Recept: Vegetarische quiche met Italiaanse salade
Heeft u vaak vrienden over de vloer of is het tijd om weer eens iets anders op tafel te zetten? Kies dan voor quiche. Dit van origine Franse gerecht lijkt zeer bewerkelijk, maar niets is minder waar. Binnen twintig minuten staat er een heerlijke, hartige taart te garen in de oven. Serveer hier een frisse, Italiaanse salade bij.
 Quiche met een mooi bruin korstje
Vegetarische quiche
Ingrediënten (voor vier personen): 4 plakken bladerdeeg, ontdooid en voorzichtig uit elkaar getrokken 2 rode uien, fijngehakt 400 g spinazie à la crème, ontdooid 250 g kastanjechampignons, voorgesneden 4 eieren, goed geklopt en op smaak gebracht met peper en zout 1 bolletje Cambonzola, in plakken gesneden 100 g Provolone, in plakjes geschaafd 1 el bloem ½ tl zwart peper ½ tl zeezout
Bereidingswijze: Vet de ovenschaal in met olijfolie of boter. Laat de spinazie ontdooien. Laat ook de plakken bladerdeeg ontdooien, trek ze iets uit elkaar en drapeer ze vervolgens in de ingevette schaal. Strooi nu de bloem over de bladerdeegbodem. Hak de rode uitjes fijn en bak ze op in een koekenpan. Verspreid de gebakken uitjes gelijkmatig over de bodem. Breng de helft van de spinazie aan over de uitjes en bak de kastanje champignons op. Verdeel de Cambonzola over de laag spinazie en doe hier de gebakken champignons op. Breng de rest van de spinazie aan en giet hier de opgeklopte eieren overheen. Klap de overhangende randen bladerdeeg terug en verdeel daaroverheen de geschaafde Provolone. Plaats de schaal ruim een half uur in de oven op 180 graden (heteluchtoven).
Italiaanse salade
Ingrediënten (voor vier personen): 75 g rucola 150 g veldsla 3 tomaten, in stukjes gesneden ½ komkommer, in partjes gesneden 1 el balsamico azijn ½ el olijfolie 50 g walnoten, in kleine stukjes gestampt
Bron: Elsevier
02-03-2007 om 21:43
geschreven door Marije 
|