Gisteren hebben we een dagje voor onszelf genomen en de werken even achter ons gelaten. Dit was voor mij de uitgelezen kans om eens enkele streekgerechten te bereiden (als oefening op later ;). Eergisteren was het de beurt aan een visgerecht. Ik nam men kookboek (lokale streekgerechten van Zuid-Oost Frankrijk) en mijn oog viel direct op Rouget à la Catalane. Ik moet zeggen dat het super lekker was (enkel de prijs van roodbaars is hier wel een stuk duurder dan in België, ongeveer € 23 per kilo... ).
De dag erna heb ik een vleesgerechtje uitgetest, "Joue de porc en civet". Varkenswangen.... het lijkt niet echt smakelijk maar dat vlees is echt subliem, je snijdt erin zoals boter, zo mals. Deze gerechten gaan later zeker op mijn menu staan.
Vandaag hebben we dan terug het werk hervat en alles is zeer vlot verlopen, geen onvoorziene gebeurtenissen, geen oponthoud. We hebben nu nog een zijde kunnen afwerken (plaatsen van de metalen haakjes) voor het plaatsen van het vals plafond (ik denk dat we nu ongeveer in de helft moeten zitten) en Bruno heeft nog verder kunnen werken aan het opvullen met mortel van de gaten bovenaan de muren.
Vandaag was het normaal weer denk ik voor november, 17°.