Speltincx Genealogie
Beste Speltincx Genealoog en anderen,
Welkom op de Blog van en voor de deelnemers aan de maandelijkse sessies Genealogie in het Lokaal Dienstencentrum Speltincx te Gentbrugge onder de leiding van de werkgroep met als coördinator Jo Goddemaer. De sessies gaan door op de 1ste en de 3de donderdag van de maand.
05-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herstart Genealogie bijeenkomsten?
Beste Speltincx genealoog,

In afwachting van een officiële communicatie die je van de Speltincx administratie zal ontvangen, stellen we je hier de voorwaardelijke herstart mogelijkheden even uiteen. We zullen waarschijnlijk deze maand opnieuw kunnen starten met een gezamenlijke weliswaar beperkte sessie op 18 juni voor degenen die dit wensen. Indien niet alle gegadigden kunnen deelnemen zal er een 2de sessie zijn op 2 juli.
De sessies zullen doorgaan in een grotere ruimte zodat de afstandsregels kunnen worden gehandhaafd en met een beperkte groep van max. 10 personen.
Bovenstaande is een voorbarige afspiegeling van wat misschien mogelijk is; alles hangt af van de interpretatie van het afbouwplan (fase 3) door de Stad Gent.

Erwin C.

05-06-2020, 12:56 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

25-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht van Etienne


Online ontmoetingsplaats voor genealogen en familiegeschiedenis

 

 |  stamboomforum  | 

Bekijk in een webbrowser

Nieuwe onderwerp - 'Films notariële akten gehele provincie Utrecht online'

 

U heeft gevraagd op de hoogte gehouden te worden omtrent nieuwe onderwerpen in het FamilySearch forum op het Stamboom Forum.

Foto Wesley FokkensEr is door Wesley Fokkens een nieuwe onderwerp geplaatst: Films notariële akten gehele provincie Utrecht online. Hieronder staat het gehele bericht, echter zonder eventuele afbeeldingen.

Familysearch heeft een enorme bulk aan films geplaatst van de notariële akten
van de provincie Utrecht.

Een substantieel deel daarvan is interessant, omdat het (nog) niet beschikbaar is in de vorm van scans,
zoals die tot nu toe online zijn gezet door het Utrechts Archief of de diverse streekarchieven.

LINK

met dank aan de oplettendheid van https://www.geneaknowhow.net

 

Ga naar de discussie om het bericht, mét eventuele afbeeldingen, te bekijken en te reageren! U kunt niet per e-mail reageren.

Naar de discussie

 

Open Archieven

Doorzoek de genealogische gegevens van 90 archieven via www.openarch.nl.

Mét slim zoeken op twee namen, fonetisch zoeken én zoeken met jokers ...

Logo Open Archieven

Met 218 miljoen historische persoons­vermeldingen is het de grootste genealogische database van Nederland!

 

TwitterFacebook
Waardeer uw abonnement op naar een Plus abonnement!

Een genealogische service door Coret Genealogie (KvK-nummer 50518607).

Stamboom Forum is een zusterwebsite van Genealogie Online, Open Archieven, Familie Archivaris, Stamboom Gids en de Genealogie Werkbalk.


Wilt u niet meer op de hoogte gehouden worden over nieuwe onderwerpen in het FamilySearch forum? Schakel deze specifieke notificatie dan uit. Heeft u helemaal geen interesse meer in het Stamboom Forum dan kunt u zich via de Registratie beëindigen pagina uitschrijven.

 

25-05-2020, 11:07 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

18-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.the national archives uk
bericht van Etienne
via SB FORUM :
et Britse Nationaal Archief maakt op haar website (https://www.nationalarchives.gov.uk/about/news/digital-downloads/) bekend dat het downloaden van scans gratis is (met wat voorwaarden) zolang het archief dicht is vanwege de Corana maatregelen:
We are making digital records available on our website free of charge for as long as our Kew site is closed to visitors.
Registered users will be able to order and download up to 10 items at no cost, to a maximum of 50 items over 30 days. The limits are there to try and help manage the demand for content and ensure the availability of our digital services for everyone.
To access the service and download for free, users will be required to:
Register/sign in to their Discovery account before adding items to their basket (maximum ten items per basket)
Abide by the terms of our fair use policy
Complete the order process to receive a download link, which will remain active for 30 days. (The link will also be saved in ‘Your orders’ in your account for 30 days)
Our usual terms of use still apply – digital copies can be downloaded for non-commercial private use and educational purposes only, and bulk downloads and web crawlers are not permitted.


18-05-2020, 01:21 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

05-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Digitaal archief Gazet van Antwerpen (tijdelijk) vrij toegankelijk
 Het coronavirus zorgt ervoor dat thuiswerken de norm is en we onze vrije tijd deels online en digitaal invullen. Een ideale periode dus om digitaal te snuisteren in het historische krantenarchief van de Gazet van Antwerpen, dat door de krantenuitgeverij Mediahuis tot eind juni voor iedereen wordt opengesteld: https://www.consciencebibliotheek.be/nl/pagina/digitaal-archief-gazet-van-antwerpen-tijdelijk-vrij-toegankelijk?fbclid=IwAR0ZTU2boZW-kHQShxeQjtKO1wvXRRSmbseD-NSVST_zZmKnCCxhuhB4qyU

Mvg
Luc

05-05-2020, 23:36 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FRANKRIJK: Archives militaires



Les Collections de Filae.com
Accès gratuit
Archives militaires
Accès gratuit
Du 2 au 10 mai
A l'occasion de l'anniversaire de l'armistice du 8 mai, accédez gratuitement à toutes les archives militaires de Filae.com : 3 millions d'individus référencés sur 4 siècles !
Je profite de mon
accès gratuit
Accès gratuit
Retrouvez vos ancêtres militaires
et accédez à de précieuses informations !
Ancien Régime
XIXème siècle
1914-1918
1939-1945
XXème siècle
Accès gratuit
Explorez gratuitement toutes ces informations
Lancer une recherche
Accédez notamment aux numérisations des listes de prisonniers de 1940
-
Les collections Filae en accès illimité toute l’année ?
C’est possible grâce à Filae Premium.
Découvrez nos offres et choisissez la formule qui vous convient !
-
Comment profiter de l'accès gratuit
1 Lancez une recherche
2 L’icône Mention gratuit vous indique les collections accessibles gratuitement
3 Vous pouvez aussi activer le filtre : Mention gratuit
Cybermalveillance
Solidarité numérique
Mon compte Service Client Vie privée Filae Académie Retrouvez-nous sur Twitter Retrouvez-nous sur facebook Retrouvez-nous sur YouTube Retrouvez-nous sur le Blog de Filae
Ce message vous a été envoyé pour vous faire profiter au mieux des services et des nouveautés que vous propose Filae. Si vous ne souhaitez plus recevoir d'e-mails, cliquez ici pour gérer vos préférences.
Filae - Tour Gamma B, 193/197 rue de Bercy,75582 Paris Cedex 12, France

05-05-2020, 21:15 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Registers van Edelare
Beste, volgend probleem na opzoeking in Rijksarchief
De ouders van Octaaf Botteldoorn, geboren te Edelare op 29/7/1869, zijn Henri Botteldoren (* ) en Marie Sidonie Reynaert.
Henri was 39 jaar ( °1830 ) bij de aangifte van zijn zoon, Marie Sidonie was 26 jaar ( °1843 ). Ik weet niet waar ze geboren zijn noch waar of wanneer zie gehuwd zijn. Althans ik vind dit niet in de BS van Edelare
Henri is overleden in Edelare op 22/12/1873. Ik vind zijn naam in de 10-jarige tafels maar niet in de akten. Er zijn geen digitale akten van de jaren 1871 tot 1900.
Voor Marie Sidonie, overleden in Edelare op 4/10/1889, ontbreken de 10-jarige tafels vanaf 1881 evenals de akten van dat jaar ( zie hierboven ).
Is iemand bekend met dit probleem? Is er een oplossing? Graag uw advies
Met dank
Andre

(*) schijfwijze van naam vader  Botteldoren en zoon Botteldoorn  is verschillend.

reactie van Erwin
Overlijdensakte van Henri Botteldoren 23/12/1873 in bijlage
Geboorteakte N° 20 te Volkegem van 15/10/1830 in bijlage
Overlijdensdatum of plaats van Marie Sidonie Reynaert niet correct.

reactie van Geert
Die naam kwam mij ergens bekend voor, en ik vond de huwelijksakte terug tussen mijn akten. Een zekere Camiel Verpoest (*17 Apr 1840 in Leupegem, Oost-Vlaanderen, België) was getuige geweest bij dat huwelijk.

 Hiermee is nogmaals duidelijk dat het noteren van de getuigen altijd nog een waarde kan hebben om verdere connecties te maken 😊.

Hierbij de huwelijksakte, samen met de gezinsbladen van de personen die verwant zijn met Henricus en Sidonie (eerder beknopt, maar wel een goede aanzet om de akten terug te vinden van hun ouders en grootouders).

Referentie: Edelare, Arrondissement Oudenaarde (digitaal), Burgerlijke stand: huwelijksakten 1861-1870 / 35832 / 0_0325, scan 345/385, Botteldoorn Henricus-Reynaert Sidonie, 1868; digital images, Het Rijksarchief in België.  Vindplaats: Het Rijksarchief in België (digitaal) - Search.arch.be, Catalogusnummer: 35832 / 0_0325. 


Bijlagen:
ovl 1873 Botteldoren Henri.jpg (336.1 KB)   
record-image_ (7).jpg (2.6 MB)   
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:33SQ-GPDF-8PL?i=486&cc=2138513&cat=342154   
https://www.familysearch.org/ark:/61903/3:1:939V-439C-FN?i=461&cc=2138513&cat=15193   

05-05-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (1)

02-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De virtuele leeszaal van het Stadsarchief van Brugge
Sinds 31 maart 2019 zijn de openbaarheidstermijnen van de registers Burgerlijke Stand huwelijken en overlijdens gewijzigd. Huwelijksakten zijn nu voor iedereen openbaar na 75 jaar en overlijdensakten na 50 jaar. Voor de geboorteakten blijft de termijn 100 jaar. Concreet betekent dit voor Brugge en deelgemeenten het volgende: geboorteakten (vrije inzage en uittreksel/afschrift tot en met 1919), huwelijksakten (idem tot en met 1944) en overlijdensakten (idem tot en met 1969). Deze pas openbaar gestelde registers zijn ondertussen gedigitaliseerd door de firma Vanden Broele en de nieuwe beelden van Brugge en de deelgemeenten zijn al beschikbaar in de databank! Verschillende vrijwilligers zijn gestart met de indexering ervan. Ook deze worden door vrijwilligers geïndexeerd. Dit werk zal verschillende maanden in beslag nemen. Hou er bij het zoeken dus rekening mee dat niet alle akten van de Burgerlijke Stand periode 1921-1968 in de zoekresultaten meegenomen worden. Zoek desnoods via de boomstructuur. Alvast bedankt voor het begrip! Wie meer informatie wil kan ons contacteren via stadsarchief@brugge.be of 050 44 82 60.

02-05-2020, 00:12 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

30-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mysterie
vraag van Jacqueline Hebbrecht:

De afgelopen dagen heb ik mijn “voormoeders” geregistreerd op de website van MamaMito, het project van Maarten Larmuseau i.v.m. onderzoek naar het mitochondriale DNA.

 Bij voormoeder Barbara Van Nieuwenbourgh (Niewerburgh,) (1722-1763) duikt er een anomalie op.

 Volgens de geboorteakte zijn haar ouders:  Matthias Van Nieuwenbourgh en Marie Anne Terrelinck.

De doopheffers zijn Martinus Verstraete en Maria Anna Francisca Van der Moere.

zie afbeelding 1: 

Van Nieuwenbourgh Barbara_doopakte_Ursel_11/01/1743-24/12/1769_1722_FS7

In de huwelijksakte 1747 worden geen ouders vermeld.

Getuigen huwelijk: Judocus Ronse en Joanna Versluys

zie afbeelding 2:

Gillis Judocus en Van Nieuwerburgh Barbara_huwelijksakte_1747_Ursel_FS97

In de overlijdensacte 1763 worden geen ouders vermeld.

Uxor van Judocus Gillis. Judocus en Barbara zijn de ouders van Joanna Gillis, de volgende generatie.

Huwelijk is OK. De leeftijd is OK.

zie afbeelding 3:

In de “Staten van Goed” van Ursel, lijst opgemaakt door M. Smessaert wordt de moeder van Barbara Marie Anna Doublé.

SVG opgemaakt n.a.v. van Barbara Van Nieuwenborgh.

zie afbeelding 4:

Een collega-genealoog verklaart dit als volgt: "Terrelinck zou een vervlaamsing zijn Van Dobbelaere/Dobbelé etc.

Dit vind ik wel heel merkwaardig, temeer omdat ik geen Anna Maria/Maria Anna Terrelinck vind in de registers

E

De moeder van Barbara Van Nieuwenbourgh

 

De huwelijksakte van Matthias (Matthijs) Van Nieuwerborgh en Maria Anna Dobblij

zie afbeelding 5:

Van Nieuwerborgh Mathias en Dobblij Maria Anna_huwelijksakte_1718_Ursel_P.66_boek6_FS140

De overlijdensakte van Maria Anna: Maria Anna Doblé

zie afbeelding 6:

Doblé Maria Anna_overlijdensakte_1727_Ursel_FS98

In de “Staten van Goed” van Ursel, lijst opgemaakt door M. Smessaert wordt de moeder van Barbara Marie Anne Doublé.

SVG opgemaakt n.a.v. het overlijden van Marie Anne Doublé.

Hier wordt als voogd vermeld: Pieter Teirlinck, alven broeder van de overledene, materneel.

zie afbeelding 7:

De overlijdensakte van Matthias Van Nieuwenburgh

zie afbeelding 8:

Van Nieuwenburgh Matthias_overlijdensakte_Knesselare_1740_RA11

In de “Staten van Goed” van Ursel, lijst opgemaakt door M. Smessaert worden de echtgenotes van Matthias Van Nieuwerburg opgesomd:. Hier wordt de moeder van Barbara vermeld als Anna Double

SVG opgemaakt n.a.v. het overlijden van Matthijs Van Nieuwerburgh 1740.

zie afbeelding 9:

Besluit: Ik vermoed dat de pastoor de naam van de stiefvader heeft vermeld in de geboorteakte.

Ik zou dus geboorteakte van Maria Anna Doublé, Dobblij, Doblé, Double moeten vinden en het gezin samenstellen waartoe ze behoort. Dit is, volgens mij de enige manier om, met de op dit moment gekende gegevens , het mysterie te kunnen klaren.

Echter ik vind geen documenten (in de klappers) van Ursel, Knesselare, Oedelem en Bellem en omliggende gemeenten van Ursel.

 

Graag zou ik jullie kritische bemerkingen, aanvullingen en suggesties ontvangen.

Of misschien heeft iemand deze Anna Maria Doble/Double/Dobbelé en Pieter Tierlinck in zijn kwartierstaten?

 

Alvast bedankt en hou het gezond in deze Covid-19-tijden.

Jacqueline

 

 

Jacqueline Hebbrecht

Meidoorndreef 18

9050 Gentbrugge

Tel. 09 278 26 75



















30-04-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

26-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MamaMito: doe mee!!
Stamboomonderzoek is vandaag nog veeleer een mannenzaak. Maar natuurlijk werd onze familiegeschiedenis ook gevormd door onze ‘voormoeders’. Bovendien is de moederlijke of maternale stamlijn interessant voor genetisch onderzoek via het mitochondriaal DNA.

Dit Mito-DNA wordt enkel via de moeder en dus uitsluitend in moederlijn overgeërfd. Dankzij MamaMito willen de onderzoekers je jouw (verborgen) moederlijn volledig laten ontdekken.

Wetenschappers zijn op zoek naar verre moederlijke of maternale verwanten om hun Mito-DNA met elkaar te vergelijken. Met jouw deelname doe je mee aan de kruisbestuiving tussen genealogie, biologie en geneeskunde en help je de huidige kennis van deze wetenschappen uit te breiden.

Hoofdonderzoeker en projectleider is Prof. dr. Maarten Larmuseau (KU Leuven en Histories vzw). Maarten is internationaal een autoriteit in genetische genealogie, de discipline die stambomen combineert met genetische gegevens. Met MamaMito is hij niet aan zijn proefstuk van citizen science projecten toe. Zo realiseerde hij nog in 2019 samen met honderden Vlaamse en Nederlandse genealogen een unieke studie rond de historische koekoeksgraad.

Het project loopt in samenwerking met de VUB, Memoo (Vlaams Instituut voor het archief) en Familiekunde Vlaanderen.

Schrijf je in op www.mamamito.be en vul je moederlijke lijn in!

Zie ook:
https://www.eoswetenschap.eu/diy/vlaanderen-gaat-op-zoek-naar-zijn-moederlijke-roots
https://nieuws.kuleuven.be/nl/2020/nieuw-onderzoeksproject-wil-vlamingen-laten-kennismaken-met-hun-voormoeders
https://familiekunde-vlaanderen.be/nieuws/mamamito-nieuw-onderzoeksproject-wil-vlamingen-laten-kennismaken-met-hun-%E2%80%98voormoeders%E2%80%99

Veel succes!

Jan Van Crombrugge

26-04-2020, 15:31 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

18-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francisca Bottelier doop Index = Franciscus ?
De index vermeldt Franciscus - het doopcertificaat is gedeeltelijk leesbaar ik denk Francisca te lezen - de voornaam vd vader is voor mij onduidelijk evenals deze vd moeder en de getuigen vallen mee.
Geert asjeblieft werk aan de winkel en je hoeft geen afstand te houden.
Is het een jongen of een meisje blijft de grote vraag. Met dank bij voorbaat.
mvg Etienne

18-04-2020, 22:23 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

16-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de "Nord-isten"
Opzoeken van oude notarisakten, (trouwakten, verkoopakten, erfenissen, etc.).

16-04-2020, 14:47 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

15-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legacy Preservation Tools
Klik op de afbeelding om de link te volgen Besloten groep.

15-04-2020, 14:44 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag van Wendy Dupont
Hallo, ik ben op zoek naar familieleden van GILBERTE VAN WYNSBERGHE. Gehuwd met mijnheer MAAGDELIJNS (sorry, ik weet niet de juiste schrijfwijze). Dit in kader van stamboomonderzoek. 
Alle info is welkom! Hartelijk dank voor uw reacties!
Sorry Erwin, ik heb enkele data van Gilberte. Daarom is het zo moeilijk... Haar man was afkomstig uit Gentbrugge en ze zijn hier gaan wonen. De ouders van Gilberte, waren Petrus Georgius Van Wynsberghe en Julia Leonia Rosalia Torfs (29/11/1896 Heist°), gehuwd te Sint Amands op 11/12/1920. Ze had 1 broer die Lucien heette. Vindt u iets terug aub?
Haar ouders hebben in Brasschaat gewoond.

Wendy Dupont

reactie van Marc:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
- XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX - XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Verwijderd op vraag:

Beste
Mag ik u vragen mijn privé gegevens van het internet te halen. Ik heb nooit toestemming gegeven om mijn adres geboortedatum enz te publiceren.
Gelieve dit onmiddellijk te verwijderen. Zo niet ga ik klacht neerleggen bij de politie.
Dank
Veronique Magdaleens

antwoord van Wendy:
Ondertussen heb ik contact per mail met een zoon van Gilberte Van Wynsberghe.  De achternaam van haar man, was inderdaad Magdaleens.  Ze hebben inderdaad in de Van Biesbroekstraat gewoond !



15-04-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

14-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ik ben bereikbaar :-)
Hey,
ik ben alle dagen actief bezig met genealogie vanuit mijn kot .
Wie vragen heeft: neem gerust contact (ik heb ook een apart e-mailadresje hiervoor: geert.genealogie@gmail.com).

Geert

14-04-2020, 17:46 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

09-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MyHeritage
We bieden momenteel tot 12 april gratis toegang tot alle MyHeritage Amerikaanse volkstellingen! Mis deze kans niet om deze waardevolle collectie te ontdekken.
klik hier om deze te bekijken.

09-04-2020, 18:14 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

05-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gratis vandaag 6 april 2020

Retrouvez gratuitement vos ancêtres dans les recensements.


Les Collections de Filae.com
Accès gratuit
à tous les recensements de Filae.com
Accès gratuit
Aujourd’hui seulement
Accédez à une mine d’informations sur vos ancêtres et leur famille grâce aux recensements !
J'en profite
Accès gratuit
Retrouvez vos ancêtres 
simplement avec leur nom de famille
En plus, pour les recensements de 1872 et 1906, la recherche nominative 
vous donne un accès direct au document original et à la ligne exacte du document !
-
Je lance mes recherches
Reconstituez la famille entière : père, mère, frères et sœurs… en une seule recherche, trouvez toutes les personnes qui composent la famille.
Découvrez leurs professions : accédez au métier exercé par votre ancêtre ainsi que ceux de la famille.
Retracez le parcours d'ancêtres voyageurs : grâce à l'indexation du lieu de naissance et du lieu d'habitation, vous avez accès à de nouvelles pistes pour retrouver des ancêtres baladeurs.
-
Les collections Filae en accès illimité toute l’ann��e ? 
C’est possible grâce à Filae Premium.
Découvrez nos offres et choisissez la formule qui vous convient !
-
Comment profiter de l'accès gratuit
1 Lancez une recherche
2 L’icône Mention gratuit vous indique les collections accessibles gratuitement
3 Vous pouvez aussi activer le filtre : Mention gratuit
Cybermalveillance
Solidarité numérique
Mon compte Service Client Vie privée Filae Académie Retrouvez-nous sur Twitter Retrouvez-nous sur facebook Retrouvez-nous sur YouTube Retrouvez-nous sur le Blog de Filae
Ce message vous a été envoyé pour vous faire profiter au mieux des services et des nouveautés que vous propose Filae. Si vous ne souhaitez plus recevoir d'e-mails, cliquez ici pour gérer vos préférences.
Filae - Tour Gamma B, 193/197 rue de Bercy,75582 Paris Cedex 12, France

05-04-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

03-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vraag Etienne

Ik denk dat Geert mij kan helpen met het ontcijferen van de 2 laatste zinnen van deze huwelijksakte tussen Joannes Tichelbaut en Joanna Schouwvlieger getuigen Petrus Tichelbaut en Petronilla Schouwvlieger - maar alle hulp is welkom :https://gw.geneanet.org/ehuijghe_w?lang=nl&pz=eelin+suze&nz=maryns&p=joannes&n=stiegelbaut&oc=1&i=19739

of

https://www.geneanet.org/media/public/rsevergemhuw1766-6583589f

 

Grts

Etienne


Etienne,

ik heb jouw berichtje nu pas gezien.

Hier wat ik kon maken van de akte:

Die 12 apr. contraxerunt sponsalia joannes tichelbout et joanna schouvlieger testibus petro tichelbout et petronilla schouvlieger
facto ... tribus bannis die 3 may contraxerunt matrim(onium) coram me et testibus iisdem

Op (dag) 12 april gingen in ondertrouw Joannes Tichelbout en Joanna Schouvlieger; getuigen Petrus Tichelbaut en Petronilla Schauvlieger. Na de drie bannen zijn ze op (dag) 3 mei in het huwelijk getreden voor mij en dezelfde getuigen
(get.) Van Belleghem - pastoor

Het woord na 'facto' is mij niet duidelijk.

Efkes nog een beetje uitleg:

factis tribus banni = na de drie huwelijksaankondigingen

contraxerunt sponsialia = in ondertrouw gegaan

contraxerunt matrim(onium) = gingen het huwelijk aan

iisdem = dezelfde

coram me = voor mij, in mijn tegenwoordigheid

Geert

03-04-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (1)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Covid-19
Is iedereen oké?
Daar we reeds enkele tijd van elkaar fysiek gescheiden zijn en ik als blogger weinig hoor van de Speltincx Genealogen had ik het idee om hier een lijstje te zetten met de actieve leden en hun actuele status:
Stuur mij een mailtje en dan plaats ik het hier, laat ook weten indien je hulp wenst.

 NAAM STATUS VERWANTEN DATUM   OPMERKINGEN 
 Erwin  OK  OK  03/04/2020  nihil
 Etienne  OK  OK  03/04/2020  zie vraag
 Marc  OK  OK  10/04/2020  
 Geert  OK    14/04/2020  zie post
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         

03-04-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (1)

30-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Discover Where You and Your Ancestors Are From/FS BLOG
Je moet wel over een acct beschikken - het loont zeker de moeite, een wereldreis achter je PC + bovenop  D' où est-ce que je viens ? = 3e paragraaf  zeker aantikken + alle blauwe tekst en je vergeet al je zorgen(hoop ik(wij).
Grts
Etienne
https://www.familysearch.org/blog/en/virtual-tours-travel-from-home/

30-03-2020, 22:56 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke archieven wil jij online?
Nu de digitale transitie in een stroomversnelling terechtkomt, schakelt ook het Rijksarchief een versnelling hoger in het online brengen van archieven. We willen reeds gescande archieven die momenteel enkel digitaal raadpleegbaar zijn in onze leeszalen, gefaseerd online ter beschikking stellen. Meer nog: via ArchPoll kan jij mee bepalen welke bestanden daarvoor in aanmerking komen. Wil je binnenkort je favoriete archieven three clicks away raadplegen? Laat je stem horen!

ArchPoll

Beste archiefliefhebber,

Het Rijksarchief schakelt een versnelling hoger in het online brengen van archieven. De voorbije jaren waren nogal wat gescande archiefbestanden enkel digitaal raadpleegbaar in onze leeszalen. Daar komt nu verandering in! Met deze poll willen we jou zelf laten kiezen welke archieven je liefst online wil.

Stemmen kan tot 9 april 2020. Daarna zetten we gefaseerd alvast de 10 meest gekozen bestanden op search.arch.be. Volg de resultaten van deze poll mee op via onze website, nieuwsbrief of Facebookpagina. Wil je binnenkort je favoriete archieven three clicks away raadplegen? Laat je stem horen!

Een aantal van de 20 archiefbestanden waaruit je kan kiezen, zoals de vele reeksen vonnisboeken en de vrijgeleiden uit WO I, zijn bulkarchieven, die nog in detail ontsloten moeten worden. Als je belangstelling hebt om als vrijwilliger hieraan mee te werken, stuur dan een mailtje naar DIVA@arch.be. Dan werken we samen, op maat, een werkpakket uit.

Dankjewel voor je deelname,

Het Rijksarchief

30-03-2020, 00:00 geschreven door Spelti  

Reageer (0)

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen of je bijdrage door te sturen


kalender

komende sessies in DC Speltincx


Dropbox

Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


Archief per maand
  • 09-2024
  • 08-2024
  • 07-2024
  • 05-2024
  • 04-2024
  • 03-2024
  • 02-2024
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 04-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015

    Nuttige Links
  • Familiekunde Vlaanderen
  • Speltincx Gentbrugge
  • Erfgoed Melle
  • Genealogische bronnen
  • Familie Haeghens
  • Prosapia
  • Gentools
  • FamilySearch
  • Inhoud Blog

    Inhoud blog
  • Lezing LIBERAS Gent ma 16/12 van dr. Sofie Claerhout (KUL): CSY, via de vaderlijke stamboom naar de onbekende dader
  • Aan de slag met gevangenis- en rechtbankarchieven (19de-20ste eeuw)
  • Genealogie voor starters: op zoek naar je voorouders - 2024
  • DE RENTEBOEKEN UIT HET ANCIEN REGIME
  • -Wie zoekt mee? OPGELOST!

    Blog als favoriet !

    Gastenboek
  • link blogsite
  • Goedemiddag blogvrienden u bent van harte welkom
  • PERPLEX

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Zoeken in blog




    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs