeg er de kaas en de peper aan toe
7. Meng tot een mooi mengsel
8. Voeg hier de spinazie en ui aan toe
9. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel
10. Meng alles tot het een mooi is
11. Schep 1,5 eetlepel in elk vormpje
12. Bak de quiche gedurende 15 a 20 minuten tot hij licht bruin kleurt
4: Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
Energie (kcal)
|
Koolhydraten (g)
|
Suikers (g)
|
Vezels (g)
|
Eiwitten (g)
|
Vetten (g)
|
VV (g)
|
EOV (g)
|
MOV (g)
|
Per portie 96g
|
155
|
1,4
|
1,1
|
1,8
|
10,3
|
11,6
|
1,5
|
3,2
|
0,8
|
Per 100g
|
161
|
1,5
|
1,1
|
1,9
|
10,7
|
12,1
|
1,6
|
3,3
|
0,8
|
En%
|
|
4%
|
3%
|
2,5%
|
27%
|
67,5%
|
9%
|
19%
|
5%
|
Bijlage 2: NubelPro rapport
5: Bron
- Bodemloze quiche. Geraadpleegd op 19 oktober 2019, via https://www.leukerecepten.nl/recepten/glutenvrije-quiche/?fbclid=IwAR2O7nIS-ZoZHjSrdF6Up9qXKvkgcT67R58wJfe5uJPzymURUrwkcov3b2U, aangepast door ons
Lore Bauwens en Tosca Verschoore
|