Dit is een heerlijke pastasaus, lekker makkelijk, klaar in 20 minuten! Ik maak dit als ik een dagje makkelijk wil koken. Je kunt zelf allerlei groenten toevoegen.
Nodig (2 personen):
- 250-500 gr cherrytomaatjes
- 2 tomaten
- 100-200 mL passata
- 1 eetl. kristalsuiker
- 1 eetl. citroensap
- 1 takje rozemarijn
- 1 blaadje laurier
- 10 blaadjes basilicum (fijngesneden)
- 1/2 theel. italiaanse kruiden
- 1 ui (klein, mag ook een sjalot zijn), fijngesneden
- 1 teen geperste knoflook
- flinke scheut olijfolie
- zout en peper naar smaak
Bereiden:
1. Snijd de cherrytomaatjes in tweeën of vieren. Snijd de ui en knoflook en snijd de twee tomaten.
2. Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan (dit moet een flinke scheut zijn, omdat de olie de saus zal hechten) en fruit de ui en knoflook.
3. Bak de tomaatjes voor 1 minuut mee en voeg dan de passata toe.
4. Voeg alle kruiden toe, De rozemarijn en laurier kunnen gewoon aan de tak in de saus gedaan worden, bij het serveren staat dit vers, en je kunt eromheen eten/het eruit halen.
5. Laat even indikken (blijft de saus echt dun, voeg dan wat maizena, opgelost in een klein beetje passata toe, is de saus te dik, voeg wat water of extra passata toe).
6. Als de saus op gewenste dikte is kun je suiker en citroensap toevoegen. Dit kun je uiteraard variëren naar smaak.
TIP: Even geen zin in veel snijwerk? Gebruik een blik tomatenblokjes, nog steeds erg lekker, maar een stuk makkelijker! Dit is ook een goed alternatief als iemand in het gezin gevoelig is voor cherrytomaatjes (wil je ook dan vers koken? vleestomaten zijn ook een goed alternatief, de saus zal wel minder rood zijn).
TIP: voor meer pittigheid kun je cayennepeper toevoegen (gemalen of vers). Als je dit al toevoegt met de ui en knoflook zal het gerecht erg pittig worden, voeg je het later toe, dan krijg je een pittige ondertoon.
|