Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    26-11-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spring roll met pindasaus

    1.     Spring rolls met pindasaus 

    Recept voor één persoon = één spring roll 

     

    1.1  Ingrediënten

     

    Voor de pindasaus:

    -        12 g pindakaas 

    -        7,5 ml citroensap, vers

    -        7,5 ml water 

     

    Voor de spring rolls:

    -        10 g courgette in fijne reepjes, rauw

    -        10 g wortel, rauw, geraspt 

    -        10 g rode paprika, rauw

    -        20 g chinese kool, rauw, in reepjes

    -        10 g rijpe mango, vers 

    -        1 vel rijstpapier (20 g)

    -        Handvol verse kruiden 

     

    1.2  Bereidingswijze

     

    1.     Meng de pindakaas samen met het citroensap en het water tot een gladde saus 

    2.     Snij de courgette, wortel, rode paprika, chinese kool en mango zoals aangegeven bij de ingrediënten 

    3.     Dompel het vel rijstpapier onder in lauw water tot het zacht begint te worden 

    4.     Vul het vel met de courgette, wortel, rode paprika, chinese kool, mango en verse kruiden naar keuze 

    5.     Vouw het rijstpapier toe 

    6.     Serveer de rol samen met de pindasaus als dip


     

    1.3  Voedingswaarde

     

    Hoeveelheid 

    En

    KH

    Suikers 

    Toegevoegde suikers 

    Vezels 

    Eiw

    Vetten

    VV 

    EOV

    MOV

    Per portie

    (= 114,5 g) 

    168

    19,4

    3,7

    0,8

    2,5

    4,8

    7,2

    1,0

    4,8

    1,1

    Per 100 g

    147

    16,9

    3,2

    0,7

    2,2

    4,2

    6,3

    0,9

    4,2

    1,0

    En% 

    100

    47

    9

    2

    3

    11

    39

    5

    26 

    6

     

    19,4 g kh – 0,2 g(courgette) – 0,4 g (chinese kool) 

     

    178,8 g Kh/ 12,5 ( = 1 KhRW) = 1,5 KhRW voor deze tapas 

     

    1.4  Bron 

     

    -        Eigen creatie van Laura en Kaat, gebaseerd op, https://www.julieslifestyle.com/nl/blog/detail/spring-rolls-met-pindasaus

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs