Inhoud blog
  • Perfecte cupcakes
  • Broodje kip met honing-mosterdsaus
  • Italiaans: Pastasaus (basissaus)
  • Ovenschotel van bloemkool en aardappelpuree
  • Nasi van restjes
    Zoeken in blog

    Categorieën
  • Hapjes (3)
  • Hollandse keuken (1)
  • Koken met restjes (1)
  • Lunch/ontbijt (2)
  • Oosterse keuken (0)
  • Sauzen (0)
  • Soepen (1)
  • Toetjes/gebakjes (1)
  • Vlaamse keuken (1)
  • Wereldkeuken (2)
  • My Favorite Recipes
    Lekker Vers en Gemakkelijk!
    08-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaans: Wraps met shoarma en jalepeno's
    Dit is een lekker, gemakkelijk en vers recept, wat je heerlijk met je handen kunt eten. 

    Nodig voor 2 personen: 
    6 wraps 
    2 jalepeno pepers 
    1/2 komkommer
    1 rode ui
    500-1000 gr shoarmavlees
    2 eetl. yoghurtmayonaise (gewone mayo kan ook)
    1.5 eetl. zure room
    1 teen knoflook (fijngesneden)
    3 cactusvijgen óf 1 blikje tomatenblokjes 

    Bereiden:
    1. Voeg de mayonaise, zure room en knoflook bij elkaar om een knoflooksaus te maken. Laat rusten in een koele omgeving, 
    2. Schil de cactusvijgen (gebruik handschoenen om splinters te voorkomen!). 
    3. Pureer de cactusvijgen met een staafmixer of blender en bewaar gekoeld in een schaaltje.
    4. Doe, als je i.p.v. cactusvijgen tomaat gebruikt het blikje tomatenblokjes in een schaaltje (je kunt dit ook vers maken door 6 tomaten te snijden, even te laten bakken, 50 mL. water toe te voegen en vervolgens lang in de koelkast te zetten, voor snel resultaat werkt de vriezer ook). 
    5. Snijd de komkommer in kleine reepjes. 
    6. Snijd de geschilde rode ui fijn en voeg bij de komkommer. 
    7. Snijd de jalepeno's fijn en voeg bij de komkommer en ui. Tip: Voor een minder pittig resultaat verwijder je de zaadlijsten. Als je heel weinig pittigheid wilt, kun je de pepers ook in grove stukken snijden, ze bij de salade voegen en voor het serveren verwijderen. 
    8. Smelt een klont boter in een braadpan en bak het shoarmavlees hierin.
    9. Verwarm eventueel de wraps in de magnetron.

    Serveer in losse bakjes, zo kan ieder zijn eigen verhoudingen kiezen. Voor het eten doe je eerst wat knoflooksaus en cactusvijgsalsa of tomatensalsa op de wrap. Doe vervolgens de gewenste hoeveelheid vlees erbij en werk af met de salade voor frisheid en pit. 
     
    Eet smakelijk!  


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs