Kuis de mosselen en leg ze in een aluminium schaaltje. Kruid met mosselkruiden en voeg er de verse tuinkruiden aan toe. Voeg de lookboter en een scheut witte wijn toe. Maak met het bakje en wat zilverpapier een papillot.
Plaats bij een middelmatig voor dicht tegen het vuur aan. Na ongeveer 20 minuten zijn de mosselen open.
Meng alle ingrediënten. Gebruik deze mengeling om je vis te marineren op voorhand , maar ook om je vis af en toe te bestrijken tijdens het
bakken/grillen.
- Verhit een wok en doe er de olie in. - Bak de pinda's 5 minuten tot ze goudbruin kleuren. - Schep de pinda's uit de olie en laat uitlekken en afkoelen - Mix de pinda's vervolgens fijn in blender of vijzel - Pasta: Stamp het citroenblad fijn in de vijzel en voeg er gehakte ajuin en de sambal aan toe. - Meng alles tot een gladde pasta - Verwarm wat boter in een pan en bak hier de knoflook in aan. - Doe het pastamengsel er bij en roer door. - Voeg een glas water toe en breng het geheel al roerend aan de kook. - Tot slot zout, suiker, azijn en ketjap toevoegen. Proeven en en eventueel afwerken met suiker of zout.