Gezonde voeding
Tips & tricks
Inhoud blog
  • TAPAS BB
  • Gewijzigde consistentie, Julie De Jaeger
  • High tea
  • Tapas voor diabetes patiënten Julie en Indra
  • Mini skinny cheesecake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    18-10-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfstige quinoasalade met rode biet, appel, kip en zoete sinaasappeldressing
    Aantal porties: 1 
     

    Ingrediënten 

    Voor de dressing

    1 el honing (14 g)

    0,5 el olijfolie (8 g)

    peper en zout

    1 kl citroensap (5 ml)

    1 el sinaasappelsap (15 ml) 

    Voor de quinoasalade

    80 g quinoa

    50 g kippenborstfilet

    peper en zout 

    1 kl olijfolie (5 ml)

    60 g rode biet, gekookt

    30 g rode paprika

    70 g appel (met schil)

    20 g rucola 

     

    Bereidingswijze

    Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Was de quinoa en kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa wat afkoelen. Snij de kip in blokjes en kruid met peper en zout. Bak de kipblokjes gaar in een koffielepel olijfolie. Snij de rode biet, paprika en appel in kleine stukjes. Meng rode biet, appel, paprika, gebakken kip en dressing onder de quinoa. Werk af met een toef rucola. Smakelijk! 

     

    Bron: eigen creatie 

     

    Voedingswaarden

      Energie    Koolhydraten  Suikers   Vezels    Eiwitten    Vetten   Verzadigde vetten           EOV      MOV  
    Per portie   583 kcal  87,4 g  35,0 g  11,3 g  19,6 g   15,4 g  2,51 g 5,46 g 6,31 g
    Per 100 g   110 kcal  16,5 g  6,6 g  3,2 g  3,7 g  2,6 g  0,47 g 1,03 g 1,19 g
    Energie%   100 %  51 %  21 %     15 %   28 %   4 %   17 %   6 % 

     


    Wij wensen jullie een heel smakelijke lunch! 

    Kathleen en Linda  

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    07-11-2019
    Herfstige quinoasalade met rode biet, appel, kip en zoete sinaasappeldressing

    Leuk recept, waarop eindeloze variatie mogelijk is. Met koelkastrestjes van gekookte granen, veel groenten, wat fruit, en een eiwitrijk ingrediënt heeft papa of mama snel een volwaardige lunchbox gevuld. Het geheim zit 'm in de zoetige dressing, waar kinderen dol op zijn. 



    07-11-2019, 21:23 geschreven door Tiki V.
    Herfstige quinoasalade met rode biet, appel, kip en zoete sinaasappeldressing

    Leuk recept, waarop eindeloze variatie mogelijk is. Met koelkastrestjes van gekookte granen, veel groenten, wat fruit, en een eiwitrijk ingrediënt heeft papa of mama snel een volwaardige lunchbox gevuld. Het geheim zit 'm in de zoetige dressing, waar kinderen dol op zijn. 



    07-11-2019, 21:22 geschreven door Tiki
    Archief per week
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 19/08-25/08 2019
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs