![]() |
Vaak denken we dat onze stemming het gevolg is van wat we meemaken in plaats van andersom. Alberto del Niente al Nada |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ò |
![]() |
![]() |
Ò |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
En daarom,mijnheer de voorzitter,eist mijn partij dat alle brandblusappararten in de toekomst uiterlijk tien dagen voor elk brand getest worden." (uit een debat in de stadsraad van Londen) |
![]() |
![]() |
Een carrière alleen maakt niet gelukkig. Helaas merken sommigen dat pas aan het eind ervan. Olaf Hoenson |
![]() |
![]() |
Na de stilte komt muziek het dichtst bij het verwoorden van het onuitsprekelijke. Aldous Huxley |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Pas als je in het leven bent heen en weer geslingerd, kun je echt bewogen zijn. Hans Stolp |
![]() |
![]() |
Begrip is het voelen wat een ander denkt, niet het denken wat een ander voelt. Rob van Raalten |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
De drie essentiële elementen voor het geluk zijn: iets te doen hebben, iemand om lief te hebben en iets om naar uit te kijken. Allen Chalmers |
![]() |
![]() |
© |
![]() |
![]() |
Als je gelukkig wilt samenleven met anderen, vraag dan alleen dát van ze, wat ze je kunnen geven. Tristan Bernard |
![]() |
![]() |
B |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
17-12-2005 | |
![]() |
|
![]()
17-12-2005 om 16:23
geschreven door Marije |
|
![]() |
16-12-2005 |
![]() |
16-12-2005 om 21:43
geschreven door Marije |
![]() |
![]() |
|||
16-12-2005 om 17:32
geschreven door Marije |
|||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
16-12-2005 om 13:54
geschreven door Marije |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
12-12-2005 |
![]() |
![]() VOORGERECHT Gevulde Champignons Oven voorverwarmen op 175 graden celsius. Van 8 reuzenchampignons het steeltje afsnijden en fijnsnijden, hoeden schoonvegen met keukenpapier. 1 stengel bleekselderij, 2 eetlepels spekreepjes, 1 eetlepel kappertjes en 1 teentje knoflook heel fijnsnijden en in 1 eetlepel olijfolie ongeveer 10 minuten bakken. Champignonsteeltjes toevoegen en 2 minuten meebakken. 2 volle eetlepels roomkaas met sjalot (kuipje cantadou) erdoor roeren en laten smelten. Champignonhoeden in een ovenschaaltje zetten en de vulling erin scheppen bestrooien met wat belegen geraspte kaas en ongeveer 25 minuten bakken in het midden van de oven. HOOFDGERECHT Kalfsbiefstuk met druivensaus 4 personen: 500 gram muskaatdruiven 3 deciliter muskaatwijn 30 gram boter of margarine 4 Kalfsbiefstukken 3 deciliter kalfsfond (pot) zout en peper Bereiden: van de druiven de velletjes en pitjes verwijderen. Doe dit direct even voor de witlofsalade. Sap opvangen. Wijn bij het sap schenken, druiven erin leggen. In een pan de boter verhitten, Kalfsbiefstukken aan elke kant ongeveer 4 minuten bakken. Uit de pan nemen en afgedekt warm houden. Wijn-sap boven de pan zeven en de aanbaksels losroeren. Laten inkoken tot ongeveer 1 deciliter. Kalfsfond toevoegen en laten inkoken tot sausdikte. Saus zeven en op smaak brengen met peper en zout. Druiven in de saus opwarmen. De biefstukjes op de voorverwarmde borden serveren half bedekt met de saus en de druiven. BIJGERECHT Witlofsalade 4 personen 2 eetlepels rozijnen Muskaatdruiven 50 gram walnoten 4 eetlepels bulgaarse yorhurt 1 eetlepel citroensap 1 theelepel suiker 1 eetlepel mayonaise (halvanaise) 1 theelepel kerriepoeder zout en versgemalen peper 4 struikjes witlof (eventueel wat blokjes belegenkaas) Bereiden: Was de rozijnen en laat ze uitlekken. ontvel en ontpit de druiven. Hak de walnoten grof. Maak een sausje van de yoghurt, suiker, citroensap, mayonaise, kerriepoeder, zout en peper. Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in smalle ringetjes. Doe de witlof in een schaal en meng de rozijnen, de druiven en de walnoten (en eventueel de kaas) erdoor. Meng tenslote de saus voorzichtig door de salade. BIJGERECHT GEGRATINEERDE AARDAPPELPLAKJES 4 personen 750 gram aardappels 1/2 - 3/4 liter kippenbouillon (van tablet) 75 gram geraspte belegen kaas 1 eetlepel fijngesneden bieslook extra nodig: ovenschaal Bereiden: Oven voorverwarmen op 200 graden. Aardappels in dunne plakjes snijden (eventueel met wafel mesje). Aardappelplakjes dakpansgewijs in ovenschaal leggen. Bouillon over aardappelplakjes schenken tot aardappels onder staan. Aardappels in midden van oven 40 minuten bakken. Geraspte kaas over aardappels strooien en nog 20 minuten verder bakken. Voor serveren bieslook over aardappelschotel strooien. NAGERECHT Appelen onder bladerdeeg met vanilleijs 4 personen: 1 deciliter amaretto (likeur) of calvados 100 gram rozijnen 4 goudrenetten 50 gram amandelsnippers 2 eetlepels suiker (eventueel bruine suiker) kaneel sap van een 1/2 citroen 1 eidooier, losgeklopt 6 plakjes bladerdeeg Vanille/roomijs Voorbereiden: likeur verwarmen. Rozijnen erin laten wellen. Geschilde appels in blokjes snijden. Meng deze met de amandelsnippers, rozijnen, suiker, kaneel en citroensap. In een beboterde platte ovenschaal doen. De lapjes deeg uitrollen tot een grote lap om de appel te bedekken. Snij de rand netjes af en versier de taart met de restjes deeg in leuke figuurtjes. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Bereiden: oven voorverwarmen op 225 graden celsius. Deeg bestrijken met de losgeklopte eidooier. Bak de taart in 25 minuten mooi goudbruin. Buiten de oven iets aflaten koelen. In mooie porties op de borden verdelen met een bolletje ijs erop snel op dienen. Tip: zonder likeur ook lekker voor kleinere kinderen. 12-12-2005 om 01:11
geschreven door Marije |
![]() |
08-12-2005 |
![]() |
![]() 08-12-2005 om 17:03
geschreven door Marije |
![]() |
28-11-2005 |
![]() |
Overlijdensbericht van een mus. 28-11-2005 om 13:35
geschreven door Marije |
![]() |
21-11-2005 |
![]() |
![]() Melopee
Voor Gaston Burssens
Paul van Ostaijen (1896-1928) Uit: Verzameld Werk, poëzie 2 (1928) Uitgever: De Sikkel 21-11-2005 om 23:03
geschreven door Marije |
![]() |
20-11-2005 |
![]() |
![]() Bij Google kan je verrassende resultaten zien bij "ik doe een gok". Voorbeeld? Surf naar Google via http://www.google.com Type het woord "Failure" (mislukking) in, Klik op "ik doe een gok", naast de button "google zoeken" 20-11-2005 om 11:08
geschreven door Marije |
![]() |
17-11-2005 | |||
![]() |
|||
17-11-2005 om 21:48
geschreven door Marije |
|||
![]() |
![]() |
![]() 17-11-2005 om 21:17
geschreven door Marije |
![]() |
16-11-2005 |
![]() |
![]() 16-11-2005 om 00:00
geschreven door Marije |
![]() |
27-09-2005 |
![]() |
![]() Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook. 27-09-2005 om 16:32
geschreven door Marije |
![]() |
![]() |
![]() Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen. 27-09-2005 om 16:32
geschreven door Marije |
![]() |
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
VIDEO-BOX MET EIGEN KEUZE!
© |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||
Gastenboek | ||||||||||
![]() |
||||||||||
![]() |
||||||||||
EEN BERICHTJE IS ALTIJD WELKOM! |
||||||||||
![]() |
![]() |
EEN NIEUWJAARSGROET. |
![]() |
![]() |
|
WANNEER U DE HOROSCOOP VAN UW STERRENBEELD WILT WETEN, KUNT U HET HIER OPZOEKEN! KLIK OP UW STERRENBEELD
|
|
![]() |
![]() |
Breng ook eens een bezoekje aan mijn andere websites! U bent van harte welkom! |
![]() |
![]() |
ZOEK HET OP BIJ DAVINDI |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
FILMS DEZE WEEK OP TV!
® |
![]() |
![]() |
Blog als favoriet ! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
E-mail mij |
![]() |
![]() |
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen. |
![]() |
![]() |
Willekeurig Bloggen.be Blogs |
![]() |
![]() |
astralis www.bloggen.be/astrali |
![]() |
![]() |
||
Hoofdpunten blog marije | ||
![]() |
||
![]() |
||
|
||
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
HEEL GRAPPIG! http://d93.k12.id.us/~tech/smile.html |
![]() |
![]() |
Þ
Two4salsa dansen |
![]() |
![]() |
{TITEL_VRIJE_ZONE} |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kennis & cultuur
Lifestyle
Reizen en vrije tijd
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zoeken met Google |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zoeken in blog |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sommige mensen bereiken de top van de ladder en ontdekken dan pas dat hij tegen de verkeerde muur staat. Stephen R. Covey |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
Hoe noemt men een vrouw die exact weet waar haar man elke avond is? Een weduwe! |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Jouw weg is prima voor jou maar niet voor mij. Mijn weg is goed voor mij maar niet voor jou. Swami Vivekananda |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
LEUK, WANNEER U EEN BERICHTJE PLAATST! Visit my Guestbook |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||
Mijn favorieten | ||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
De wereld zou stilliggen wanneer we over alles eerst zouden moeten nadenken. Samuel Johnson |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Zoeken in blog |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Archief per week | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |