kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
laat hem een beetje uit
lekken
smelt de boter in een pan
voeg de bloem bij de boter
meng het goed en wacht tot het ruikt naar gebakken koekjes
haal de pot van het vuur en giet de melk erbij
dan goed roeren, en zet de pot terug op het vuur maar blijf
roeren tot saus dik word
laat de saus dan eventjes koken. haal de pot terug van het
vuur, doe de helft van de 400 g gemalen kaas
bij de saus. dan terug goed roeren, doe dan de peper, zout,
nootmuskaat en het sap van de halve citroen erbij, dan terug goed roeren. doe
de hesp bij de saus en giet hem op de pasta.
Meng de bloem en de suiker en de vanillesuiker en de
bakpoeder en de zout en de vanillepoeder
samen
Klop de eieren kapot en meng het bij de gesmolten boter
Maak een kuiltje in de bloem en doe daar dan de gesmolten
boter met eieren erin
Roer of mix de massa tot een geheel tot er belletjes in
komen .De belletjes betekent dat het deeg goed luchtig is. laat het deeg een2 tal uur rusten in de koelkast. Na
2uur rusten kunnen we beginnen bakken
maar wachten tot het lichtje groen is Laat het jullie smaken.
Ze verraste ons een dagje eerder al met een gezonde traktatie: superlekkere fruitsla en een iets minder gezonde kers op de taart, ah nee slagroom op de fruitsla! MMMMM
Ook Lila, de Furby, mocht meevieren en als cadeautje voor de klas was er nog een keitoffe doos Playmobil.
Dikke dankjewel en een nog dikkere proficiat, Indra!!
1 Smelt de chocolade. Klop de eigelen op met 50 gram suiker. Klop de room niet te stijf. klop het eiwit met 50 gram suiker.Smelt de gelatine in een weinig water.
2 Doe eigeel bij de gesmolten chocolade en schep onder elkaar.Doe dit mengsel bij de room en roer dit door de room
(voorzichtig, of de room schift).Doe er de gelatine bij. Schep het eiwit eronder en stort in een vorm (niet meer roeren ).
3 Na 2 uur in de koelkast kan u de mousse serveren of eventueel spuiten.
Op 17 december was Andreas jarig! We vierden het in de klas met superlekkere taart en een hele dikke BRAVO aan onze jarige!
Op 22 december was het de beurt aan Sam en die koos ervoor om zijn fopverjaardag nog voor de vakantie te vieren. Gevolg... alweer feest! Ditmaal met een al even zalige chocoladecake! We kregen ook een nieuw boek voor onze klasbib cadeau!