1. Spring rolls met pindasaus
Recept voor één persoon = één spring roll
1.1 Ingrediënten
Voor de pindasaus:
- 12 g pindakaas
- 7,5 ml citroensap, vers
- 7,5 ml water
Voor de spring rolls:
- 10 g courgette in fijne reepjes, rauw
- 10 g wortel, rauw, geraspt
- 10 g rode paprika, rauw
- 20 g chinese kool, rauw, in reepjes
- 10 g rijpe mango, vers
- 1 vel rijstpapier (20 g)
- Handvol verse kruiden
1.2 Bereidingswijze
1. Meng de pindakaas samen met het citroensap en het water tot een gladde saus
2. Snij de courgette, wortel, rode paprika, chinese kool en mango zoals aangegeven bij de ingrediënten
3. Dompel het vel rijstpapier onder in lauw water tot het zacht begint te worden
4. Vul het vel met de courgette, wortel, rode paprika, chinese kool, mango en verse kruiden naar keuze
5. Vouw het rijstpapier toe
6. Serveer de rol samen met de pindasaus als dip
1.3 Voedingswaarde
Hoeveelheid
|
En
|
KH
|
Suikers
|
Toegevoegde suikers
|
Vezels
|
Eiw
|
Vetten
|
VV
|
EOV
|
MOV
|
Per portie
(= 114,5 g)
|
168
|
19,4
|
3,7
|
0,8
|
2,5
|
4,8
|
7,2
|
1,0
|
4,8
|
1,1
|
Per 100 g
|
147
|
16,9
|
3,2
|
0,7
|
2,2
|
4,2
|
6,3
|
0,9
|
4,2
|
1,0
|
En%
|
100
|
47
|
9
|
2
|
3
|
11
|
39
|
5
|
26
|
6
|
19,4 g kh 0,2 g(courgette) 0,4 g (chinese kool)
178,8 g Kh/ 12,5 ( = 1 KhRW) = 1,5 KhRW voor deze tapas
1.4 Bron
- Eigen creatie van Laura en Kaat, gebaseerd op, https://www.julieslifestyle.com/nl/blog/detail/spring-rolls-met-pindasaus
|